Vanaf 1.165 per persoon.
Prijs is gebaseerd op 2 personen.

Ecuador highlights

Ecuador rondreizen met vele hoogtepunten

Het mooie land Ecuador, één van de kleinere in Zuid Amerika, is bekend van de Galapagos Eilanden en zijn schitterende flora en fauna. Zo maar enkele voorbeelden van wat Ecuador nog meer te bieden heeft zijn mooie stranden met het gehele jaar zon en de gelegenheid om dolfijnen en walvissen te zien in het westen, de kleurrijke markten in het noorden, het tropisch regenwoud in het oosten, of de grootse hooglanden met zijn vulkanen in het centrum en het zuiden van het land. Tot slot is de schitterende hoofdstad Quito, de koloniale stad Cuenca te bezoeken en de natuur rondom het dorp Baños zeker de moeite waard om te bezoeken.

Galapagos eilanden

Een reis naar de Galapagos eilanden is voor velen één van de highlights of misschien wel de highlight van de reis. De Galapagos eilanden liggen op ruim 2 uur vliegen ten westen van het vaste land van Ecuador. De Galapagos eilanden kan je bezoeken met een cruiseboot. Er zijn meerdere cruiseboten waarmee je een cruise vanaf 4 dagen kunt maken. Ook bestaat er de mogelijkheid om te gaan eilandhoppen. Je overnacht dan niet op een cruiseboot, maar in een hotel op één van de bewoonde eilanden van het Galapagos archipel. Ook een combinatie van een cruise en eilandhoppen kunnen wij voor je samenstellen. De Galapagos eilanden, ook voor kinderen een highlight!

De jungle van Ecuador

Ecuador heeft in het oosten een groot stuk regenwoud liggen. Er zijn meerdere mooie regenwoud lodges te bezoeken. Tijdens je verblijf in het regenwoud zie je apen door de bomen slingeren, kan je vissen op piranha’s, spot je alligators vanuit je boot en vaar je met een beetje geluk de roze rivierdolfijn vanuit je boot. Samen met je gids bepaal je gedurende je verblijf in de jungle welke excursies je maakt. Het Amazone regenwoud van Ecuador, ook voor kinderen een highlight!

Avontuurlijk en actief Ecuador

De mooie kegelvormige Cotopaxi vulkaan heeft een bijna perfecte vorm. Het nationaal park van Cotopaxi rondom deze vulkaan is zeker een bezoek waard. Met de top op 5897 meter hoogte kan je ook de vulkaan Cotopaxi beklimmen. Een andere highlight voor een actieve reis in Ecuador is de Quilotoa Loop Ecuador. Je wandelt tijdens deze trail op hoogte door de Andes langs verschillende authentieke indianen dorpjes. Houd je van sportieve activiteiten als raften, fietsen en paardrijden? Laat het ons weten. Dit is allemaal mogelijk tijdens je reis in Ecuador.

Ecuador gecombineerd met Peru

Het kleine land Ecuador is groot genoeg voor een rondreis van meerdere weken. Het is echter ook goed mogelijk een gecombineerde rondreis in Peru en Ecuador te maken en op deze manier ook gelijk highlights in Peru als de Inca Trail Peru met het hoogtepunt Machu Picchu ‘mee te pakken’.

Vragen over je rondreis in Ecuador?

Wil je meer weten over onze reizen naar Ecuador of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!