Spaans leren in Sucre, Bolivia

Spaans spreken tijdens uw rondreis in Bolivia is zeker een meerwaarde. Vaak spreekt u na 3 of 4 weken les, enigszins afhankelijk van uw taalgevoel, al een aardig woordje Spaans. 
In samenwerking met de taalschool don Quijote biedt Tura-Travel in Sucre lespakketten Spaans aan. U kunt bij ons een heel pakket – inclusief Spaanse lessen en overnachtingen – boeken. 

Cursus Spaans
Les heeft u meestal in groepen van 2 tot 3 personen. Naast lessen in groepsverband is het ook mogelijk om individueel les te krijgen. Een lesweek bestaat uit 20 lesuren. Indien u meer uren wilt volgen dan kan dit tegen bijbetaling. Lesmateriaal krijgt u ter plekke aangeboden en hoeft u dus niet zelf mee te nemen. Neemt u wel een eigen woordenboek mee.

Aan het begin van de cursus wordt uw niveau vastgesteld. Aan de hand van uw niveau wordt u ingedeeld in één van onderstaande niveaus:
A1 = Absoluut beginner
A2 = Beginner
B1 = Halfgevorderd
B2 = Gevorderd
C1 = Vergevorderd
C2 = Volledige beheersing

Don Quijote
Taalschool don Quijote, opgericht in 1986, is al jarenlang een specialist in het onderwijzen van het Spaans als vreemde taal. De organisatie heeft verschillende eigen talenscholen in Spanje, maar ook in Zuid-Amerika. De lessen, zijn mede door de jarenlange ervaringen, van een kwalitatief hoog niveau.

Taalschool Sucre
De taalschool in Sucre is gevestigd midden in het centrum van de stad op slechts 1 blok van het centrale plein. De faciliteiten van de taalschool bestaan uit: 15 klaslokalen, een keuken, 2 algemene ruimtes, 2 patio’s een dakterras, een cafetaria en WiFi.
Per week worden er op de school 2 of 3 keer activiteiten georganiseerd als muziek-, dans- en kooklessen, lezingen en Spaanstalige films. Een aantal van deze activiteiten zijn gratis. De taalschool zorgt ook voor een dagelijks schema met culturele evenementen in Sucre en nabije omgeving zoals theaters, musea en festivals.
Buiten de lessen om biedt de school een groot scala aan leuke activiteiten en excursies. Zo kunt u het geleerde Spaans in de praktijk oefenen.

  

Huisvesting
Overnachten kunt u bij een gastgezin of in de studentenhuisvesting van de taalschool. De gastgezinnen zijn speciaal geselecteerd en wonen op loopafstand van de taalschool. Het woord gezin moet u overigens niet te letterlijk opvatten. Dit kan ook bijvoorbeeld bij een stel zijn waar de kinderen al uit huis zijn. Het verblijf bij het gastgezin en de studentenhuisvesting is op basis van halfpension (ontbijt en diner).
Naast een verblijf bij een gastgezin is het ook mogelijk om een 1-persoons of 2-persoons kamer in een appartement of woonhuis te huren waar meerdere studenten verblijven. Deze studentenhuisvesting, ook wel residencia genoemd, hebben vaak 6 of meer slaapkamers. Er zijn 1 - en 2-persoonsslaapkamers en voor de rest bestaat de studentenhuisvesting ook uit een woonkamer met tv en ook is er soms WiFi.
Voor de overnachting bij gastfamilies en in de appartementen geldt beiden dat er voor beddengoed en handdoeken wordt gezorgd.

Vrijwilligerswerk
Na een taalcursus Spaans is het mogelijk om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dit hoeft niet altijd in dezelfde stad of hetzelfde dorp te zijn waar u uw Spaanse lessen heeft gevolgd. Vrijwilligerswerk is er vooral bij sociale projecten en in natuurgebieden. Vrijwilligerswerk kunnen we voor u regelen indien u minimaal 4 weken via ons Spaanse lessen heeft gevolgd en gebruik heeft gemaakt van één van onze ‘slaapadressen’. Ook dient u minimaal 4 weken als vrijwilliger aan de slag te gaan. Gedurende het vrijwilligersproject blijft u contact houden met een contactpersoon van ons, zodat we op de hoogte blijven van hoe het met u en het project gaat en zullen we u indien nodig steunen. Wanneer u met het vrijwilligerswerk begint, kunt u ervoor kiezen bij de gastfamilie te blijven of naar een andere huisvesting te gaan.

Overige informatie
- Startdata voor alle niveaus is op elke maandag, het gehele jaar door.
- Minimum leeftijd = 16 jaar
- 1 les duurt 60 minuten.
- Het lesmateriaal is inclusief.
- Het maximaal aantal studenten per klas zijn 5 personen.
- Vrijwilligerswerk is mogelijk na minimale deelname van 4 lesweken. U dient daarnaast ook minimaal 4 weken deel te nemen aan het vrijwilligerswerk. 
- De school is gesloten op de volgende feestdagen: 22 januari, 3 en 4 maart, 18 april, 1 mei en 25 mei, 19 juni en 6 augustus. De school is verder gesloten van 23 december t/m 6 januari.


Prijzenlijst

Cursus Spaans

   
Intensief 20 groepslessen USD 165
Individueel 20 individuele lessen USD 255
'Best of Both' 20 groepslessen + 10 individuele lessen USD 290

 

Huisvesting

2-pers. kamer 1-pers. kamer
Gastgezin, halfpension - USD 155
Residencia halpension USD 129 USD 175

 

Overige

 
Bemiddelingskosten vrijwilligerswerkprogramma USD 150
Extra nacht bij alle huisvestingsopties USD 30
Transfer vanaf vliegveld Sucre USD 30
Huisvestingstoeslag tijdens het vrijwilligerswerk per week  USD 45

 


Uw Bolivia reis offerte aanvragen

Lees verder...