Wijnboerderij bezoeken in Peru

Wijnboerderij Ica Peru, druivenranken in bloei

Als je in Peru bent en je houd van wijnen, dan is het aan te raden om een wijnboerderij te bezoeken in Peru.

Peru staat voor velen niet gelijk bekend als een wijnland, toch is de wijnproductie in Peru de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. De beste Peruaanse wijnen komen uit de streek rondom de stad Ica. Ben je in de buurt van deze stad, dan is het mogelijk een bezoek te brengen aan een wijnboerderij. Tijdens de wijnboerderij bezoeken Peru krijg je een rondleiding en hebt uiteraard ook de mogelijkheid om te proeven. Wist je overigens dat er ook Pisco (een Peruaanse likeur gemaakt van druiven) op deze wijnboerderijen gemaakt wordt? Pisco is hét nationale drankje van Peru en bestandsdeel van de cocktail Pisco Sour.

Recept voor Pisco Sour voor één persoon:

6 eetlepels Pisco
2 eetlepels verse limoensap
2 eetlepels suikersiroop
1 eetlepel eiwit
15 ijsblokjes
2 druppels Angostura Bitters of Chuncho Bitters

Doe het ijs in een blender of een cocktailshaker en voeg dan alle vloeibare ingrediënten, behalve de Angostura, erbij. Maal het 3 seconden of schud het 8 seconden. Schenk het dan door een zeef in een glas. Giet de druppels dan de druppels Angostura in het glas.

Tip: De wijnboerderijen liggen buiten de stad Ica en zijn alleen met privévervoer te bezoeken. Een tip is om je na de excursie naar de Ballestas Eilanden door een privéchauffeur van Parácas naar Huacachina te laten brengen en een tussenstop te maken op één van de wijnboerderijen. Een aantal van de wijnboerderijen hebben een mooie tuin waar je kunt lunchen.

Lijkt het je leuk om een wijnboerderij te bezoeken in Peru? Combineer deze dan tijdens de Rondreis Zuid Peru.

Deel dit nieuws op social media

Laat weten wat je er van vindt!