Hoogtepunten Baños

Hoogtepunten Banos Ecuador waterval

Baños is een stad in de provincie Tungurahua, gelegen in centraal Ecuador. Baños is een belangrijke toeristische trekpleister in Ecuador. De stad staat bekend als ´de Poort tot de Amazone´ en ligt aan de rivier de Pastaza in het bassin van de Amazone-rivier. Baños is klein, maar heeft veel aanbod van diverse sportieve activiteiten. Graag helpen we je bij het organiseren van de diverse activiteiten.

Thermale baden
Baños dankt haar naam aan de warmwaterbronnen. Het mooiste warmwaterbad is ‘las Piscinas de la Virgen’, dat ligt onder aan een waterval. Het enige dat je nodig hebt is zwemkleding, een handdoek en wat klein geld voor de entree. Het is verplicht een badmuts te dragen, maar deze kun je bij de ingang aanschaffen. Een tip is om vroeg in de ochtend of na 18.00 uur ’s avonds, wanneer het water weer is ververst, te gaan badderen.
Adres = Montalvo en Santa Clara

Fietsroute langs de watervallen
Op een groot aantal plekken in het centrum van Baños worden fietsen te huur aangeboden. Check a.u.b. de fiets goed voordat je met de tocht start. Een populaire fietstocht is naar de grootste waterval ‘Pailón del Diablo’ van de omgeving, bij het dorp Río Verde. Deze fietstocht is 21 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur. Het grootste deel van de prachtige route is bergaf en omdat er tussen Baños en Río Verde maar één weg is, is het onmogelijk te verdwalen. In Río Verde is het vervolgens 45 minuten wandelen naar de waterval. Wacht langs de kant van de weg op een bus om weer terug te gaan naar Baños. Elke buschauffeur zal je meenemen en voor een klein extra bedrag zal men de fiets vastmaken op het dak of meenemen met een pick-up truck die achter de bus aanrijdt.

Abseilen onder een waterval
In Baños zijn meerdere lokale tour operators waar je een tour kunt boeken om te gaan abseilen. Er zijn verschillende mogelijkheden, er zijn tours van halve – en hele dagen en ook zijn er verschillende plekken vanwaar je kunt abseilen. Helm, uitrusting en kleren zijn inclusief.

Raften
Op meerdere rivieren rond Baños als de Patate – en de Pastaza-rivier is het mogelijk om te gaan raften. Er zijn tours van een halve – en een hele dag. Het water in de rivier is vaak niet schoon, dus pas op met het binnenkrijgen van water. We raden aan om navraag bij de lokale tour operators te doen naar de toestand van de rivier en onder welk niveau een specifieke rafting tour valt. Houd er a.j.b. rekening mee dat raften een avontuurlijke en niet geheel risicoloze activiteit is.

Deze hoogtepunten Baños zijn goed in te passen in onze Rondreizen in Ecuador.

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!!