Verblijf in de Amazone Peru

Boers, regenwoud

Klimaat Amazone Peru

De temperatuur in de amazone schommelt overdag meestal zo rond de 30 °C. ’s Nachts koelt het af naar ongeveer 20 °C. Echt koud wordt het dus niet. Heel soms trekken er koudefronten het regenwoud over en kan het ook overdag afkoelen naar bijvoorbeeld 20 °C.
Doordat het zo vaak regent in de amazone is de luchtvochtigheidsgraad erg hoog. Je transpireert veel (goed drinken dus!) en alles voelt klam aan. Het regent gedurende het gehele jaar in het regenwoud, maar tijdens de regentijd (half december tot en met half maart) regent het vaker.

Kleding Amazone Peru

Het is verstandig om in het regenwoud een dunne katoenen broek met lange pijpen en een dun katoenen shirt met lange mouwen aan te hebben. Insecten kunnen je op deze manier minder goed steken en tijdens wandelingen in het dichte bos heb je minder last van scherpe, uitstekende bladeren en planten. Neem goede (waterdichte) schoenen mee die vies mogen worden en bijvoorbeeld gympen die je bij de lodge aan kunt trekken. Rubberen kaplaarzen zijn over het algemeen voorradig bij de lodges en handig als het heel hard regent of heeft geregend.

Muggen Amazone Peru

Muggen zijn het meest actief tijdens schemermomenten (zonsopgang en zonsondergang). Op deze momenten is het sowieso raadzaam bedekkende kleding te dragen en je goed in te smeren met goede DEET. Alle lodges hebben muskietennetten boven de bedden hangen om je ’s nachts tegen de stekende insecten te beschermen.

Faciliteiten lodge Amazone Peru

Elektriciteit is meestal op vaste tijden een paar uur per dag aanwezig.  Tegenwoordig hebben sommige lodges zelfs internetbereik, maar deze is vaak traag of valt zelfs helemaal weg, zodat je er beter van uit kunt gaan dat je tijdens het verblijf in het regenwoud telefonisch en per e-mail onbereikbaar bent.
Er wordt veelal gekookt wat goed houdbaar is of wat er in de amazone Peru aanwezig is. Eten is altijd inclusief tijdens een verblijf en meestal werken de lodges met een lopend buffet. Koffie, thee, water en sappen zijn vrij verkrijgbaar in de lodges, voor frisdranken en alcoholische dranken moet bijbetaald worden. Mocht je specifieke dingen willen eten of drinken, dan dien je dit zelf uit ‘de bewoonde wereld’ mee te nemen.

Handig om mee te nemen naar de Amazone Peru

Vergeet niet een zaklamp en genoeg batterijen mee te nemen en een aantal plastic tassen om je spullen tegen het vochtige weer te beschermen. Een poncho of een regenjas kunnen ook van pas komen.

Mocht je nog meer vragen hebben over een verblijf in de amazone Peru, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!!