Bouwsteen regenwoud: Yasuni Kichwa Ecolodge vanaf 3 dagen, 2 nachten

Reis naar de mooie lodge van de Kichwa gemeenschap

v.a. 515

Onderstaande reisbeschrijving dienen als voorbeeld. In overleg met de gids kunnen ook andere activiteiten worden ondernomen. Soms zijn bepaalde activiteiten niet mogelijk omdat het weer het niet toelaat.


Bouwsteen regenwoud: Yasuní Kichwa Ecolodge 3 dagen, 2 nachten


Dag 1
  Vanaf het stadje Coca vaart u met een gemotoriseerde kano naar de lodge. Vogels die u tijdens deze mooie bootreis kan tegenkomen zijn reigers, ijsvogels, sternen en vele andere soorten. Tijdens de bootreis wordt u een boxlunch geserveerd.
Nadat u heeft kunnen uitrusten in de lodge maakt u in de middag samen met uw gids een korte wandeling naar de rivierbank van de Napo. Hier kunt u genieten van de zonsondergang bij de rivier.

Dag 2  Na een vroeg ontbijt vertrekt u met een gemotoriseerde kano naar de papegaaien likplaats waar, afhankelijk van het seizoen, tot 11 verschillende soorten papegaaien te spotten zijn. Onder deze papegaaien zijn ook grijsrugdwergpapegaaien en ara’s. De papegaaien komen alleen naar deze plek wanneer het helder en droog weer is. Op de terugweg naar de lodge bezoekt u het ‘Kuri Muyu’ centrum, een centrum dat gerund wordt door de vrouwen van de Kichwa gemeenschap. 
Na de lunch in de lodge maakt u aan het eind van de middag een wandeling naar het riviertje Añangu. Met kano’s vaart u stroomafwaarts. Met een beetje geluk ziet u kaaimannen zwemmen in de schemer. Met gemotoriseerde kano’s keert u weer terug naar de lodge.

Dag 3  Na het ontbijt keert u met de boot terug naar het stadje Coca. 
Optioneel is het mogelijk om voor het ontbijt een bezoek te brengen aan de Kichwa gemeenschap om te luisteren naar live muziek.


Bouwsteen regenwoud: Yasuní Kichwa Ecolodge 4 dagen, 3 nachten


Dag 1  Zie voor de ochtend en de middag dag 1 van de reisbeschrijving hierboven
 (3 dagen, 2 nachten)

Dag 2  Zie voor de ochtend dag 2 van de reisbeschrijving hierboven (3 dagen, 2 nachten)
In de middag maakt u een wandeling van een uur naar de observatie toren. Vanaf deze 35 meter hoge toren heeft u met een beetje geluk uitzicht over brulapen, doodshoofdaapjes, toekans, papegaaien en luiaarden. Met een gemotoriseerde kano vaart u weer terug naar de lodge.

Dag 3  U bezoekt een naburig gemeenschapsproject van de Kichwa gemeenschap en krijgt daar een ontbijt aangeboden. Na het bezoek maakt u een wandeling door een stuk bos met kapokbomen, wurgbomen, bamboe, klimplanten en endemische Yasuní struiken. U keert terug naar de lodge voor een lunch.
Zie voor de middag dag 2 van de reisbeschrijving hierboven (3 dagen, 2 nachten)

Dag 4  Zie voor de ochtend en de middag dag 3 van de reisbeschrijving hierboven (3 dagen, 2 nachten)


NB: Een verblijf van 5 dagen of langer in de Yasuní Kichwa Ecolodge behoort ook tot de mogelijkheden. U heeft dan tijd om samen met een gids op een catamaran de Napo-rivier af te varen om vogels te spotten als de troepiaal, de caracara en verschillende soorten papegaaien, reigers, kwartels, koekoeken en sterns. Ook is het uiteraard mogelijk te relaxen op de catamaran en een duik te nemen in het water.


Let op: De reisbeschrijving dient als voorbeeld hoe het verblijf in het regenwoud er uit kan zien. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.


Ecuador reis, tropische regenwoud, rieten slaapvertrekken van de kichwa lodge in een groene tropische omgeving Ecuador reis, tropische regenwoud, bed met klamboe in de kichwa lodge in het regenwoud van ecuador Ecuador reis, tropische regenwoud, gedekte tafel met rode servetten in het restaurant van de kichwa lodge in ecuadorAccommodatie Yasuni Kichwa Ecolodge


Het regenwoud van Ecuador

Lees verder...

Hoe stelt u uw Ecuador reis samen?

Lees verder...

Uw Ecuador reis offerte aanvragen

Lees verder...