Rondreis: Ecuador 15 dagen, 14 nachten

Veelzijdige rondreis door Ecuador met privé vervoer

v.a. 1615

Dag 1  Aankomst in Quito. U wordt van het vliegveld opgehaald en naar uw gastgezin in de stad gebracht waar u 2 nachten overnacht.
Dag 2  Een vrije dag in Quito. In de ochtend maakt u met de 'City Train Quito' een excursie door het centrum van de stad. Indien u nog niet aan de hoogte bent gewend, is het raadzaam rustig aan te doen. Quito bestaat uit een oud centrum met zijn Plaza de Independencia en zijn kathedraal en een nieuwer gedeelte. Wij raden u aan Plaza San Francisco en el Panecillo (het broodje), een heuvel vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de hoofdstad, te bezoeken. 
Dag 3  U wordt door uw privéchauffeur opgehaald voor de reis naar Otavalo. Onderweg maakt u een korte tussenstop bij een rozenplantage en de Molino de San Juan, een oude molen uit de koloniale tijd. In Otavalo is het mogelijk om te overanchten in de mooie haciënda Pinsaqui, net buiten het stadje. 
Dag 4  
In de ochtend brengt u een bezoek aan misschien wel de meest bekende markt van Ecuador, de markt bij Poncha Plaza in Otavalo, waar tal van eigengemaakte spullen worden verkocht. In de middag brengt u met een Engelssprekende chauffeur/gids een bezoek aan omliggende dorpjes rondom Otavalo, die zich elk hebben gespecialiseerd in hun eigen ambachten. In plaats van de omliggende dorpjes van Otavalo is het ook mogelijk een bezoek aan het mooie kratermeer van Cuicocha te brengen. De uitzichten bij dit kratermeer zijn prachtig.
Dag 5  Uw chauffeur brengt u in de ochtend weer van Otavalo naar Quito. In de middag bent u vrij in Quito.
Dag 6  U wordt door uw chauffeur van uw hotel in Quito opgehaald voor een bezoek aan het Nationaal Park van Cotopaxi. Uw chauffeur neemt u mee naar een parkeerplaats op 4500 meter hoogte vanwaar u zelf de laatste 300 meter naar een 4800 meter hoge uitkijkplek dient te lopen. Vanaf dit punt heeft een prachtig uitzicht over het Nationaal Park en andere vulkanen als de Rumiñahui. In de middag neemt uw chauffeur u mee naar het inheemse plaatsje Isinliví waar u de nacht zult doorbrengen.
Dag 7  
Vandaag wandelt u samen met een lokale gids van Isinliví naar Chugchilán. Isinliví en Chugchilán zijn beiden pittoreske, kleine dorpjes middenin de Ecuadoriaanse Andes. De mooie wandeling duurt ongeveer 6 uur en leidt u langs schitterende landschappen en uitkijkpunten. In de middag heeft u zelf nog tijd het dorpje Chugchilán op eigen gelegenheid te verkennen.
Dag 8  U wandelt met uw lokale gids van Chugchilán naar het meer van Quilotoa. Het meer van Quilotoa is een prachtige vulkaankrater bekend om haar groene kleur. Het meer, gelegen op een hoogte van 3914 meter is ongeveer 250 meter diep. Het is mogelijk af te dalen naar het meer. 
Aan het eind van de middag wordt u door uw privéchauffeur naar Baños gebracht.
Dag 9  Een vrije dag in Baños. Baños is een vredig provinciestadje en de heuvelachtige, groene omgeving is ideaal voor het maken van mooie wandelingen of paardrij- en fietstochten. 
Dag 10  Uw chauffeur brengt u van Baños naar Guamote, een klein charmant stadje in de provincie Chimbarazo.  
Dag 11  Guamote heeft een grote inheems gemeenschap. Het stadje staat bekend om haar donderdagmarkt. Vele mensen uit het stadje en uit omliggende dorpen stallen hun goed dan uit in marktkramen door de hele stad. Het is geen souvenirmarkt maar een markt waar de lokale mensen eten en andere spullen kunnen kopen. Vandaag maakt u met een Engelssprekende gids een dagexcursie naar Ozogoche. In samenspraak met uw gids stelt u de route voor deze dag samen. Ozogoche is een inheems dorpje, gelegen in een prachtig paramo-landschap. In de omgeving liggen ook vele meren. In het gebied zijn prachtige wandelingen te maken en ook is het mogelijk tegen een meerprijs een paardrijdexcursie te maken.
Dag 12  In de ochtend wordt u door uw chauffeur naar Alausí gebracht voor de treinreis 'Nariz del Diablo' (Duivelsneus). Tegenwoordig is het niet meer mogelijk bovenop de trein plaats te nemen. Spectaclair is de treinreis nog steeds omdat de trein zich zigzaggend een weg omhoog baant. Na de treinrit staat in hetzelfde dorpje Alausi de chauffeur weer op u te wachten. Met u chauffeur reist u vervolgens door naar de stad Cuenca. 
Dag 13  Een vrije dag in de mooie, koloniale stad Cuenca. In Cuenca ligt alles op loopafstand. U krijgt van ons een city tour waarmee u op eigen gelegenheid de stad kan bezichtigen.
Dag 14  Vandaag reist u met uw chauffeur naar het Nationaal Park van Cajas. Na een bezoek aan dit park brengt uw chauffeur u daarna naar Guayaquil.
Dag 15  Een reisdag.

NB: Houdt u niet van wandelen, dan is het mogelijk een ander programma voor dag 7 en 8 aan te bieden.


Hoe stelt u uw Ecuador reis samen?

Lees verder...

Uw Ecuador reis offerte aanvragen

Lees verder...