Gezondheid

 

Vaccinaties

Voor onze reisbestemmingen heeft u vaccinaties nodig. Tura-Travel is niet bevoegd om medische adviezen aan haar reizigers te verstrekken. Voor de meest actuele informatie verwijzen we u naar uw lokale GGD.
Vergeet niet uw vaccinatieboekje tijdens de reis mee te nemen!

Hoogteziekte

Het is raadzaam niet te snel naar grote hoogtes te reizen. Middelen om de hoogteziekte tegen te gaan zijn veel water en cocathee drinken. Verder is het belangrijk dat u, voordat u de hoogte in gaat, genoeg rust neemt, geen rood vlees eet, geen alcoholische dranken drinkt en niet rookt. Verschijnselen van hoogteziekte kunnen zijn: duizeligheid, hoofdpijn en overgeven. Over het algemeen zult u zich, wanneer de verschijnselen zich voordoen, binnen 48 uur weer beter voelen. Indien u last krijgt van de hoogte, wacht dan niet te lang en licht uw gids, buschauffeur of hoteleigenaar in. Deze mensen hebben veel ervaring met hoogteziekte en kunnen een inschatting maken of het bijvoorbeeld nodig is om een dokter langs te laten komen. We raden mensen met hart- en vaatziekten, longproblemen, hoge bloeddruk of suikerziekte altijd aan de dokter in eigen land in te lichten over hun reisplannen.

Hygiëne

Van onze hotels kunt u verwachten dat het er schoon is, maar op plekken als busstations en in restaurants is het soms slecht gesteld met de hygiëne. Neem dus altijd extra wc- papier en zeep mee in uw handbagage. Drink geen leidingwater, maar drink alleen water uit flessen en kijk altijd goed of de dop is verzegeld wanneer u een fles water koopt. U kunt altijd thee, koffie, frisdrank of bier drinken. Let op wat u eet, eet alleen gekookte groenten en geschild fruit. Probeer ijsblokjes, melk en rauwe visschotels te vermijden.

Reisapotheek

In Peru, Bolivia en Ecuador kunt u in principe alles kopen in een apotheek wat in uw land van herkomst ook wordt verkocht. Naast de eventuele medicijnen die u gebruikt, raden we aan om paracetamol, aspirine, pleisters, jodium of een flesje puur alcohol, antidiarreetabletten, ORS tegen uitdroging, antimuggencrème, antizonnebrandcrème, lippencrème, een pincet en een schaar mee te nemen. Gaat u de Incatrail of een andere trail lopen, dan zijn waterzuiveringstabletten een tip. Indien u snel zeeziek wordt en naar de Galápagos Eilanden gaat, zijn reistabletten handig om bij u te hebben.
Twijfelt u of u iets wel of niet moet meenemen, schakel dan vooraf altijd uw arts in.