Duurzaam reizen.

CO2 neutraal reizen in Peru, Bolivia en Ecuador.


Duurzaam reizen

Duurzaam reizen betekent voor ons: Mooie reizen organiseren met een minimale impact op het klimaat en een maximale impact voor de lokale bevolking.

CO2 neutrale reizen in Peru, Bolivia en Ecuador

Al onze reizen die wij organiseren in Peru, Bolivia en Ecuador zijn CO2 neutraal. De gemiddelde uitstoot hebben we berekend volgens de emissiefactoren van Milieucentraal.
Wij zijn partner van Trees for All en via deze stichting compenseren we de CO2. Trees for All is opgericht in 1999 en is een ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en ook de enige aanbieder in Nederland van CO2-compensatie via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk.
Boek je een internationale vlucht bij ons, dan zullen we met het voorstel komen deze vlucht ook CO2 te compenseren. De gemiddelde kosten van de CO2-compensatie voor een retourvlucht naar Peru, Bolivia of Ecuador bedraagt tussen de 35 en 40 euro.

Het ArBolivia project

Onze speciale aandacht gaat uit naar het Arbolivia project in centraal Bolivia, waar de lokale boeren de hoofdrol spelen. De boerenfamilies planten met steun van de opbrengsten van de CO2-credits bospercelen aan op hun eigen grond.
In de schaduw van deze bomen worden gewassen zoals koffie en cacao verbouwd en ook groeien tussen de bomen pinda’s en ananas. Deze vorm van boslandbouw, ook agroforestry genoemd, draagt bij aan de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit. Door het ArBolivia-project hoeven de boeren geen bos meer te kappen en hebben zij een duurzaam alternatief om in hun levensonderhoud te voorzien. Al deze factoren samen zorgen ook voor minder druk op en dus bescherming van het oerbos.

Onze reizen

Tura-Travel maakt gebruik van kleinschalige accommodaties. De eigenaren van deze locaties zijn veelal van lokale afkomst en geen onderdeel van een grote, internationale organisatie. We werken verder zoveel mogelijk met lokale tour operators, lokale gidsen, chauffeurs, etc. Ook zijn we een voorstander van overnachten bij lokale mensen thuis en bieden we kookworkshops aan om de lokale bevolking er zoveel mogelijk bij te betrekken. We zijn regelmatig in dialoog met onze lokale partners over hoe zij meer duurzamer kunnen opereren.
Je reist zoveel mogelijk over land. Dit is door de lange afstanden niet altijd even makkelijk. We adviseren je graag met welk vervoer je tussen 2 verschillende plaatsen kunt reizen.

Op ons kantoor

We hebben kantoor aan huis, wekken onze energie op door zonnepanelen, scheiden ons afval en proberen zo duurzaam mogelijk te werken.

Wat kan jij doen?

In de landen Peru, Bolivia en Ecuador is men nog niet zo ver met duurzaamheid als in Nederland of België. Afval wordt nog nauwelijks gescheiden. Het is daarom belangrijk zo min mogelijk afval te produceren. Koop daarom zo min mogelijk plastic flessen of gebruik deze meerdere keren en neem bijvoorbeeld een navulbare fles mee uit Nederland.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën over duurzaamheid, we krijgen graag je reactie!