Bouwsteen cultuur: Noord Peru, Trujillo en Chiclayo 5 dagen, 4 nachten

Kennismaking met pre-Inca culturen

v.a. 235

Het noorden van Peru staat bekend om haar goed bewaard gebleven archeologische vindplaatsen en interessante musea van diverse pre-Inca culturen.

Trujillo heeft een aantrekkelijk, koloniaal stadscentrum. Rondom deze stad zijn interessante archeologische vindplaatsen zoals de Chimu modderstad Chan Chan. De Moche en Chimu, twee pre-Incaculturen, hebben in dit gebied grote invloed gehad. De stranden van Huanchaco op een half uurtje reizen van Trujillo zijn uitermate geschikt voor ontspanning. Lokale vissers vissen hier nog steeds met de rieten boten (totora’s), die men lang geleden ook al gebruikte. De stad Chiclayo zelf heeft misschien niet veel te bieden, maar de omgeving des te meer. Verschillende archeologische pre-Incavindplaatsen en een aantal erg interessante musea zijn hier het bezoeken meer dan waard.

Rieten totora vissersboten, Noord Peru Gouden pre-Inca masker Man met masker tijdens carnaval in TrujilloDe gele kathedraal op het centrale plein van Trujillo Visser repareert net in Huanchaco, Trujillo Figuurtjes op muur van modderstad Chan Chan


Hoe stelt u uw Peru reis samen?

Lees verder...

Uw Peru reis offerte aanvragen

Lees verder...