Overnachten in de Peruaanse woestijn

Kamperen midden in de woestijn is een geweldige en unieke beleving die je zeker niet mag missen. Het is avontuurlijk en zeker geen standaard tour te noemen. Van sandboarding door de woestijn overdag tot het tellen van de sterren in de heldere hemel ’s nachts. Deze tour zal je voor het leven bij blijven.

De woestijn gelegen in de Ica provincie biedt een van de beste plaatsen om te kamperen. Wij brengen je naar de woestijn, waar je vervolgens zult kamperen voor 1 nacht. Hier kan je genieten van alle rust en je bent even weg van alle drukte. De afgelegen woestijn van Ica bevat de grootste zandduinen ter wereld. Het is wonderbaarlijk hoeveel sterren je ‘s nachts kan zien bij klare hemel, weg van de lichtvervuiling.

Midden in de woestijn van Peru ligt Huacachina, een bijzondere oasestad. Deze stad heeft een blauwe lagune omringd door palmbomen, zandduinen en rustieke maar elegante hotels. Een ongekende plek en popular bij veel backpackers. De tour start hier dan ook met avontuurlijke activiteiten zoals de traditionele Huacachina Dune Buggy & Sandboarding tour. Hiervoor rijd je een tijdje door het woestijnlandschap en stop je meerdere keren om van een hoge duin af te glijden.

Nadien gaan we naar een plaats om de prachtige zonsondergang te aanschouwen. Dit uitzicht is sprookjesachtig te noemen en nergens zo mooi op de wereld dan in een woestijn. Er is helemaal niks, behalve de duinen, stilte en de prachtige oase.

Aansluitend vertrekken we naar een speciale camping plaats, uitgekozen in deze prachtige woestijn. Omgeven door grote zandduinen, beschermd van de wind en weg van de stadsverlichting.

Hier hebben we een speciale  BBQ maaltijd rond een kampvuur. De BBQ bevat, runds en groenten kebab, kip, worstjes, salade buffet, mais en aardappelen. Drink een Pisco cocktail rond het kampvuur terwijl je met reisgenoten ervaringen uitwisselt.

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *