Vanaf 15,- per persoon.
Prijs is gebaseerd op 2 personen.

Bezienswaardigheden Zuid Amerika

Er zijn zo ontzettend veel bezienswaardigheden in Zuid Amerika. Waar moet ik heen? Wij halen wat onduidelijkheid voor je weg! Voor ieder land (Peru, Bolivia & Ecuador) hebben wij een top 3 gemaakt; kort en overzichtelijk! Lees snel verder en zie dé bezienswaardigheden Zuid Amerika welke je volgens ons echt niet mag missen; inclusief onze persoonlijke tip bij iedere excursie!

Peru bezienswaardigheden

Machu Picchu

Een van de mooiste plekken in Peru is volgens ons toch écht Machu Picchu. We zouden bijna zeggen verplichte kost als je naar Peru gaat! Deze Hike naar één van de mooiste bezienswaardigheden Zuid Amerika gaat echter niet alleen over het bereiken van één van de zeven wereldwonderen. De tocht, over de wereldberoemde Inca Trail, maakt de ervaring nog onvergetelijker. De Hike is misschien zwaar en uitputtend. Echter: het adembenemende, indrukwekkende en schitterend uitzicht maakt alles zo goed. Terwijl je daalt in hoogte, zie je de steeds groenere omgeving met uiteindelijk hét wereldwonder Machu Picchu!

Wij hebben de 4-daagse en 2-daagse reizen plus een alternatieve 4-daagse reis waarbij je ook kunt fietsen en kunt slapen in lokale hostels onderweg. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij helpen u graag verder!

Tip: neem genoeg tijd om te wennen aan de hoogte!

Tambopata Research Center

Bent u op zoek naar een uniek verblijf? Van alle bezienswaardigheden in Zuid Amerika is deze Ecolodge het reizen naar Peru bijna alleen al waard! Deze lodge staat bekend als de regenwoudlodge welke het diepst in het regenwoud ligt, waar ook ter wereld. Dit in combinatie met de grootste kleilikplaats ter wereld maakt het net een sprookje. Maar wel één waar jij deel van uit kunt maken! Kijk snel verder voor het Tambopata Research Center en geniet van de mooiste zonsondergangen!

Tip: spot dieren als de kaaimannen, reuzenotters en jaguars!

Lima, de hoofdstad van Peru

Als je aan het reizen bent door Peru moet er natuurlijk een paar dingen sowieso afgestreept worden van het ‘Highlight lijstje’! Lima is een van de bezienswaardigheden in Zuid Amerika hiervan. Zelf vonden wij de lokale Peruaanse markt ontzettend leuk! Maak kennis met o.a. unieke Peruaanse fruitsoorten als de custardappel, pacay en lucuma. Jummie! Maar ook het koloniale stadscentrum zelf is onwijs mooi, een echte aanrader.

Tip: als laatste dag kan deze excursie prima. Onze chauffeur zal tijdens de excursie zorg dragen voor de bagage!

Bolivia bezienswaardigheden

Zoutvlakte (Uyuni) Bolivia

Van een magisch beeld kun je hier wel spreken. Dit vinden wij persoonlijk één van de mooiste plekken van Bolivia! Hagelwitte ‘stranden’ zullen nog lang op het netvlies gebrand blijven. Smeer je goed in! Want het zonlicht kan goed weerkaatsen. De oppervlakte is zo’n 10.000 km² en het is de grootste zoutvlakte ter wereld! Echt een plek welke je laat zien hoe bijzonder reizen kan zijn.

Tip: kleed je goed aan, Uyuni ligt vrij hoog!

Refugio los volcanes

Als je het aan ons vraagt is dit de mooiste Ecolodge van Bolivia! Deze kleinschalige Ecolodge beschikt over slechts 6 kamers, inclusief hangmat… heerlijk! Vooral wanneer je weet dat je uitzicht hebt op de roodgekleurde bergen. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat je lekker uit kunt rusten, tussen al het mooie groen en de verschillende bergtoppen. Echt één van de bezienswaardigheden in Zuid Amerika die je echt niet wilt missen. Lees nu snel meer over deze Ecolodge Refugio los volcanes!

Tip: maak zeker een wandeling naar o.a. de watervallen!

Deathroad Bolivia

Van alle landen & bezienswaardigheden Zuid Amerika is dit misschien wel de meest spannende! Je daalt af van La Cumbre naar het subtropische dorpje Coroico; een daling van zo’n 3000 meter over de voormalige dodenweg. Vrij snel dus, iets voor de avonturiers onder ons! Tijdens deze daling van zo’n 60 kilometer is het alleen maar genieten. Vraag ons naar de mogelijkheden van de Deathroad Bolivia!

Tip: geniet van het fascinerende uitzicht!

Ecuador bezienswaardigheden

Reis Galapagos eilanden

Bij een reis naar Zuid Amerika denk je natuurlijk snel aan deze bezienswaardigheid: de Galapagos eilanden! Dit is misschien wel één van de mooiste plekken op aarde, op zo’n 1000 kilometer vanuit de kust van Ecuador. Niet alleen wat boven het water te zien is, is mooi… ook onder water is het er ontzettend mooi! Wat een geluk dat je tijdens de reis Galapagos eilanden, bijvoorbeeld, ook heerlijk kunt snorkelen! U kent de Galapagos eilanden wellicht ook omdat in 1835 Charles Darwin een groot onderzoek heeft verricht. Hierop is zijn evolutietheorie gebaseerd. Kortom: een van de leukste bezienswaardigheden van Zuid Amerika! Interesse? Boek dan nu de reis naar de Galapagos eilanden!

Tip: let op de reuzenschildpadden!

Quito bezienswaardigheden

Als je in Ecuador bent kan het natuurlijk écht niet zo zijn dat je de hoofdstad mist: Quito!
Dit is één van de bezienswaardigheden Zuid Amerika welke een ‘Quick win’ is; binnen één dag heb je de meeste hoogtepunten gezien. Quito is niet alleen de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld (2850 meter hoog!) maar daarbij vind je in Quito ook het monument: “La Mitad del Mundo”. Het midden van de wereld, destijds vastgesteld door de Franse wetenschapper Charles-Marie de La Condamine. Los van deze unieke bezienswaardigheden is het ook goed om te weten dat deze hoofdstad een ongekend fijn klimaat heeft! Een lekker klimaat overdag, in de avond kan het wat afkoelen. Met ongeveer 13 graden gemiddeld vonden wij het aanvoelen als de lente! De oude stad Quito is gebouwd op ruïnes van een oude Inca-stad, overigens prachtig gerestaureerd. Ontdek de kerken en de vele andere bezienswaardigheden in het veelzijdige Quito; één van de top bezienswaardigheden Zuid Amerika!

Tip: vergeet niet de Plaza de la Independencia te bezoeken!

Chimborazo vulkaan

Als je dacht dat Quito al hoog was; het kan nóg spectaculairder. De Chimborazo vulkaan! Durf jij het aan? Dit is één van de bezienswaardigheden Zuid Amerika welke wij adembenemend vonden. Bij deze dagexcursie naar het Nationaal Park van Chimborazo stijg je naar 6310 meter(!), welke tevens het meest dichtstbijzijnde punt ten opzichte van de zon is ter wereld! Wil je één van de mooiste bezienswaardigheden Zuid Amerika dan ook nog eens beklimmen? Kijk snel naar onze mogelijkheid om de Chimborazo te beklimmen! Of kijk snel verder naar deze wonderbaarlijke dagexcursie!

Tip: er is kans op het zien van een Vicuñas; zeker opletten dus!

Al met al zijn er dus ontzettend veel bezienswaardigheden in Zuid Amerika! Ben je op zoek naar een specifieke reis in Peru, Bolivia en/of Ecuador? Bekijk dan onze reizen! Of neem een kijkje naar alle excursies/bezienswaardigheden Zuid Amerika in Peru, Bolivia en/of Ecuador en boek nu één van onze excursies. Wij denken graag met u mee en maken uw reis onvergetelijk!