Vervoer

 

 

Binnenlandse vluchten

Vliegtuig binnenlandse vlucht Peru

Bij sommige rondreizen of blokken maakt Tura-Travel gebruik van binnenlandse vluchten. De tickets krijgt u van onze agent ter plaatse of liggen voor u klaar in uw hotel. Inchecken gaat op dezelfde manier als bij internationale vluchten. We raden u aan om minimaal 2 uur voor aanvang van de vlucht in te checken.
De luchthavenbelasting van de binnenlandse vluchten is vaak inclusief in de ticketprijs. 


Lijnbussen

Luxe lijnbus in Peru
 

Een groot deel van het vervoer tijdens uw reis gaat vaak per lijnbus. Wij regelen voor u de beste bussen, waarbij we zorgen voor een gereserveerde plaats. Let wel: de kwaliteit van de bussen verschilt vaak per regio en land. De tickets krijgt u van onze agent ter plaatse of liggen voor u klaar in uw hotel. Bagage wordt genummerd, het bonnetje moet u goed bewaren om uw bagage weer terug te krijgen.
Rekent u erop dat sommige busterminals ‘gebruikersgeld’ vragen voor de passagiers die met de bus meegaan. Dit bedrag, vaak niet meer dan omgerekend een halve euro, moet u zelf betalen. 


Treinen

Trein van Cusco naar Machu Picchu

 

 

In Peru, Bolivia en Ecuador is het op sommige trajecten mogelijk om per trein te reizen. In de landen ligt echter maar weinig spoor, dat ook vaak nog eens slecht onderhouden is. De treinen zijn vaak langzamer dan een lijnbus en een treinticket is vaak duurder dan een busticket. Om langere afstanden te overbruggen gebruikt de lokale bevolking daarom eerder het vliegtuig of een lijnbus. Het reizen per trein heeft natuurlijk vaak wel extra charmes en Aquas Calientes in Peru (het dorpje bij Machu Picchu) is zelfs alleen maar bereikbaar per spoor. Een andere interessante spoorverbinding in Peru is de verbinding tussen Cusco en Puno. Ecuador heeft de laatste jaren veel geinvesteerd in haar spoor en hier kunnen een aantal interessante treinreizen worden gemaakt. De meest bekende treinreizen in Ecuador zijn Tren Crucero en de Devil's Nose.


Taxi

Zwarte tax in Lima, Peru

 

Ritten per taxi zijn vaak erg goedkoop en door middel van het opsteken van een hand langs de kant van de weg kunt u een taxichauffeur aanhouden. Korte ritjes kosten soms minder dan een euro. U betaalt altijd voor de hele taxi en dus niet per persoon. De taxichauffeurs rijden niet met een meter en het is de bedoeling om van tevoren een bedrag met de chauffeur af te spreken. Een taxichauffeur zal aan een toerist vaak meer proberen te vragen dan de ‘standaardprijs’. Het is daarom raadzaam om van tevoren inlichtingen bij bijvoorbeeld uw hotel in te winnen over de prijs van een bepaalde rit. Het is mogelijk om een taxichauffeur met auto voor een dagdeel of een hele dag te huren. U kunt aan medewerkers van uw hotel vragen of zij nog een goede chauffeur weten en of zij u kunnen helpen met het afspreken van een goede prijs.


Stadsbussen

In een stad ziet u ook veel kleine en grote bussen rondrijden. Deze bussen hebben altijd vaste routes en kunnen langs de kant van de weg worden aangehouden. Per persoon moet een ticket worden betaald en de prijzen hiervan staan vast. De lokale bevolking reist vaak met deze bussen omdat dit een goedkopere manier van reizen is dan met een taxi. Indien u reist met dit soort bussen, past u dan goed op uw spullen!