Vanaf 1.215 per persoon.
Prijs is gebaseerd op 2 personen.

Bolivia highlights

Bolivia rondreizen met vele hoogtepunten

Het mooie land Bolivia heeft bijna alles van heel Zuid Amerika. Zo maar enkele highlights van wat je in Bolivia kunt bezoeken zijn de uitgestrekte zoutvlakte en de kleurrijke meren in het zuiden, de hooglanden en het Titicacameer met het eiland Isla del Sol in het westen, het tropisch regenwoud in het noorden of de laaglanden in het zuiden. Bolivia is het land van de pre Inca cultuur Tiahuanaco. Nog steeds kun je de overblijfselen zien van deze grootste en voor veel mensen nog onbekende hoogland cultuur. In het verleden heeft Bolivia veel geleden. De armoede is nog steeds zichtbaar in de mijnen van de stad Potosi. Tot slot zijn de hoogste liggende hoofdstad ter wereld La Paz, de mooie koloniale stad Sucre en één van de kleurrijke markten in het land zeker de moeite waard om te bezoeken.

Salar de Uyuni

Voor velen is het hoogtepunt van Bolivia de zoutvlakte van Uyuni, ook wel de Salar de Uyuni Bolivia genoemd. Het is mogelijk met een dagexcursie vanaf de stad Uyuni de zoutvlakte te bezoeken. Door het weidse perspectief kan je op de zoutvlakte de meest gekke en leuke foto’s maken! Heb je meer tijd, dan is de driedaagse tour vanaf Uyuni een aanrader. Naast de zoutvlakte reis je in een klein groepje ook naar andere highlights als kleurrijke meren, stomende geisers, hoge vulkanen en andere surrealistische landschappen.

De jungle en pampa van Bolivia

Bolivia heeft in het noorden van het land een groot stuk jungle liggen. Er zijn meerdere mooie lodges in de jungle te bezoeken. De meeste lodges liggen in het Nationaal Park van Madidi, bij het plaatsje Rurrenabaque, klinkt als ‘roeren in een bakje’ 🙂 Het leuke van dit nationaal park is dat het deels uit een dicht begroeide Amazone regenwoud bestaat en deels uit een open pampa. In beide gebieden komen weer heel andere planten en dieren voor. Een voordeel van de pampa’s is dat je er eerder dieren kunt spotten. Een hele mooie en minder bekende pampa in het oosten van Bolivia, nabij de stad Santa Cruz, is die van Kaa Iya National Park. Hier kan je onder andere puma’s, jaguars en tapirs spotten.

Avontuurlijk en actief Bolivia

Houd je van avontuurlijk en actief dan kom je in Bolivia zeker aan je trekken. Eén van de highlights is zeker de spectaculaire afdaling over de voormalige death road in Bolivia. Je daalt in één dag met de fiets af van de hoogvlakte bij la Paz tot het regenwoud bij het plaatsje Coroico. Dit is een daling van meer dan 3000 meter. Houd je van klimmen, dan is de beklimming van de vulkaan Huayna Potosi, nabij La Paz een aanrader. Een tip is tot slot een meerdaags bezoek aan het Toro Toro National Park, een park waar je op zoek gaat naar grote dinosaurus sporen!

Bolivia gecombineerd met Peru

Bolivia heeft genoeg te bieden voor een rondreis van meerdere weken. Het is echter ook goed mogelijk een gecombineerde rondreis in Bolivia en Peru te maken. Op deze manier kan je ook gelijk highlights in Peru als de Machu Picchu, de Inca Trail Peru en de voormalige Inca hoofdstad Cusco ‘mee pakken’.

Vragen over je rondreis in Bolivia?

Wil je meer weten over onze reizen naar Bolivia of heb je vragen over bijvoorbeeld de beste reistijd? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!