Bouwsteen trekking: Angamarca - Chugchilan / las Pampas 5 of 10 dagen

Schitterende trekking op de Westelijke Cordillera van Centraal Ecuador

v.a. 485

Met deze 5 of 10-daagse trekking in de provincie Cotopaxi, op de Westelijke Cordillera van Centraal Ecuador, krijgt u een goed beeld van de natuur, maar ook van de cultuur van het land. Via de beroemde ‘Avenida de los Vulcanos’, een brede vallei met uitzicht op verschillende vulkanen, reist u naar het provinciestadje Latacunga, de start van de trekking. Gedurende de wandeltocht doorkruist u verschillende vegetaties en ziet u een grote verscheidenheid aan landschappen. Via hooggelegen bergpassen en diepe canyons in het hoogland wandelt u tot aan het tropische regenwoud in het laagland. U bezoekt het kratermeer van Quilotoa, met haar constant verschillende kleur en onderweg komt u langs kleine Ecuadoriaanse dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

De trekking start en eindigt in Quito. Het is belangrijk dat bij aanvang van de trekking alle wandelaars goed zijn geacclimatiseerd. Een mooie dagtrip om gelijk aan de hoogte te wennen is de dagexcursie naar het Cotopaxi Nationaal Park. U wandelt dan naar een hoogte van 4800 meter. U brengt vervolgens de nacht door in het plaatsje Lasso of Latacunga. Dit maakt de privé-reis op dag 1 van de trekking gelijk een stuk korter.

De trekking van Angamarca naar las Pampas volgt de eerste 5 dagen precies dezelfde route als de trekking van Angamarca naar Chugchilan.

Ecuador reis, trekking angamarca, lokale markt in andes dorp in ecuador Ecuador reis, trekking angamarca, puntige rotsen in landschap tijdens de angamarca trekking in ecuador Ecuador reis, trekking angamarca, kudde schapen met lokale kinderen tijddens de trekking angamarca in ecuador
Ecuador reis, trekking angamarca, blauw kratermeer van quilotoa in het andes van ecuador Ecuador reis, trekking angamarca, lokale inheemse vrouw met bepakt paard in de andes in ecuador Ecuador reis, trekking angamarca, vergezicht in de andes in ecuador
 


Hoe stelt u uw Ecuador reis samen?

Lees verder...

Uw Ecuador reis offerte aanvragen

Lees verder...