Bouwsteen cultuur: Potosí en Sucre 6 dagen, 5 nachten

Reis naar het verleden van Bolivia

v.a. 210

Het verleden speelt een grote rol bij de steden Potosí en Sucre. Potosí was door haar zilvermijnen in de zeventiende eeuw één van de grootste en rijkste steden ter wereld, al hebben lang niet alle inwoners van deze rijkdom geprofiteerd. Sucre is met name bekend als constitutionele hoofdstad van Bolivia, de stad waar in 1825 de onafhankelijkheid werd uitgeroepen en de republiek Bolivia werd gesticht. Door hun geschiedenis en hun mooie centrum staan beide steden op de lijst van Werelderfgoederen van de UNESCO.
De stad Potosí ligt op een hoogte van bijna 4100 meter en is daarmee de hoogstgelegen stad ter wereld. Het centrum van Potosí kent vele kerken en een aantal van de kerktorens is te beklimmen voor een prachtige uitzicht. Naast het museum Casa de la Moneda is een excursie naar de zilvermijnen van Cerro Rico een aanrader.
In tegenstelling tot Potosí ligt de stad Sucre een stuk lager en dit is te merken aan het veel aangenamere klimaat. De stad wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd omdat veel koloniale gebouwen in het centrum een witte kleur hebben. Vanuit Sucre zijn meerdere excursies in de omgeving te maken. De bekendste is die naar de kleurrijke markt van Tarbabuco, een dorpje op ongeveer 2 uur reizen van Sucre.

Bolivia reis, uitzicht over witte kerktorens in Potosi Bolivia reis, indiaanse vrouwen met bolhoedjes in het centrum van Potosi Bolivia reis, carnaval in de straten van SucreBolivia reis, Bingo spelen met maiskorrels op de markt van Tarabuco Bolivia reis, man met hoed en kleurige doek op de markt van Tarabuco Bolivia reis, kerkje met een dak van stro in Bolivia


Hoe stelt u uw Bolivia reis samen?

Lees verder...

Uw Bolivia reis offerte aanvragen

Lees verder...