Zoutvlakte Bolivia

Zoutvlakte Bolivia optisch

Kleurrijk & onwerkelijk: de Zoutvlakte Bolivia!

Welke bezienswaardigheden in Bolivia moet ik écht gezien hebben? De zoutvlakte Bolivia! Wij zetten alles voor je op een rij zodat je precies weet waarom en wat je kunt verwachten. Inclusief een GOUDEN tip!

Waarom dan juist de zoutvlakte Bolivia? Top 4!

1. Deze langgerekte zoutvlakte is een onwerkelijke natuurlijke ervaring; surrealistisch!
2. Niemandsland; de natuur en jij!
3. Heel divers landschap; van het ‘ijswitte’ tot kleurrijke lagunes en heerlijke warmtebronnen;
4. …En stiekem toch ook voor de foto’s!

To do’s?  Top 8 incl. 1 BONUS tip!

In deze driedaagse Uyuni Bolivia tour door de zoutvlakte is één van de belangrijkste dingen: geniet! Wat wij top vonden:

1. Incahuasi: een grote rotspartij welke boven de zoutvlakte uitstijgt met enorme cactussen en vulkanische rotsen;
2. Cueva del Diablo en Galaxia Cristal: bijzondere grotten onderweg;
3. Ollagüe: De vulkaan  te Chiguana;
4. Laguna Hedionda: Met een opmerkelijke geur, deze bevat namelijk veel zwavel! Let goed op de vele lichtroze flamingo’s en andere vogels;
5. Siloli woestijn inclusief el Arbol de Piedra: de stenen boom;
6. Laguna Colorada: de intens rode en mineraalrijke lagune ligt op ongeveer 4300 meter hoogte. Flamingo’s ‘grazen’ door de dag heen naar plankton en algen. Wauw!;
7. Laguna Verde en vulkaan Licancabur: Van rood naar groen! We gaan snel door met het bekijken van de groene lagune. Je ogen smullen van de verschillende intense kleuren! Bekijk de vulkaan en vergeet niet om een bad te nemen in een natuurlijke heetwaterbron!;
8. Valle de las Rocas, het stadje Culpina en Cementerio de Trenes (het treinkerkhof) zijn tot slot nog leuke dingen om te bezoeken…

… Maar vergeet ook zeker niet onze GOUDEN tip: overnachten in het zouthotel. Als dat niet bijzonder is, weten wij het ook niet meer! Wij denken graag met je mee!

Wanneer kun je de zoutvlakte Bolivia het beste bezoeken?

Wanneer je het beste een bezoek aan de mooiste zoutvlakte ter wereld kunt brengen is per persoon verschillend! Er zijn namelijk 2 ‘verschillende’ momenten met ieder eigen kenmerken, namelijk:

1. Regenseizoen: het ‘spiegeleffect’ van de zoutvlakte is dan zichtbaar! Dit komt door een flinterdun laagje regenwater wat zorgt voor dit effect, in de maanden tussen december en april. Wel dient er rekening mee gehouden te worden dat er overvloedige regenval kan zijn in december en januari waardoor de tours gecanceld kunnen worden.

2. Droge seizoen: in het seizoen van mei tot november is het afgekoeld, wat je ook merkt aan de harde grond. Voordeel hiervan is dat je over de uitgestrekte grote witte vlakken kunt rijden naar plekken welke tijdens de regentijd niet te bereiken zijn.

Tip! Wij adviseren zelf om tijdens het droge seizoen een tour naar Salar de Uyuni te plannen, omdat dit hoogtepunt in Bolivia dan bijna altijd doorgang kan vinden! Goed om te weten bij het boeken.

Wat is de route?

De 3 daagse tour van de zoutvlakte Bolivia start vanuit Uyuni. Hier zullen we globaal vertellen hoe de Uyuni tour eruit kan zien! Voor een uitgebreidere dag-tot-dag beschrijving kun je kijken bij de excursie ‘Uyuni Bolivia‘.

Dag 1: van Uyuni zul je halverwege de ochtend met de jeep naar het dorpje Colchani, aan de rand van de zoutvlakte gaan. Inwoners zijn hier volledig afhankelijk van de zoutproductie! Vervolgens zul je langs het zouthotel rijden en het ‘eiland’ Incahuasi, bekend van de gigantische cactussen en vulkanische rotsen. Tour over de zoutvlakte en bekijk onderweg de grotten Cueva del Diablo en Galaxia Cristal.

Dag 2: Van de zoutvlakte Bolivia krijg je natuurlijk nooit genoeg! Dus van een 2e dag is natuurlijk zeker spraken! Tijdens deze dag bezoek je de mooiste meren, rotsformaties maar natuurlijk ook de indrukwekkende vulkanen zoals de Ollagüe in Chiguana. Daarna zal je een bezoek brengen aan de zogenoemde ‘Laguna Hedionda’ inclusief de vele vogels waaronder de mooie flamingo’s! Hierna ga je door naar de Siloli-woestijn en naar de ‘stenen boom’ ofwel el Arbol de Piedra. Deze dag zal eindigen aan de prachtige gekleurde ‘Laguna Colorada’.

Dag 3: Vanuit de Laguna Colorada is het tijd voor een warme douche! En niet zo een als thuis! Tijdens de laatste dag van de tofste excursie van Bolivia bezoek je namelijk nog een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals geisers en kleurrijke meren. Bijvoorbeeld de groene lagune (Laguna Verde)! Dit alles nadat je de bijzondere zonsopkomst bij de Laguna hebt meegemaakt.

Tip! Een persoonlijk hoogtepunt is de heetwaterbron! Vergeet dus zeker je zwemkleding niet mee te nemen! Hierna zul je netjes teruggebracht worden naar Uyuni.

Kortom: de zoutvlakte Bolivia is een kleurrijke en geurrijke excursie. Er is van alles te zien in een paar dagen tijd. Zeker een verhaal om op de volgende verjaardag te vertellen!

Interesse in de excursie Uyuni Bolivia? Of toch in één van de reizen als de combinatierondreis Peru en Bolivia? Of de individuele rondreis Bolivia? Kijk dan gerust verder! We denken graag met uw reis naar de zoutvlakte in Bolivia mee.

signature Rick

Rick

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!!