Hieronder vindt u reviews en reisverslagen van reizigers die met Tura-Travel op reis zijn geweest.


10 september 2019

In juli / augustus 2019 hebben wij een geweldige rondreis gemaakt van 30 dagen door Peru en Ecuador met onze dochters van 18 en 15. Na goed zoeken op het internet kwamen we bij Tura-Travel terecht vanwege de enthousiaste reacties van klanten, de goede kwaliteit-prijsverhouding en de kleinschalige organisatie. Het contact met Donald en team verliep heel soepel en snel en ze hadden aan een korte toelichting van onze ideeën genoeg om ons een mooi voorstel te doen voor een op maat gemaakte reis. Zelden hebben we zo’n gevarieerde vakantie gehad: cultuur in Arequipa en Cusco, condors in Colca Canyon, het prachtige Titicacameer, de 4-daagse Salkantay-trekking naar Machu Picchu, 4 dagen regenwoud in Ecuador en tot slot nog een week naar de Galapagos eilanden. De reis was erg goed georganiseerd en we kregen uitgebreide informatie toegestuurd en prima suggesties voor de vrije dagen. Op een paar kleine dingen na verliep alles heel goed. De Galapagos eilanden behoorden tot de absolute hoogtepunten, met het snorkelen tussen de schildpadden en de haaien, en op het land de indrukwekkende leguanen, de ‘blue footed boobies', de schildpadden en de zeeleeuwen. Maar ook de trekking naar Machu Pichu, het verblijf in de Amazone, …, alle onderdelen tezamen maakten het een onvergetelijke reis. Tura-Travel is een absolute aanrader. Zowel voorafgaand aan de reis als tijdens de reis waren ze steeds goed bereikbaar om zaken snel en vakkundig te regelen.

W. en familie (Bussum)


3 september 2019

In mei/juni 2019 hebben wij 4 weken lang een prachtige rondreis gemaakt door Peru en Bolivia. De flexibiliteit om de reis volledig naar eigen wens op te bouwen d.m.v. bouwstenen en extra activiteiten vonden wij super. Een reis op maat! Ons hoogtepunt voor wat betreft een extra bijgeboekte activiteit is de Deathroad in La Paz, Bolivia. De aanloop naar de reis toe hebben wij als zeer fijn ervaren vanwege het goede contact met Donald en Flore. Wij hebben ons geen moment een nummer gevoeld en zij stonden altijd voor ons klaar bij vragen of onduidelijkheden. Ook de betrokkenheid en toegankelijkheid van Orlando en Samantha, de contactpersonen ter plaatse, was groot. Bij vragen of veranderingen konden wij direct contact met hun opnemen.
De reis bevatte een goede algehele planning en daginvulling, afgewisseld met rustmomenten. Goed uitgebalanceerd! Tevens is rekening gehouden met de hoogte door dit rustig op te bouwen. Onze verblijven waren gunstig gelegen en schoon. De punctualiteit van de betrokken chauffeurs en gidsen bij onze transfers en activiteiten heeft ons echt verbaasd. Wij hebben geen keer hoeven wachten en vaak waren zij zelfs te vroeg. De kennis, professionaliteit, begeleiding en vriendelijkheid van de gidsen vonden wij ook een pluspunt.
Ons absolute hoogtepunt van de hele reis was de officiële 4-daagse Inca Trail. Na 4 dagen hiken over een ruig pad met ontelbare treden, waarbij wij hoge bergpassen hebben getrotseerd, langs rivieren en Inca sites en door jungle en grotten hebben gewandeld, kwamen wij aan bij de Zonnepoort met een adembenemend uitzicht op het mystieke Machu Picchu. Onvergetelijk!

Al met al was Peru en Bolivia één van onze mooiste reizen tot nu toe, mede mogelijk gemaakt door Tura Travel. Nogmaals bedankt hiervoor!

Koen en Daisy (Anna Paulowna)

Reisschema: Lima – Paracas – Ica – Nasca – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Titicacameer – La Paz – Salar de Uyuni – La Paz – Cusco – Inca Trail – Amazone – Lima


22 augustus 2019

Wat een prachtige en fijne landen en wat was alles goed georganiseerd! Zó fijn dat vrijwel iedereen op tijd was of vaak zelfs te vroeg! Net als met jou in de aanloop verliepen de contacten met Samantha en Orlando ook super goed en snel. Hans had regelmatig last van hoogteziekte en is best flink ziek geweest aan het eind van de reis en dat je dan iemand hebt die voor een dokter kan zorgen is erg prettig!
We vonden Arequipa, Sucre en Cusco (met natuurlijk Machu Picchu) wel de hoogtepunten qua stad, maar ook La Paz vonden we verrassend leuk. We waren onder de indruk van Juanita, de condors en de mijnwerkers in Potosí. Qua accommodatie was eigenlijk alles goed, m.u.v. Balsa Inn. Dat zijn dat geen prettige kamers. De topper was La Petite Porte in Uyuni, een verademing na de tour door Zuid-Bolivia! Want we wisten dat die accommodaties basic zouden zijn, maar bij -11 zonder verwarming is toch best afzien. De excursie Campina en Molino di Sabandia viel tegen. Met een grote groep in een open dubbeldekker door de buitenwijken van Arequipa en weinig echt interessante culturele dingen. De gids deed het goed, hoor, maar dit was achteraf echt niks voor ons.
Al met al hebben we een intensieve en indrukwekkende reis achter de rug en ik zal jullie echt aan iedereen aanbevelen! Echt super goed georganiseerd, dank daarvoor!

Kathleen en Hans (Heesch)


12 augustus 2019

De vakantie beurs in Utrecht, daar werd het eerst contact gelegd en mede door het volop meedenken in de samenstelling van onze reis hebben wij voor Tura Travel gekozen.
Want ondanks persoonlijke wensen qua accommodaties en of de verblijfsduur, Donald en zijn team dachten continue mee.
Tijdens onze vakantie hebben wij meerdere keren tegen elkaar gezegd dat Tura Travel het goed tot zeer goed geregeld had.
Onze reis speelde zich vnl af in het zuid westen van Peru met Lima als begin en eind punt: Araquipa, Colca Canyon, 2 daagse excursie Titicacameer, Cusco, Rainbow Mountains, mountainbike heiligvallei downhill incl Moray en Maras, Ollantaytambo, 4 dgs inca trail. De accommodaties waren goed tot zeer goed en de transfers uitstekend geregeld.

Fam Heutink (Belt-Schutsloot)


8 augustus 2019

We zijn in juli 2019 naar Peru geweest met ons gezin (2 kinderen 18 en 23). Het organiseren van de reis met Tura Travel ging erg goed, we hebben onze reis helemaal op maat gemaakt. Donald en zijn team reageren snel op de e-mails en alle vragen werden beantwoord, tevens werden er ook suggesties gedaan voor de reis of het dagprogramma.
We hadden ook alle transfers geboekt, het is erg fijn om als je 's nachts aankomt dat er iemand met een bordje staat die je meteen naar je hotel kan brengen.
Alle transfers, bussen, excursies e.d. waren prima op tijd en goed georganiseerd. Ook toen een keer de trein niet verder reed ivm een staking kwam er automatisch iemand van Tura Travel naar het andere station toe. Bij Machu Picchu werd op initiatief van Tura de excursie wat later gepland (ivm mist), dit was erg fijn, anders hadden we niets gezien :(.
Dus samenvattend als je een reis op maat wil met een kleine groep (koppel, gezin) richting Peru (of omringende landen) prima reis-organisatie!

Mark, Karin, Nick en Lisa (Den Hoorn)


16 juli 2019

Wij hebben in mei, juni 2019 3 ½ week een geweldige rondreis gemaakt door Peru en Bolivia.
Het was uitstekend verzorgd door Tura Travel, zeer goed georganiseerd met kennis van zaken en enthousiasme.
Donald en Orlando hadden alles pico bello verzorgd.
Alles klopte perfect.
Het zijn perfecte landen om rond te reizen, de hotels waren uitstekend, de activiteiten die we ondernomen hebben waren goed geregeld, en overal stond er op tijd een chauffeur te wachten die ons naar onze bestemming bracht.
Een aanrader!

Chris en Ina (Oudewater)


12 juli 2019

We hebben onze wensen en budget doorgegeven aan een 10-tal reisbureaus, uiteindelijk bleven er 2 over waaronder Tura-travel.

Hun snelle reacties en hun tips hebben ons over de streep getrokken en kozen voor Tura-travel.

Na verschillende keren onze reis te hebben aangepast i.v.m. tijd en toch weer andere wensen, hebben Donald en Pepijn steeds weer de aanpassingen doorgevoerd. Ook stonden ze open voor onze eigen keuzes van hotels en B&B's en hebben ze zelf eerst nagekeken of het geschikte hotels waren. Dankjewel voor het lijmen van onze reis met alle ritten, vluchten en overnachtingen. Het was een geweldige reis, waarbij het eiland Isabela diep in onze harten zit.

Eugene en Joyce (Landgraaf)


30 april 2019

In 2016 zijn we in contact gekomen met Tura Travel. Donald had samen met ons een prachtige rondreis samengesteld door Zuid-Peru, Noord-Bolivia en het Amazonegebied. Helaas konden wij door omstandigheden de reis niet definitief boeken. Hetzelfde gold voor het jaar 2018. We waren heel gelukkig dat we dan toch eindelijk de reis zouden maken in mei 2019. Donald heeft hetzelfde reisplan gebruikt maar doordat we vrij laat waren met het boeken heeft dat boeken Donald wel de nodige energie gekost. De communicatie gaat altijd prima. Op vragen komt altijd snel een zorgvuldig antwoord. Maar tot onze grote teleurstelling moesten wij de reis in maart annuleren wegens een ernstig fysiek ongemak. Maar ook dan staat Tura Travel voor je klaar en regelt zoveel zij kunnen voor je. Normaal gesproken lees je reviews over de gemaakte reis, maar in dit geval willen we graag onze tevredenheid delen over de afhandeling van een reis als dit anders loopt dan gepland.
Wij hopen natuurlijk later alsnog de reis te maken en kloppen dan zeker weer bij Tura Travel aan. Niets dan lof over deze organisatie.

Herman en Henny (Amstelveen)

 

23 maart 2019

In oktober 2018 hebben wij het geluk gehad om vier weken te mogen reizen door het prachtige Peru en Bolivia. Door het lezen van diverse positieve reviews, zijn wij in contact gekomen met Donald. Het contact met Donald verliep vanaf het begin heel soepel en Donald nam alle tijd voor ons om de reismogelijkheden door te bespreken. Ondanks dat wij al een hoop zelf hadden uitgezocht/bedacht, is onze reis door de input en ervaringen van Donald nog behoorlijk aangepast.

Al met al was dit één van onze mooiste reizen tot nu toe, wat mede door het enthousiaste team van Tura Travel een groot succes is geworden. Donald, Orlando en team: nogmaals bedankt!

Menno en Jeannet (Rotterdam)


18 februari 2019

We hebben in januari/ februari 2019 een geweldige vakantie gehad in Ecuador. Hoogtepunten waren de Galapagos eilanden, maar vooral het Amazonegebied. We zijn 3 dagen in de Sacha lodge geweest. Vooraf vonden we deze lodge behoorlijk prijzig, maar het is het geld meer dan waard gebleken. Na een vaartocht van 1,5 uur, een wandeling van zo’n 20 minuten en een tocht met de kano van ook zo’n 20 minuten kom je aan bij de lodge aan een prachtig meer. Dan ben je echt van de bewoonde wereld af. Daarna drie dagen met boeiende activiteiten: een platform in een boomtop, torens met hangbruggen en een geweldig uitzicht, muisstille kanotochten door het oerwoud.
Ons huisje zelf was ook prima verzorgd en ligt eigenlijk in het oerwoud. Het eten is heel erg lekker. De kok is echt van niveau!

Kortom: een hoogtepunt!

Petra en Dirk (Nijmegen)


5 februari 2019

Mijn vriendin Ineke (67 jaar) en ik (68 jaar) houden van rustig reizen en dankzij jou en Samatha in Lima hebben we op ons eigen tempo kennis gemaakt met Noord Peru. Alle hotels, de transfers en de excursies waren prima geregeld.
We hebben genoten van de zeer vriendelijke bevolking, de rijke cultuur, het heerlijke eten, het lekkere fruit en het mooie landschap.
We hebben 3 weken gereisd in Noord Peru en we hadden langer willen blijven.
Nu weer wennen in Nederland aan de kou, onze goede wegen, aan onze duidelijke verkeersregels. We zijn weer meer bewust van onze welvaart hier.

Ineke en Ellen (Haaren en Vught)


6 december 2018

Na de goede ervaringen met Tura travel in 2016 hebben we Donald gevraagd een reis van een maand door Noord-Peru en Ecuador te organiseren van 23 okt tot 25 nov 2018.
Aan vrijwel al onze wensen kon worden voldaan. Daardoor was het weer een fantastische reis die onze verwachtingen ruim overtrof.
De diverse pre-inca opgravingen en Noord-Peru waren erg interessant, met el Brujo (bij Trujillo) en Kuélap (bij Chachapoyas) als hoogtepunten.
In Ecuador ging het meer om de natuur, met Cajas NP en de Sacha lodge in het Amazone-gebied als hoogtepunten.
Zowel noord-Peru en Ecuador als Tura Travel zijn echte aanraders!

Paul Boers & Afra Dekker (Lelystad)


13 november 2018

Eén reis, 33 dagen, 32 nachten, dat was de “uitkomst” van veelvuldig overleg met Donald. Het werden 33 dagen en 32 nachten om niet snel te vergeten. We hebben een werkelijk fantastische rondreis gemaakt door Peru en Bolivia. Een vol programma met een aaneenschakeling van “hoogtepunten”, met daarnaast voldoende tijd en ruimte om even op adem te komen. Door de vele reisbewegingen ook veel transfers die allemaal uitstekend verliepen. Goede, schone hotels op prima locaties waar je je dankzij de vriendelijke mensen snel thuis voelt. Natuurlijk loopt er ook wel eens iets niet geheel volgens plan, en juist dan komt de kwaliteit van Tura-travel aan het licht. Een overnachting in de “Skylodge” kon helaas niet doorgaan, maar dit werd met een alternatief aanbod ruim voldoende gecompenseerd. De landen hebben werkelijk héél veel te bieden. Naast overweldigende en zeer afwisselende natuur bieden Peru en Bolivia veel cultuur, een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en kleurrijke mensen. Met dank aan Donald én Orlando (onze man in Cusco) die alles tot in de puntjes geregeld hadden, hebben wij op zeer ontspannen manier kunnen genieten van al dit moois, en kennis kunnen maken met dit deel van Zuid Amerika. We raden reizen met Tura Travel van harte aan.

Guus en Sylvia (Naarden)


17 oktober 2018

In september 2018 hebben wij de (individuele) rondreis door het zuiden van Peru gedaan, die we –op basis van hun voorbeeldreis- samen met Tura Travel hebben samengesteld. Het is een hele drukke, indrukwekkende en schitterende reis geworden. Ons is opnieuw het grote voordeel van het dealen met een kleinere reisorganisatie gebleken: de lijnen zijn kort, zowel bij het afspreken/boeken van de reis als de aandacht die aan ons in Peru is besteed. Tura Travel geeft je de indruk dat het een kleine familie is die alles voor je organiseert en, letterlijk, is dat ook bijna zo. In Nederland hebben we zaken gedaan met Donald Koskamp. Op ons verzoek (het kan ook prima via de website) hebben we de reis bij hem thuis samengesteld. In Peru, momenteel vanuit Cusco, heeft Orlando Vasquez de zorg voor een goede uitvoering van de reis in handen en hebben wij ook hem ontmoet. Zijn zus heeft ons in Lima vervoerd. Kortom, je voelt je speciaal als je zaken doet met Tura Travel. Alles is prima georganiseerd, transfers verlopen op tijd en als het een keer tegen zit dan is er via de telefoon of WhatsApp direct contact met Orlando mogelijk en worden oplossingen gevonden. Korte lijnen....zo handig tijdens je vakantie!

Wij hebben de reis gedaan op basis van ‘comfort’ (je kunt tegen een meerprijs ook kiezen voor een ‘luxe’ uitvoering). De hotels waren prima: middenklassers, eigen sanitair, schoon en comfortabel. Bij de meeste hotels is het ontbijt prima in orde. Soms alleen brood en jam, maar dat is voor een keer ook prima. Als je door Peru reist moet je er aan wennen dat je soms voor dag en dauw op pad moet. Dat zijn ze in de meeste hotels ook wel gewend. Daar waar een vroeg vertrek aan de orde was, werd zonder problemen een ontbijt-to-go voorbereid die ‘s ochtends bij het vertrek voor ons, netjes ingepakt, klaar stond. Effe overleggen met de receptie....het doet wonderen! De tweepersoonsbedden zijn niet groot. Als je thuis ruim formaat gewend bent, dan vraagt dat in Peru enige inschikkelijkheid....

Wat heeft het meeste indruk gemaakt in Peru? Dat is bijna niet te zeggen. We hebben in drie weken Peru zoveel gezien en meegemaakt. Het bezoek aan de Ballestas-eilanden, de vlucht boven de Nasca-lijnen, Arequipa, de Condors in de Colca-canyon, de rieteilanden op het Titicacameer, Cusco, de (in ons geval 1-daagse) Incatrail en het bezoek aan Machu Picchu. Het is allemaal even geweldig en schitterend. Peru es una nacion muy bonita y agradable! Ga er vooral naar toe en geef Tura Travel de kans om je een aanbod te doen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Bep en Johan (Barneveld)


16 oktober 2018

Wat een fantastische reis hebben wij gemaakt door het prachtige, bijzondere Peru.

Alles tot in de puntjes verzorgt door Donald en Orlando.

In Nederland een aantal keer contact gehad met Donald, die ons veel goede adviezen kon geven over o.a. kleding , geldadviezen enz.

Orlando wilde ons graag ontmoeten, terwijl we al zeer tevreden waren en niks te klagen hadden, maar zeker leuk om hem toch even te spreken in Cusco.

Goede hotels en altijd in het centrum en geschikt voor 3 personen.

Ook het vervoer in Peru was goed geregeld en wat een comfortable bussen heb je daar.

Een hoogtepunt noemen vind ik lastig, want eigenlijk bestond onze reis alleen maar uit hoogtepunten.

Ik kan wel iedereen aanraden om boven de nasca-lijnen te gaan vliegen, we ondervonden dat veel mensen het te duur vonden, dat is misschien wel zo, maar dit moet je gewoon gezien hebben.

Wij vonden dat de gidsen heel goed Engels spraken.

Kortom een geweldige reis, ons nooit onveilig gevoeld met al die lieve mensen daar.

Klaas Jan, Ingrid en Dominique Beek (Alkmaar)


 15 oktober 2018

Reis naar de Galapagos eilanden en Peru

Ik ben heel blij dat we onze reis naar de Galapagoseilanden en Peru door Tura-Travel heb laten organiseren. Er zijn heel veel reisbureaus die reizen naar Zuid-Amerika aanbieden en natuurlijk kan ik niet vergelijken, maar vanaf het begin voelde het goed bij Tura. Toen Donald voorstelde om een keer bij hem langs te komen om samen de reisplannen door te nemen ben ik daar graag op ingegaan. We hebben daarna nog regelmatig mailcontact gehad, waarbij op al mijn vragen uitgebreide en duidelijke antwoorden kwamen.
Het is geweldig prettig en geeft veel rust dat je ervan op aan kan dat alle afspraken kloppen: tickets waren op tijd in het hotel, we werden op tijd opgehaald of weggebracht. Natuurlijk verandert er wel eens iets in de afgesproken tijden, maar dat werd goed gecommuniceerd. Verder is het fijn dat er ter plaatse altijd iemand van Tura-Travel bereikbaar is: Samantha in Lima en Orlando in Cusco.
Ook de onderdelen die door andere reisorganisaties werden verzorgd waren goed georganiseerd. Een deel van de reis maakte ik samen met mijn zoon en daar was bij het reserveren van de kamers goed rekening mee gehouden, we hoefden nergens in een tweepersoonsbed ;-). De door Tura gereserveerde hostals waren keurig, eenvoudig maar schoon en vooral de locaties waren heel goed gekozen: de Plaza des Armas was altijd op korte loopafstand en in de directe omgeving waren altijd één of meer uitstekende restaurants te vinden.
Het was een onvergetelijke reis met een mooie combinatie van natuur (Galapagos en Manu) en cultuur (Peru). Met dank aan Donald, Orlando en Samantha.

Gijs (Nieuwegein)


10 oktober 2018

Wat een geweldige reis en wat is Peru een fantastisch mooi land! Het land heeft zoveel verschillende landschappen, van steden, bergen tot jungle en niet te vergeten ontzettend kleurrijk. Wij hebben een rondreis gemaakt van 25 dagen en dit is een van onze mooiste reizen tot nu toe geweest. Wij hebben bouwstenen bij Tura Travel geboekt en sommige onderdelen zelf geregeld. Wij hebben de bouwsteen Tambopata Research center geboekt (5 dagen). Dit was echt een mooie start. Wij raden aan om zelfs nog wat langer te blijven, je doet er 2 dagen over om bij het research center te komen en er is gewoon heel veel te doen en te zien, wij hadden het geluk om de Jaguar te zien. Dit is een hele kleine kans dus ga hier zeker niet van uit.

Daarnaast zijn we naar Manu national park gegaan (9 dagen) dit hadden we ook via Tura-Travel geboekt en dit was ook mooi. Het enige wat wij vonden dat het tijdens de trip enorm veel reizen is, in de omschrijving komt het over of ze het combineren met excursies en dit is soms ook wel maar het is vooral reizen. Natuurlijk heb je een reisdag om er te komen en de laatste dag om weer te vertrekken. Maar tussentijd heb je ook een paar keer met 9 uur varen te maken. Dat vonden wij lang. Ook de kwaliteit van gidsen in vergelijking met Tambopata was een stuk minder. Wij zouden aanraden als je Tambopata bezoekt en je wilt naar Manu om alleen de Cloudforest te bezoeken hier ben je in de 9 daagse trip alleen de eerste nacht, maar hier hebben wij in een korte tijd heel veel gezien (o.a. vogels & apen). Tijdens onze reizen hebben we enkele hotels en nog een trip naar de Colca Canyon geboekt (is ook echt een aanrader, wel toeristisch).

Onze ervaring met Tura Travel is erg goed! Tijdens de voorbereidingen heeft Donald ons goed geadviseerd en veel informatie verschaft. Ook het navragen voor specifieke vogelsoorten in bepaalde regio's was geen probleem. De reisbeschrijvingen zijn uitstekend verzorgd en wat een super fijn gevoel geeft is dat je met Orlando contact kunt opnemen tijdens je reis. Orlando werkt vanuit Peru voor Tura Travel en wij hebben af en toe app contact gehad (ook omdat wij onderdelen zelf hadden georganiseerd) en alles word voor je geregeld. Dit was echt perfect! Wij willen Tura Travel nogmaals bedanken voor de goede zorgen en bij onze volgende trip naar Zuid Amerika horen jullie weer van ons!

Gerrit & Inge (Bergharen)


5 september 2018

De mooiste reis ever. Elke dag was een highlight. De reis was goed opgebouwd rekening houdende met de hoogte.
Peru is een fantastisch kleurrijk land met vriendelijke mensen.
In Cusco konden we de eerste nacht niet in het Eureka hotel maar Orlando kwam persoonlijk het probleem uitleggen en was uiterst vriendelijk.
Ook de jungle in Puerto Maldonado was een fantastische ervaring, goede gids.
Bolivia en la Paz had ik niet willen missen. Kortom heel hartelijk bedankt voor de goede planning en begeleiding tijdens onze reis in Peru!!!

Hanneke en Ruud (Glane)


1 september 2018

Peru is een fantastisch land. Wat een variatie aan indrukken. Peru heeft zo ongeveer alles wat je je als reiziger kunt wensen. Van dat 'alles' hebben we optimaal kunnen genieten dankzij de organisatie van Tura-travel. Het was tot in de puntjes geregeld. De voorbereiding en het samen nadenken over de invulling van de reis heeft een reis opgeleverd die perfect was voor ons. De kennis van het land die Donald heeft is daarbij uiteraard heel waardevol. Fijne hotels, mooie excursies, fantastische gidsen. Ook de kleine dingen zijn niet aan de aandacht ontsnapt. De transfers waren altijd top, tickets lagen altijd op de afgesproken plaats klaar en een extra bonus is de agent in Peru zelf. Erg fijn om bij vragen direct contact te hebben. Tura-travel zullen we iedereen aanraden die er aan denkt een reis naar Peru te maken die volledig op je eigen wensen is afgestemd.

Gabriel en Lenny (Eindhoven)


29 augustus 2018

In Juni met tura travel naar het tambopata research center geweest. Donald heeft alles goed geregeld en transport vanuit Puerto Maldonado verliep vlekkeloos. Een mooie ervaring met verscheidene dieren zoals papagaaien, parkieten, apen, krokodillen, insecten, schilpadden en vele mooie gekleurde vogelsoorten. Ook was de flora mooi om te zien en weer heel anders dan in andere bossen in Peru. De accommodaties zorgen ondanks de luxe toch voor eenheid met de natuur. Mooie ervaringen om nooit te vergeten.
Ramón (Ridderkerk)


22 augustus 2018

Wij hebben van 13 juli tot 14 augustus onze vakantie doorgebracht in Peru.
De reis hebben wij samen met Tura-travel samengesteld.
Over en weer zijn er reisvoorstellen geweest die uiteindelijk tot deze superreis zijn uitgegroeid.
Alles wat wij wilden doen, inclusief de overnachtingen, binnenlandse reizen (vlucht, bus en trein) en entrees zijn vanuit Nederland door Tura-travel geregeld.
En het was ook helemaal geregeld.
Bijna alles klopte en als er iets niet helemaal in de haak was werd dat door Orlando in Peru meteen geregeld.
Zo hadden we een treinticket die ons halverwege onze bestemming bracht, Orlando gebeld en op die bestemming stond bij aankomst een chauffeur te wachten die ons netjes bij het hotel op de eindbestemming afleverde, TOP.
De bezienswaardigheden die wij hebben aangedaan waren indrukwekkend met als ( natuurliefhebbers) klap op de vuurpijl de walvistocht in Mancora en het zwemmen met zeeleeuwen bij Los Palominos (Lima).
Achteraf zijn ook 5 weken gewoon tekort met zoveel bezienswaardigheden.
Zuid Peru is prachtig maar Noord-Peru is even zo fraai en veeeeeeeeeeeel minder toeristen.
Wij liepen vaak als enige buitelanders in een dorp of over de markt.
Al met al een reis om nooit meer te vergeten en dat dankzij een hele goede voorbereiding met Donald van Tura- travel hier in Nederland en de goede zorgen van Orlando in Peru.
Top en dank jullie wel voor deze onvergetelijke ervaring.

Ron en Wilma (Zoetermeer)


19 augustus 2018

Op 19 juli 2018 zijn we vertrokken voor een 28 daagse rondreis Peru, Bolivia en Chili, wat we gedeeltelijk zelf regelden. 

De 16 daagse rondreis Bolivia lieten we door Tura travel organiseren die we via het internet ontdekt hadden. Een echt goeie en correcte ervaring met Tura travel gehad. De professionele uitstraling was er in ieder geval!
Fijn contact gehad met Donald en voor onze reis al onze vragen kunnen stellen en mogelijkheden kunnen toetsen.

De reis zelf is perfect verlopen. Aardige mensen, super toffe gidsen, goeie pick-up service, prima accomodaties (zouden we zelf ook gekozen hebben) en een buitengewoon mooi land met verrassend veel variatie!

Ons Tura travel hoogtepunten waren La Paz (met bike tocht Death Road), Madidi nationaal park, vanuit Cochabamba het Nationaal park Toro Toro, via Potosi naar de zoutvlakte van Uyuni doorrijdend naar San pedro de Atacama Chili.
Voor ons is Tura travel dan ook een aanrader voor eenieder die georganiseerd zorgeloos dergelijke reis wil maken en toch alle vrijdheid heeft.

De afspraken met hotels en het vervoer met bus, trein, 4x4 of binnenlandse vluchten waren tot in detail geregeld.

Zelfs tijdens de reis bleef het contact met Donald die ons op de hoogte bracht van mogelijke programma wijziging wegens tijdelijke sluiting van de grens Bolivia-Chili door sneeuwstorm.

In één woord samengevat: het was een actieve en indrukwekkende reis om nooit te vergeten.
Hartelijk dank Donald/Tura Travel team voor deze onvergetelijke ervaringen!

Bart & Hilde (Deerlijk, Belgie)


17 augustus 2018

Onze wens was om naar de Galapagos eilanden te gaan zonder dat we zaten te wachten op een verdere rondreis door Ecuador. Omdat je met "bouwsten" gebruik kan maken van de expertise van Tura-travel tezamen met de eigen inbreng hebben we onze droomvakantie kunnen samenstellen zonder concessies te doen: Tura heeft alle excursies en transporten geregeld en zelf hebben we de internationale vluchten en hotels uitgezocht. Alles wat via Tura liep of onder hun controle was, was tot in de puntjes verzorgd. Dat begint al vooraf met het toesturen van de reisbescheiden incl. gedetailleerd overzicht van wie/wat/ waar en hoe laat. Prive chauffeurs die voor transport zorgden (van/naar hotels en vliegveld) waren altijd punctueel en behulpzaam. Voor gidsen die waren ingezet gold hetzelfde. Op de Galapagos hadden we een catamaran tour geregeld voor 8 dagen op de Nemo I.

Het programma van de Nemo was exact conform hetgeen van tevoren was medegedeeld zodat we alles gezien en gedaan hebben wat we wilde. De crew was goed, het eten was buitengewoon (in ogenschouw nemend dat de kok een kleine kombuis had voor de 14 passagiers en de bemanning). Na 8 dagen was de variatie van het eten wel beperkt geworden maar je werd uitermate goed verzorgt. De gids die we hadden was ook uitstekend en het gehele programma was goed te doen ook als je geen getraind zwemmer of loper bent. Jammer was dat de rest van de bemanning weinig tot geen Engels sprak (of dat wij geen Spaans sprak wellicht). We hebben veel gezien en gedaan maar als je eens geen zin had om mee te gaan was dat geen probleem. De wetsuits en andere snorkel spullen waren niet al te best (zo was mijn wetsuit veel te groot) maar over het algemeen hadden de passagiers daar weinig problemen mee (groter probleem was dat je extra moest betalen voor de wetsuits). Nemo I is niet de nieuwste of meest luxueuze boot van de vloot, maar de op de routes die gevaren worden (4, 5 of 8 dagen) is het prima uit te houden zonder dat je tegen de limiteringen van de boot aanloopt (ruimte gebrek). Wees erop bedacht dat de crew ($10-12/dag) en gids ($5-7/dag) tips in cash verwachten aan het eind van de reis. Omdat alles in cash gaat (ook voor drinken buiten koffie/thee/water, dit is gratis) dien je een behoorlijke buffer een cash geld bij te hebben.

Pluspunten:
- Leuk programma met veel verschillende eilanden
- Goede en leuke crew
- Engelstalige gids met veel kennis
- Goed (en veel eten)
- Met de catamaran en de Zodiac kan je overal goed en snel komen

Negatief:
- Wetsuit tegen betaling te huren ($5/dag)
- Hutten zijn klein en lawaaierig (wel wordt gewoon elke dag je bed opgemaakt)
- Crew spreekt geen/nauwelijks Engels

Michael en Remco (Almere)


15 augustus 2018

Omdat we in 2018 iets te vieren hadden en iets anders wilden dan een traditioneel feest, besloten we na wat overleg om een reis te maken door Zuid-Anerika samen met onze 2 kinderen en hun vriend en vriendin. Via de vakantiebeurs kwam onze dochter in contact met Tura travel en vanaf het eerste moment hadden we daar een goed gevoel bij. Hoewel we bij verschillende maatschappijen informatie hadden opgevraagd, was al snel de keuze voor Tura duidelijk. Duidelijke informatie, accurate follow-up en een betrokkenheid en flexibiliteit die ons bijzonder aansprak. Wij zijn op 11 Augustus terug gekomen van een 3-weekse reis door Peru waar we allemaal bijzonder van hebben genoten. Niets dan lof voor de wijze waarop de reis is voorbereid en uitgevoerd door Tura, alles prima geregeld, afspraken, transfers, excursies, goed engels sprekende gidsen die passie hebben voor hun vak en als vragen of onduidelijkheden waren tijdens de reis werden die snel beantwoord of daar waar nodig werd er naar oplossingen gezocht. Zowel de voorbereidende gesprekken met Donald alsook de ontmoeting met Orlando in Peru tijdens de reis hebben wij als bijzonder prettig en positief eervaren. Wij hebben bijzonder genoten van de reis en kijken er met een goed gevoel op terug. Hartelijk dank aan Tura Travel, Donald en team voor de geweldige ervaring !

Gerard, Marian, Anouk, Niek, Hugo en Merlijn (Wijhe)


7 juli 2018

Na goed overleg en met eigen inbreng, heeft Donald een gevarieerd reisplan opgesteld door Peru en Bolivia.
De organisatie was goed geregeld. Hotels prima voor elkaar en perfect gelegen.
Bij een eventueel probleem konden we snel contact opnemen met Orlando, die dan onmiddellijk actie ondernam. Heel plezierig.
De natuur en cultuur zijn natuurlijk indrukwekkend!
De groeps- en individuele tours werden begeleid door deskundige gidsen.
Tura -Travel heeft ervoor gezorgd dat we kunnen terugkijken op een geweldige reis!!

Tinie en Jaap (Vries)


11 juni 2018

In de periode april-mei 2018 hebben we vier weken door Peru en Bolivia gereisd. Op basis van de dingen die we zeker wilde zien en de tijd die we beschikbaar hadden heeft Tura-Travel een prachtige rondreis samengesteld. Een druk programma, maar door de strakke organisatie (hotels, transfers, busreizen en vluchten) en de uitgekiende rustmomenten goed vol te houden. Voor aanvang van de reis werden we uitstekend geïnformeerd met onder andere paklijsten en een reisschema met vouchers. Tijdens de reis verliep alles gesmeerd, zodat we ons nergens zorgen over hebben hoeven te maken en zo optimaal van onze vakantie hebben kunnen genieten.

Peru en Bolivia hebben van alles te bieden, prachtige natuur, geschiedenis en cultuur, heerlijk eten en een fantastische bevolking. Onze rondreis bevatte al deze elementen en we kijken er dan ook met veel voldoening op terug. Voor ons waren de Ballestaseilanden, de zoutvlakte van Uyuni en natuurlijk Machu Picchu hoogtepunten van onze reis. Maar vooral het bezoek aan het regenwoud heeft echt grote indruk op ons gemaakt, we zouden hier zeker nog eens voor terug willen en dan veel langer gaan dan de drie dagen die we er nu waren.

Wat we zeker ook nog willen noemen is de cursus chocolade maken bij Chaqchao in Arequipa. In ruim twee uur wordt het hele proces van cacaoboon tot chocolade met groot enthousiasme uitgelegd, en als cursist moet je ook zeker de handen uit de mouwen steken.

Esther en Joost (Oostvoorne)


10 mei 2018

We droomden er al jaren van om de natuur te verkennen in de Galapagos Eilanden, maar we waren allebei wat bang om een lange tijd op een boot door te brengen. Na een heel goede ervaring met Tura-Travel voor een gepersonalizeerde reis naar Peru in 2014, namen we terug kontakt op met Donald om een voorstel te doen voor een Galapagos reis die zo weinig mogelijk varen inhield.
Donald was zeer kreatief met het voorstel en stelde een prive programma voor dat ons toeliet om drie eilanden te bezoeken, met (avontuurlijk... een piloot met maximum 7 passagiers) vliegtuigtransport tussen de eilanden. Op elk eiland verbleven we in een zeer mooi hotel vlak aan de mooie stranden. De bediening was voortreffelijk en heel vriendelijk. De natuurgidsen voor de verschillende uitstappen, op land en op het water, waren zeer goed en hielpen ons met het identificeren van talrijke lokale vogels en andere dieren en planten en gaven uitgebreide uitleg over de unieke kenmerken van deze archipel. Met de uitzondering van een klein misverstand in Santa Cruz was de logistiek voortreffelijk georganizeerd en stonden chauffeurs en gidsen steeds op tijd op ons te wachten.
De reis bevatte ook een dag in Guayaquil als vertrekpunt naar de Galapagos Eilanden en een dag in Quito na ons verblijf op de eilanden en vooraleer we terug naar huis vertrokken. Beide steden zijn een bezoek erg waard en ook daar hadden we prima hotels en verliep alles mooi op wieltjes.
We zullen nog lang genieten van de mooie herinneringen van deze unieke reis.

Luc en Therese (Berwyn, USA)


4 mei 2018

In 2018 gingen we na vele jaren dit al van plan te zijn naar Ecuador en de Galapagos. Op tijd beginnen met voorbereiden was een must om de juiste cruiseboot en route te kunnen boeken. Via internet naar aanleiding van vele goede reviews bij Tura Travel uitgekomen. Donald heeft ons zeer goed geholpen met het uitzoeken van de verschillende onderdelen van onze reis. Hij heeft verschillende opties voor cruiseboten toegelicht en uiteindelijk hebben wij voor de San Jose gekozen vanwege de grote kamers, ruime algemene ruimtes én precies de route die wij in gedachten hadden. Uiteindelijk is de San Jose ons zeer goed bevallen met vriendelijke bemanning, goed eten en een zeer enthousiaste gids (‘Pedro’). Zwemmen tussen de zeeleeuwen, een andere keer met zeeschildpadden en daarna nog een keer met pinguins waren alle bijzondere ervaringen. We hebben een paar dagen op Santa Cruz toegevoegd om ook de grote schildpadden daar te bekijken. Voor de 2 weken voorafgaand aan Galapagos hebben we samen met Donald een landprogramma voor Ecuador samengesteld. De grote vulkanen bezoeken was een duidelijk startpunt. Fietsen vanaf de Chimborazo-vulkaan naar beneden, een suggestie van Donald, was ook een bijzondere ervaring. Wij wilden ook een lokale markt bezoeken en Donald raadde die in Guamote aan. Dat bleek een zeer goede suggestie: wij waren de enige bezoekers daar tussen alle lokale mensen in traditionele kleding én het vee. Erg leuke ervaring, ook al waren wij zelf misschien meer de bezienswaardigheid voor hen in plaats van andersom. Uiteindelijk hebben we zoveel verschillende dingen gezien, gedaan en ervaren dat het wel 3 verschillende vakanties in 1 leken. Vervoer tussen alle onderdelen was prima geregeld en telkens stond er weer iemand met een naambordje klaar om ons op te halen en zonder rompslomp naar ons hotel of andere volgende bestemming te brengen. We hebben het Donald niet makkelijk gemaakt met vele vragen en alternatieven, maar hij heeft geduldig alles aan ons voorgelegd en met ons afgestemd. Overall prima verzorgd en aan te raden.

Carola en Martijn (Delfgauw)


22 maart 2018

Review Bolivia. Prachtige en wisselende landschappen en vergezichten. Veel gezien op gebied van natuur, cultuur (heksenmarkten) en zelfs avontuur. Goed georganiseerd en passend bij de interesse op enkele puntjes na. En dan bedoel ik de rieteilandjes en de pech dat we op die mooie weg naar Uyuni geen mogelijkheid hebben gehad om dit fotografisch vast te leggen. Dat was jammer. De pech die we verder hebben gehad maakte de reis alleen maar meer avontuurlijk. Al met al een geweldige vakantie in een ontzettend mooi land, vooral met de skôn foto's genieten we nog na en beseffen pas wat en hoeveel we hebben gezien. Wilma en Piet jullie ook bedankt voor de onvergetelijke en mooie tijd in Bolivia.

Ludovicus en Johanna (Vlierden)


11 november 2017

Wij waren, afgezien van de Cariben, nog nooit in zuid Amerika geweest en wilden in de zomer van 2017 met zijn vieren eens een echte reis maken. Na onderling overleg besloten we dat het 3 weken in Peru en Bolivia zouden worden. Vervolgens zochten we zo hier en daar eens hoe je het moet aanpakken en vonden we direct bij ons in de buurt Tura-Travel.
Het eerste persoonlijke contact met Donald was al direct heel plezierig en vertrouwenwekkend. Donald legde uit dat hij veel ervaring en een goed netwerk ter plekke had en zodoende een reis, specifiek voor ons gemaakt, kon aanbieden. Daarnaast had hij talloze goede tips en adviezen, wat heel nuttig was voor ons als onervaren zuid Amerika reizigers. De weken na onze kennismaking kwam langzaamaan ons reisschema, van dag tot dag voorbereid, tot stand. Alleen de vlucht naar en van Lima moesten we zelf kopen.
Onze reis startte op 13 Juli en op 4 Augustus waren we weer terug. Donald zei vooraf al dat het geen reis voor luie mensen zou worden en dat klopte helemaal. Wij hebben enorm veel gezien van een deel van Peru en Bolivia waarbij elke dag een hoogtepunt op zichzelf was. Overal waar we, soms na een flinke reis, aankwamen werden we keurig opgewacht en naar ons onderkomen gebracht. De hotels waren stuk voor stuk verschillend maar altijd dik in orde. Bij vertrek naar een volgend reisdoel stond steevast op tijd iemand klaar om ons naar busstation of vliegveld te brengen. Tussentijds werden tijdig de nodige tickets en vouchers gegeven. We leerden al snel om geheel te vertrouwen op wat een perfecte en toch complexe organisatie moest zijn.
Dankzij Tura-Travel hebben wij een prachtige en intensieve reis gemaakt met onvergetelijke ervaringen in Peru en Bolivia.
Donald, dank je hartelijk!

Annemarie, Eva, Julia en Hans (de Bilt)


7 november 2017

10 september zijn wij vertrokken voor onze rondreis van 3,5 week door Bolivia. In samenspraak met Tura hebben wij een gevarieerde reis samengesteld. Wij vinden het leuk om cultuur, natuur, en actief bezig zijn af te wisselen, en dat is met behulp van Tura prima gelukt. Wij bezochten verschillende steden en Nationale Parken, maar hebben ook een trekking van drie dagen gedaan, alles volledig ingevuld volgens onze wensen.

Het absolute hoogtepunt van deze reis was de drie daagse tocht door de Salar de Uyuni.

De organisatie was prima voor elkaar en de gekozen hotelletjes waren stuk voor stuk heel erg leuk en prima gelegen! Wij hebben genoten van onze reis door Bolivia.

Ineke, Petra en Mieke (Oudkarspel)


4 november 2017

17 september jl. was het dan zover, onze rondreis van drie weken met onze vrienden door Peru was een feit.

De voorbereidingen van onze reis werd ons zo makkelijk gemaakt door het contact met Donald
Niets was dan ook teveel voor hem, we wisselden meerdere malen van hotels, haalden bestemmingen eruit, maar ook weer nieuwe bestemmingen erin, wilde meer weten over bepaalde plaatsen en/of gebieden, hebben zelfs op het laatste moment onze hele reis omgegooid.
Je zou kunnen zeggen….we waren van die klanten waarvan een ander zou zeggen “ik zie ze liever gaan dan komen”????
Maar Donald stond ons altijd weer te woord met zoveel geduld, dacht met ons mee en gaf ons adviezen en informatie waar we echt iets mee konden, belde of mailde ons altijd dezelfde dag nog terug.
Echt zo blij met deze man !!!!!

En dan nu onze reis, wat een geweldig land is Peru, dit land heeft echt alles; cultuur, natuur, wildlife, relaxte strand bestemmingen…… noem het maar op en Peru heeft het.
Aan deze reis klopte ook alles, transfers waren altijd goed geregeld, er stond altijd iemand ons op te wachten na een vlucht, onze excursies ter plaatse waren allemaal perfect geregeld met zeer ervaren gidsen die goed Engels spraken. en als kers op de taart werden we ook nog eens in Cusco getrakteerd door Orlando van Tura Travel op een heerlijk etentje .

En als we een cijfer moeten geven aan Peru (lees Tura Travel) dan geven wij ze een dikke 10 !!!!

Ron, Martin, Sonja en Norma (Dordrecht)


10 oktober 2017

Met bemiddeling van Tura Travel voor een rondreis door Peru en Bolivia hebben we een fantastische vakantie van 3,5 week gehad! De geschiedenis, de natuur en cultuur is interessant, verbazingwekkend mooi en kleurrijk. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam; respect voor de mensen die daar wonen. Met de stapel vouchers voor hotels, trein- en bustickets hielden we dagelijks bij wat we de volgende dag gingen doen en of we zelf nog iets moesten regelen. Dat ging perfect!
De afspraken met hotels en het vervoer met touringcars, trein of binnenlandse vluchten was goed geregeld en verzorgd. In één woord samengevat: het was een reis om nooit te vergeten geworden.
Hartelijk dank Tura Travel voor deze onvergetelijke ervaringen!
Een speciaal woord van dank voor Donald. Door jouw bemiddeling en persoonlijke investering in het ons wegwijs maken in deze rondreis, hebben wij deze actieve en indrukwekkende reis met plezier ervaren!

Matty en Arie (Leidschendam)


29 augustus 2017

We hebben een geweldige veelzijdige rondreis (cultuur, natuur, strand) gemaakt door Peru, van Lima naar het noorden, Truijllo, Chiclayo tot aan de strandbestemming Mancora vlakbij Ecuador.

Daarna naar het zuiden Paracas, Ica en Nasca met de huurauto. Deze weer ingeleverd in Lima en door naar de Andes, de heilige vallei, Machu Picchu en Cusco.

Als afsluiter zijn de naar het Tambopata Research Center in het regenwoud geweest.

Alles was tot in de puntjes geregeld 10+. De goed engels sprekende gidsen en (spaanstalige) chauffeurs waren er allemaal voor tijd.

Een volgende keer weten we jullie weer te vinden.

Ron en Esther (Heesch)


15 juli 2017

Wij hebben een fantastische reis door Peru en Bolivia gemaakt met Tura.
Tura werkt met zeer betrouwbare partijen in die landen. Hoewel wij met zijn tweeën reisden waren de paar uitstapjes met kleine groepen best leuk.

Andreas en Margreet (Amsterdam)


9 juli 2017

Zoals in 2013 beloofd; een volgende keer boeken we weer bij Tura Travel. Ook nu weer alles prima geregeld. Leuke hotels en ook ter plaatse steeds weer een prima service.

De informatie vooraf is prima en er wordt veel rekening gehouden met je persoonlijke wensen, echt maatwerk dus. Reden genoeg om ook een volgende keer weer bij hen te boeken.

Yvonne en Pieter (Amsterdam)


20 juni 2017

Wat een fantastisch reis hebben we gehad in Peru!
Onze persoonlijke wensen zijn prima omgezet naar een goed georganiseerde, interessante maatwerk reis. We hebben enorm genoten! Tura Travel heeft het goed voor elkaar!

Marjolijn en Pieter (Amsterdam)

 


2 februari 2017

Afgelopen week zijn wij teruggekomen van een onvergetelijk mooie vakantie door Ecuador.
We zijn gestart in de Amazone, Juma Lodge, in de Cuyabeno. Het was een mooie ervaring om 4 dagen met een kano door het regenwoud te trekken. De crew van de lodge was erg vriendelijk en zeer behulpzaam en het eten was super. Op Oudejaarsavond is er extra veel aandacht besteed aan het diner en de aankleding daarvan.
Hierna zijn we naar de Galapagos Eilanden gevlogen en zijn aan boord gegaan van M/S San Jose voor een cruise langs vele eilanden in het oostelijk deel van de eilandengroep. Wat een paradijs!! Telkens als we weer met een zodiac aan wal waren gebracht, werden we weer verrast. Elk eiland is anders en allemaal zijn ze magnifiek. Kost wat, maar het is onvergetelijk!

Terug op het vaste land hebben we het landarrangement voortgezet door de ”Road of the Volcanos” op te gaan. Van de Cotopaxi, in de sneeuw beklommen tot 4863 meter, naar het Quilotoa meer, waar we zijn afgedaald naar het kratermeer, met haar vele kleuren. Van hieruit door naar het mooi project “Inti Sisa” in Guamote. Mooi om te zien hoe hier aandacht wordt geschonken aan kinderen en moeders!! De treinreis op de duivelsneus in Alausi en de wandelingen in Cajas NP maakte het geheel zeer afwisselend, wat dit land zo interessant maakt. Al deze verplaatsingen hebben we gedaan met telkens een nieuwe chauffeur uit de regio. Ze waren altijd op tijd, reden veilig en hadden veel kennis van hun stukje Ecuador! We hebben afgesloten met een paar dagen “niets doen” in Puerto Lopez. Super plaatsje aan de kust, waar vervoer met de mototaxi (TukTuk) plaats vindt.

Het was een schitterende vakantie in een prachtig land. Dat een vakantie voor 100% aan je wensen voldoet, begint bij de voorbereidingen. Vanaf het begin is er persoonlijk contact geweest met Donald en zijn team. Hij heeft goed aangevoeld wat wij wilden en dat omgezet in een prachtige reis. Vragen werden altijd snel en accuraat beantwoord. Zelfs wijzigingen die wij wilden tijdens de reis werden snel via de mail bevestigd en geregeld. Dit alles heeft onze vakantie onvergetelijk gemaakt.

SUPER BEDANKT!!!

Rita en Henri (Ede)


5 januari 2017

Op het einde van het jaar kwamen nogmaals de herinneringen van onze vakantie in september, naar Ecuador en de Galapagos eilanden naar boven, die we in overleg met Tura Travel hebben samengesteld. We zijn heel blij dat we voor hen hebben gekozen. We konden met hen onze reis helemaal zelf invullen zoals we wilden. Zij gaven daarnaast nog de nodige tips en adviezen wat de reis onvergetelijk heeft gemaakt. Wat hebben we genoten en was alles prima geregeld. Via Quito hebben privé chauffeurs ons door een groot gedeelte van Ecuador gereden. Ondermeer naar Otavalo, de Cotopaxi, Banos, Guamote, Cuenca en Guyaquil. Vele mooie dingen gezien en genoten van de mensen die daar leven. Een hoogtepunt waren de dagen in Guamote. Daar verbleven we een paar nachten in Inti Sisa. Via Eva (beheerder Inti Sisa) had Donald bezoeken geregeld aan een schooltje in de bergen en aan de lokale bevolking daar. Voor Eva was verder niets te veel. Zelfs nu hebben we nog steeds contact met haar. Na 2 weken Ecuador zijn we 7 dagen naar de Galapagos eilanden geweest. Ook daar was alles prima geregeld. Het klopte allemaal zoals vooraf besproken met Donald. We hebben er vele dieren gezien waaronder pinguïns, zeeschildpadden, gewone schildpadden, zeeleeuwen, witpunt rif haaien, bluefeet boobies, pelikanen, leguanen enz. Uiteindelijk is het een fantastische reis geworden die ons altijd zal bijblijven.

Erik, Ton, Lia en Mieke (Tilburg)


8 november 2016

Tura Travel heeft voor ons een prachtige reis door Bolivia en Peru samengesteld, met louter hoogtepunten. Het was een geweldige ervaring. We komen zeker nog eens terug in Peru en gaan dan ook zeker weer met Tura Travel in zee!

Afra en Paul (Lelystad)


8 oktober 2016

Tura Travel heeft samen met ons een geweldige reis samengesteld. En die geweldige reis is er ook gekomen. Heel afwisselend; van regenwoud naar wereldstad, naar hoogste vulkaan naar Incatempel, van lokale markt naar Galapagos-eilanden. Vooral voor vogelliefhebbers een paradijs. Vriendelijke mensen in Ecuador en ze weten zeker wat op tijd komen is. Al met al een reis om nooit te vergeten.

Jerry en medereizigers (Sliedrecht)


16 september 2016

Wij hebben heel erg genoten van onze rondreis door Bolivia en Peru. De hoogte punten waren voor ons de driedaagse jeeptocht bij Salar de Uyuni, death road en de trekkingen (Takesi en Salkanty). De Takesi trekking hebben wij als zeer bijzonder ervaren. Van 4650 meter in twee dagen dalen naar 2000 meter. De veranderingen die daardoor zichtbaar waren in de flora en fauna, het ontmoeten van de lokale bevolking die zeer primitief leeft en prachtige zonsondergang en zonsopkomst was echt fantastisch! In overleg met Donald hebben wij de reis samengesteld. Hij heeft ons vooraf goed geadviseerd en ook tijdens onze reis werden wij goed geholpen met onze vragen!

Mark en Jolise (Dordrecht)


16 september 2016

Wij hebben gekozen voor de rondreis Peru & Bolivia 1. Fantastische rondreis, waarin prachtige landschappen en natuur wordt ervaren in combinatie met steden. Het is een vol programma, omdat ook de nodige afstanden moeten worden overbrugd. Ondanks dat, hebben we het niet ervaren als een vol programma, maar als een reis met de juiste balans, samenstelling en ontspannenheid.

De rondreis is goed georganiseerd, met persoonlijke aandacht van Donald bij de voorbereiding van de reis, als met Orlando tijdens de reis mochten er vragen zijn. Altijd snel antwoord en behulpzaam. Bij 1 van de transfers liep het even mis, maar hierop heeft Tura-Travel erg goed gereageerd. Daarin zie je terug dat ze met je betrokken zijn en er alles aan doen om jou een goede vakantie te bezorgen.

Tijdens de reis hebben we ervaren dat Tura-Travel gaat voor kwaliteit. Dit hebben we sowieso ervaren bij de driedaagse Uyuni trip, waar veel aanbieders zijn die flink verschillen in prijs en kwaliteit. Tura-Travel kiest voor goed en betrouwbare partners. I.p.v. een nachtbusreis van La Paz naar Uyuni en terug, hebben wij gekozen voor een vliegreis. Dit is zeker aan te bevelen.
Ook hebben wij de 1-daagse Incatrail toegevoegd aan de rondreis; zeker doen! Het is pittige tocht om te lopen, maar zeker de moeite waard; de uitzichten en uiteraard de aankomst bij de Sun Gate bij Machu Picchu. Je komt hier aan het einde van de middag aan en dan is Machu Picchu vrijwel leeg met bezoekers. Heerlijk om alvast rustig rond te lopen en foto’s te maken, voordat de volgende ochtend wordt teruggegaan voor een rondleiding met gids. Door de Incatrail beleef je (ons inziens) de Machu Picchu toch om een andere manier. Doen.
De hotels zijn altijd goed qua ligging, dat is prettig bij een bezoek aan de steden.

Gewoon een goede organisatie!

Marieke en Henk (Bussum)


30 augustus 2016

Bij Tura Travel een trekking, bezoek MachuPicchu en een aantal dagen Jungle gereserveerd. Was prima voor elkaar. Hotelovernachtingen, transfers en de reisonderdelen zelf, waren keurig geregeld. De communicatie met Donald vooraf was prettig. Vragen werden snel en adequaat beantwoord. Bij een volgende gelegenheid zullen we zeker weer bij Tura Travel boeken.

Frank en Renée (Tilburg)


29 augustus 2016

We hebben met 7 mensen, 4 volwassenen en 3 pubers, zelf een rondreis in elkaar gezet door Bolivia en Peru met internet als uitgangspunt. Donald heeft voor elke bouwsteen die we wilden hebben, ook als het niet standaard bij Tura Travel te boeken was, een hele mooie oplossing gezocht en alles geregeld (vervoer, verblijf en waar nodig excursies). Ook gaf hij duidelijk aan waar we beter ter plaatste konden beslissen waar de voorkeur naar uitging omdat regelen dan erg eenvoudig was. De reis “op papier” was zo geweldig dat we ons niet konden voorstellen dat de werkelijkheid het papier kon benaderen maar niets was minder waar. De heerlijke start in Samaipata, een zeer mooie inca-trail wandeling met een privé-strandje aan de rivier voor de lunch, prachtige tocht met jeeps bij Salar de Uyuni, een hotel naast het centrale plein van La Paz, een fantastische 2-daagse tocht op het Titicacameer en een hele bijzondere overnachting op weg naar Aguas Caliente. Vrijwel alles was perfect geregeld en bij “problemen” werden deze vlot en goed opgelost.
Bovendien, in vergelijking met andere “bouwsteen reisorganisaties” een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Marie-Louise (Maarssen)


22 augustus 2016

Onze reis door Peru was geweldig, in alle opzichten. Hoogtepunten waren voor ons Machu Picchu en het verblijf in het regenwoud. Heel bijzonder, schitterende lodge ook waar we logeerden: Refugio Amazonas, midden in de natuur, onderdeel van de natuur. Ook Arequipa is eigenlijk niet te missen. Titicaca zouden wij volgende keer overslaan, beetje saai en erg toeristisch. De reis was op maat samengesteld in nauw (en veelvuldig) overleg met Donald, heel prettig contact. Ter plekke was alles perfect geregeld. Transfer stond steeds overal weer keurig klaar, goed vervoer, goede gidsen en goede hotels.

Familie Paardekooper (Hilversum)


11 juli 2016

Geweldige reis gehad naar Peru en Bolivia. Hoogtepunten voor ons waren de colca canyon, moutainbiketrip op de death road in Bolivia, de incatrail en het regenwoud. Het was een intensieve reis maar had gelukkig ook de nodige relaxmomenten in zich. Met de hulp van tura travel is het een succes geworden!

Albert en Gerdine (Amersfoort)


6 juli 2016

De reis naar Peru en Bolivia was heel mooi en bijzonder afwisselend. De landschappen zijn onbeschrijflijk. Het Inca cultureel erfgoed is meer dan indrukwekkend. Het reispakket voldeed aan onze verwachting en was niet te zwaar. Een aanrader voor wie een stukje Zuid-Amerika wil zien. Het doet ons al verlangen naar Chili en Argentinië.

Hilde en Eric (Lommel, België)


 

20 juni 2016

Onbezorgde vakantie op de Galapagos, mede dankzij Tura Travel!

Hieronder de evaluatie van de 8-daagse bootreis op de

Print deze pagina Stuur deze pagina door