Gastblog: Suriname moet jij bezoeken, ik geef jouw 6 redenen!

Flamingos birds- vogels Suriname

 

Wil jij gewoon Nederlands blijven praten terwijl jij op vakantie bent in Zuid Amerika? Dat kan! Suriname is nog een verborgen pareltje in Zuid-Amerika. Je zult gewoon genieten van de natuur in zijn puurste vorm! Bekijk wilde dieren van dichtbij, ga wandelen, kajakken en beleef meer avontuur! In zes punten vertel ik jouw waarom ik denk dat jij Suriname op je to-do lijstje moet zetten!

Suriname op jouw wensenlijst!

1. De binnenstad van Paramaribo met zijn oude houten Koloniale gebouwen en het grootste natuur reservaat genaamd Centraal Suriname Natuurreservaat staan beide op Werelderfgoedlijst van UNESCO! Het historische centrum is een perfect voorbeeld van de verbinding tussen de Europese en de lokale cultuur. Het natuur reservaat bevat ongeveer 16.000 km2 aan fauna en flora inclusief de Raleigh vallen en is echt een bezoekje waard!

2. Suriname is voor 90% bedekt met het Amazone-regenwoud en is daarmee het groenste land ter wereld! De verscheidenheid aan wilde dieren is enorm! Bijvoorbeeld 400 verschillende soorten vogels en 74 soorten slangen! Ik kwam oog in oog te staan met de tapir tijdens het kajakken op de Kabalebo rivier, hij probeerde de oevers van de rivier te beklimmen. Wauw, hij is enorm! Wist je dat hij het grootste zoogdier van Zuid-Amerika is? Suriname is ook de thuisbasis van de grootste reuzenotters ter wereld.

3. De –Must See- in de hoofdstad Paramaribo is de synagoge naast de moskee. Ik ging er zo vaak met toeristen naar toe, maar nu pas heb ik de beste plek gevonden om ze op 1 foto te krijgen! Als je de kans krijgt om de synagoge binnen te gaan, doe dat dan! De vloer is bedekt met wit zand .. dit geeft een uniek gevoel!

 

4. Het Brokopondo Reservoir is even groot als de gemeente Utrecht in Nederland! De verschillende eilanden maken het een goede plek om te vissen en kajakken. Tijdens mijn vis reis op dit meer ving ik mijn eerste piranha !! Op de Babun-eilanden kwam ik oog in oog te staan met een luiaard. Ze zijn zo schattig en erg relaxed!! Ik hoorde de brulapen in de verte! Het lijkt wel alsof de hele jungle trilt! Niet ver van het meer ligt Brownsberg, vanwaar je een goed uitzicht hebt op het prachtige Brokopondo meer!

5. Boek een privétour als je buiten de gebaande paden wilt gaan! Vaar in een traditionele boot, maak indrukwekkende boswandelingen door de Amazone-jungle en kom oog in oog te staan met dieren in het wild, zoals kaaimannen, luiaards, agouti’s en miereneters. Je kunt ook bergen beklimmen, zoals de Kasikasima en Voltz, maar als je knieën zwak zijn zoals de mijne, zou ik adviseren om het niet te doen! Bezoek Blanche Marie, de grootste waterval en ik kan je vertellen dat het in het regenseizoen onmogelijk is om over te steken! Ontmoet een Marron kapitein, zwem in de rivier en bak je eigen cassavebrood in dorp Semoisi waar ik jaren geleden een stukje van mijn hart achterliet! Het gevoel van vrijheid dat ik elke keer ervaar als ik daarheen ga, is onbeschrijfelijk!

6. Plaatsen die je kunt bezoeken in de buurt van Paramaribo zijn het Braamspunt-strand voor het spotten van zeeschildpadden en roze dolfijnen. Beide zijn de ervaring waard, maar houd er rekening mee dat je de zeeschildpadden niet stoort terwijl ze hun eieren leggen! Slaap in een koloniaal gebouw op een voormalige plantage in Frederiksdorp en luister naar de gids die je vertelt over de geschiedenis als suikerplantage. Als je echt vies wilt worden, rijd dan met je eigen ATV-quad in de Savannah jungle! De Joden Savanne ligt ook niet ver van de hoofdstad en is bereikbaar per boot of auto. Zie daar een voormalige Joodse nederzetting en probeer de inscripties op de graven te lezen. Zorg ervoor dat je deze reis maakt met een gids zodat het verhaal tot leven komt!

Heeft de bovenstaande informatie u ertoe aangezet om uw zomervakantie te plannen? Geef ons een belletje of contact ons zodat wij uw wensen kunnen laten uitkomen!

Schrijver: Tania van Velthuizen (manager Pejego Tours)

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!!