Bouwsteen regenwoud: Tambopata Research Center vanaf 4 dagen

De meest afgelegen ecolodge van Zuid-Amerika

v.a. 845

Een verblijf in het Tambopata Research Center is het summum voor degene die een optimale ervaring in het regenwoud wil hebben. De lodge ligt in een uitgestrekt, ongerept gebied ver van de bewoonde wereld. Dicht bij de lodge bevindt zich, met de naam Chuncho Clay Lick, de grootste kleilikplaats ter wereld.
Het Tambopata Ara Project is een langdurend onderzoek naar de ecologie en het behoud van ara’s en andere vogels in de laaglanden van Zuidoost Peru. Het belangrijkste doel van het project is om meer kennis te vergaren over de grote ara en meer duidelijkheid te verkrijgen over onder andere de verbanden tussen de kleilik plaatsen, het voedselaanbod en het broedseizoen.

Het hoofdkwartier van het project is gevestigd in het Tambopata Research Center (TRC), middenin een groot, onbewoond, primair stuk regenwoud. De regio herbergt een uniek stuk natuur met het grootste aantal kleilik plaatsen ter wereld. Het komt geregeld voor dat bij de kleilikplaatsen in de buurt van de lodge honderden ara’s tegelijkertijd te zien zijn.
Het project dat in 1989 gestart is en onder leiding staat van dr. Donald Brightsmith van de Texas A&M University, kreeg in januari 1994 in één keer grote bekendheid toen het blad National Geographic er aandacht aan besteedde. De foto van de ara op de cover van het blad is gemaakt bij één van de kleilikplaatsen in de buurt van het Tambopata Research Center.

De lodge aan de rivier de Tambopata ligt op 7 uur varen van het stadje Puerto Maldonado. Bij een verblijf in het Tambopata Research Center overnacht u altijd de eerste nacht in de lodge Refugio Amazonas, halverwege de route.

reis Peru, Twee bruine apen aan het dollen Peru regenwoud reis Peru, Zonsondergang rivier Amazone regenwoud reis Peru, Kleurige veren ara's regenwoud Perureis Peru, Poema zwemt in rivier Peruaans regenwoud reis Peru, Zwart rode vogel op een tak in het regenwoud reis Peru, Bootje vaart op rivier Madre de Dios Peru


Het regenwoud van Peru

Lees verder...

Hoe stelt u uw Peru reis samen?

Lees verder...

Uw Peru reis offerte aanvragen

Lees verder...