Wijnboerderij bezoeken in Peru

Wijnboerderij Ica Peru, druivenranken in bloei

Als je in Peru bent en je houdt van wijnen, bezoek dan eens een wijnboerderij.

Peru staat voor velen niet gelijk bekend als een wijnland, toch is de wijnproductie in Peru de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. De beste Peruaanse wijnen komen uit de streek rondom de stad Ica. Ben je in de buurt van deze stad, dan is het mogelijk een bezoek te brengen aan een wijnboerderij. Tijdens het bezoek krijg je een rondleiding en heb je uiteraard ook de mogelijkheid om te proeven. Wist je overigens dat er ook Pisco (een Peruaanse likeur gemaakt van druiven) op de wijnboerderijen in deze regio gemaakt wordt? Pisco is hét nationale drankje van Peru en bestandsdeel van de cocktail Pisco Sour.

Recept voor Pisco Sour voor één persoon:

6 eetlepels Pisco
2 eetlepels verse limoensap
2 eetlepels suikersiroop
1 eetlepel eiwit
15 ijsblokjes
2 druppels Angostura Bitters of Chuncho Bitters

Doe het ijs in een blender of een cocktailshaker en voeg dan alle vloeibare ingrediënten, behalve de Angostura, er bij. Maal het 3 seconden of schud het 8 seconden. Schenk het dan door een zeef in een glas. Giet daarna de druppels Angostura in het glas.

Tip: De wijnboerderijen liggen buiten de stad Ica en zijn alleen met privévervoer te bezoeken. Een tip is om je na de excursie bij de Ballestas Eilanden door een privéchauffeur van Paracas naar de oase Huacachina te laten brengen en een tussenstop te maken op één van de wijnboerderijen. Een aantal van de wijnboerderijen hebben een mooie tuin waar je kunt lunchen.

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!!