Bouwsteen cultuur: Cusco en Machu Picchu 7 dagen, 6 nachten

Reis naar het Inca-verleden

v.a. 655

Deze bouwsteen is speciaal voor degenen die meerdere dagen in de fraaie stad Cusco willen doorbrengen en een georganiseerde excursie naar Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen, willen maken.

Cusco is een stad in het zuidoosten van Peru dicht bij de Urubamba vallei, ook wel ´de Heilige Vallei´ genoemd. De stad ligt 3400 meter hoog en is de historische hoofdstad van het voormalige Incarijk.
Tegenwoordig is de stad een mix van oude Inca-fundamenten en spaanskoloniale invloeden. Er zijn vele attractieve en interessante bezienswaardigheden, neemt u hiervoor voldoende de tijd. Een dagexcursie naar de ‘Heilige Vallei’, in de omgeving van Cusco is een aanrader. Machu Picchu, de Incasite en het zomerverblijf van wijlen Inca heerser Pachacuti kan vanaf Cusco per trein of te voet worden bereikt. Bekende Incaruïnes dichtbij Cusco zijn de forten Ollantaytambo en Sacsayhuaman.

Cusco is tevens het startpunt voor verschillende meerdaagse trekkings en verblijven in het regenwoud van Manu en Puerto Maldonado.

Nachtelijke Indianenmarkt in Chinchero, Cusco Landbouw terrassen op Machu Picchu Indianenmarkt in Pisco, PeruUitzicht over Machu Picchu, Peru Keramiek beeldjes op markt in Peru Ruines van Ollantaytambo in de Heilige Vallei, Peru


Hoe stelt u uw Peru reis samen?

Lees verder...

Uw Peru reis offerte aanvragen

Lees verder...