Voetbalteam Ecuador en WK Qatar

Ecuador is voetbal

Gaat Ecuador de show spelen deze WK in het omstreden Qatar… Dat zou nog best wel eens kunnen want dit onbekende voetbal landje heeft nog wel een verhaal! Zuid-Amerika is natuurlijk sowieso een voetballand bij uitstek, daar is Ecuador geen uitzondering in. Neem als toerist een bal mee onder je arm en in elk dorp ben je de grote vriend.

 

Hoe klein een dorp ook is een voetbalveld is er te vinden, misschien niet zo vlak als dat ze hier zijn, maar is dat al niet de eerste troef… Naast voetbal is Ecuavolley nog wel volksport nummer een, een soort beach vollybal met drie tegen drie maar dan op straat.

 

Was de deelname zo zeker?

Naast Ecuador zijn ook Brazilië, Argentinië en Uruguay aanwezig op de WK.

De deelname van Ecuador is nog wel even in twijfel gebracht, een van de spelers (Byron Castillo) bleek minder Ecuadoriaan dan gedacht. Dit hebben de omringende landen aangegrepen maar uiteindelijk mag Ecuador toch mee doen. Wel starten ze met 3 minpunten en een boete van 100 duizend euro (wat is voetbal toch een heerlijke flexibele sport).

 

Test je kennis van hun spelers

Er zijn al mensen die niet eens van Ecuador hebben gehoord dus laat staan van hun voetballers (al hebben ze in de wielerronde al wel langer hun faam). De bekendste speler ooit is Christian Rochelio Benites Betancourt, ook wel Chucho genoemd. Een plotselinge dood verraste heel voetballand. Hij stierf op 27-jarige leeftijd in… Jawel mensen in Qatar. Kijk dat maakt dus al duidelijk dat Ecuador meer te winnen heeft in Qatar. Het is bijna al geen toeval te noemen dat ze ook nog eens hun eerste wedstrijd spelen tegen Qatar!

Ecuadorianen zijn gek van het Nederlands elftal die ze nog altijd Naranja máquina

Wel eens van Patrickson Delgado gehoord?? De Ecuadoriaanse speler die Defensief middenveld speelt bij Jong Ajax! Dat de meeste Ecuadorianen in het buitenland spelen is ook wel een feit. Van de 28 selectie spelers zijn er 24 in het buitenland! Ze hebben dus wel wat insight information…

Met een gemiddelde leeftijd van 24,8 jaar zijn het ook lekkere jonge spelers. Wanneer ze dan hun vakanties ook nog eens in Ecuador brengen hebben ze met de hoogte ook nog een extra goede conditie! Beste prestatie op internationaal niveau was in 2006 de achtste finale in Frankrijk tegen Engeland helaas met 1-0 verloren. In 2002 hebben ze voor het eerst deelgenomen aan een WK in Japan, in 2014 in Brazilië kwamen ze niet verder dan de groepspoel. en dit wordt hun vierde keer!

Geniet van het spel en let op de diversiteit van de spelers! Allemaal echt Ecuadorianen al zien ze er allemaal anders uit. De verassing van Ecuador is de diversiteit van het land dat kan met hun voetbal ook wel eens zijn… En wees gewaarschuwd ze gaan niet naar het WK om er alleen aan mee te doen.

Wij wensen beide teams heel veel succes!!

De volgende wedstrijden worden gespeeld:

20 november om 17:00 Qatar – Ecuador

25 november om 17:00 Ecaudor – Nederland

29 november om 16:00 Senegal – Ecuador
Voetbal in Ecuador

Pepijn Grau

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *