Spaans leren in Quito, Ecuador

Spaans spreken tijdens uw rondreis in Peru is zeker een meerwaarde. Vaak spreekt u na 3 of 4 weken les, enigszins afhankelijk van uw taalgevoel, al een aardig woordje Spaans. 
In samenwerking met de taalschool don Quijote biedt Tura-Travel in Quito lespakketten Spaans aan. U kunt bij ons een heel pakket – inclusief Spaanse lessen en overnachtingen – boeken. 

Cursus Spaans
Les heeft u meestal in groepen van 2 tot 3 personen. Naast lessen in groepsverband is het ook mogelijk om individueel les te krijgen. Een lesweek bestaat uit 20 lesuren. Indien u meer uren wilt volgen dan kan dit tegen bijbetaling. Lesmateriaal krijgt u ter plekke aangeboden en hoeft u dus niet zelf mee te nemen. Neemt u wel een eigen woordenboek mee.

Aan het begin van de cursus wordt uw niveau vastgesteld. Aan de hand van uw niveau wordt u ingedeeld in één van onderstaande niveaus:
A1 = Absoluut beginner
A2 = Beginner
B1 = Halfgevorderd
B2 = Gevorderd
C1 = Vergevorderd
C2 = Volledige beheersing

Don Quijote
Taalschool don Quijote, opgericht in 1986, is al jarenlang een specialist in het onderwijzen van het Spaans als vreemde taal. De organisatie heeft verschillende eigen talenscholen in Spanje, maar ook in Zuid-Amerika. De lessen, zijn mede door de jarenlange ervaringen, van een kwalitatief hoog niveau.

Taalschool Quito
De taalschool in Quito is gevestigd in de rustige wijk Batán Alto, in het moderne gedeelte van de stad. Op loopafstand van school zijn er verschillende café’s en restaurants. Met de bus of de taxi reist u in korte tijd naar de wijk Mariscal, het toeristische gedeelte van de stad met talrijke restaurants, cafés en discotheken.
Vanaf het terras van de school die op een helling ligt, heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de vulkaan Pichincha. De taalschool heeft in totaal 9 moderne klaslokalen. Voor de studenten die hun laptops meenemen is er gratis WiFi in de taalschool. In de buurt van de taalschool zijn er verschillende internetcafés.
Buiten de lessen om biedt de school een groot scala aan leuke activiteiten en excursies. Zo kunt u het geleerde Spaans in de praktijk oefenen.

  

Huisvesting
Overnachten kunt u bij een gastgezin of in de studentenhuisvesting van de taalschool. De gastgezinnen zijn speciaal geselecteerd en wonen op loopafstand van de taalschool. Het woord gezin moet u overigens niet te letterlijk opvatten. Dit kan ook bijvoorbeeld bij een stel zijn waar de kinderen al uit huis zijn. Het verblijf bij het gastgezin en de studentenhuisvesting is op basis van halfpension (ontbijt en lunch) of volpension (ontbijt, lunch en avondeten).
Naast een verblijf bij een gastgezin is het ook mogelijk om een 1-persoons of 2-persoons kamer in een appartement te huren. Elk appartement heeft 2 of meer slaapkamers, een eetkamer met tv, een keuken en bijna altijd is er ook WiFi.
Voor de overnachting bij gastfamilies en in de appartementen geldt beiden dat er voor beddengoed wordt gezorgd, maar dat u zelf uw handdoeken meeneemt.

Vrijwilligerswerk
Na een taalcursus Spaans is het mogelijk om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dit hoeft niet altijd in dezelfde stad of hetzelfde dorp te zijn waar u uw Spaanse lessen heeft gevolgd. Vrijwilligerswerk is er vooral bij sociale projecten en in natuurgebieden. Vrijwilligerswerk kunnen we voor u regelen indien u minimaal 4 weken via ons Spaanse lessen heeft gevolgd en gebruik heeft gemaakt van één van onze ‘slaapadressen’. Ook dient u minimaal 2 weken stage of 8 weken als vrijwilliger aan de slag te gaan. Gedurende het vrijwilligersproject blijft u contact houden met een contactpersoon van ons, zodat we op de hoogte blijven van hoe het met u en het project gaat en zullen we u indien nodig steunen. Wanneer u met het vrijwilligerswerk begint, kunt u ervoor kiezen bij de gastfamilie te blijven of naar een andere huisvesting te gaan.

Overige informatie
- Startdata voor alle niveaus is op elke maandag, het gehele jaar door (beginners kunnen elke 1e en 3e maandag van de maand starten).
- Minimum leeftijd = 18 jaar
- 1 les duurt 60 minuten.
- Het lesmateriaal wordt uitgeleend aan de studenten.
- Het maximaal aantal studenten per klas zijn 8 personen.
- De school behoudt het recht om een groepscursus om te zetten in een individuele of semi-individuele cursus wanneer er geen andere cursisten met hetzelfde niveau aanwezig zijn. In dit geval wordt het aantal uren van de groepscursus verminderd met 60%.
- Start salsa- of cultuurcursus = elke 1e maandag van de maand en start kookcursus = elke 3e maandag van de maand. Deze cursussen bestaan uit 4 lessen per week (2 lessen ’s middags) en kunnen alleen in combinatie met een taalcursus gestart worden.
- Het is mogelijk om u via deze school voor te bereiden voor het officiële D.E.L.E examen. We kunnen u hier meer informatie over verschaffen.
- Vrijwilligerswerk is mogelijk na minimale deelname van 4 lesweken. U dient daarnaast ook minimaal 2 weken stage te lopen of minimaal 8 weken deel te nemen aan het vrijwilligerswerk.
- De school is gesloten op de volgende vakantiedagen: 1 januari, 3 en 4 maart, 18 april, 1 mei, 10 oktober, 3 november en 25 en 26 december.


Prijzenlijst (USD)

  Weken 1 2 3 4 5-10 11+
Intensief 20 groepslessen 189 349  509  659  139 129
Super intensief 30 groepslessen 249  469 669 869 189 179
'Best of Both' 20 groepslessen + 10 individuele lessen 299 569 839 1099 249 239
Individueel 20 individuele lessen 279 519 759 989 229 219
Individueel 30 individuele lessen 359 689 999 1299 299 289
Salsa / Cultuur / Koken 4 groepslessen 85 170 255 340 85 85
D.E.L.E.- voorbereiding 30 groepslessen                                  1550            

 

Huisvesting

2-pers. kamer 1-pers. kamer
Gastgezin, halfpension - USD 147
Gastgezin, volpension - USD 179
Studentenflat, logies USD 105 USD 142

 

Overige

 
Bemiddelingskosten stageprogramma USD 450
Bemiddelingskosten vrijwilligerswerkprogramma USD 195
Extra nacht bij alle huisvestingsopties USD 26
Transfer vanaf vliegveld Cusco USD 55

NB: Het is mogelijk een annuleringsgarantie af te sluiten, vraag naar de voorwaarden.


Uw Ecuador reis offerte aanvragen

Lees verder...