Bouwsteen regenwoud: Siona Lodge vanaf 4 dagen, 3 nachten

Reis naar de drijvende bossen in het Cuyabeno Reservaat

v.a. 365

Bouwsteen regenwoud: Siona Lodge 4 dagen, 3 nachten
 

Lees voor deze bouwsteen de beschrijving van ‘Bouwsteen Regenwoud: Siona Lodge, 5 dagen, 4 nachten’. Dag 4 uit deze beschrijving vervalt dan.


Bouwsteen Regenwoud: Siona Lodge, 5 dagen, 4 nachten


Dag 1  In de ochtend vliegt u van Quito naar Lago Agrio. U wordt van het vliegveld van Lago Agrio opgehaald. Met een privé bus reist u in ongeveer 2 uur naar de ingang van het Cuyabeno Reservaat. Alle reizigers moeten zich op dit punt registreren en de entree van het reservaat betalen. Hier krijgt u een box-lunch aangeboden. U krijgt van uw gids informatie over het reservaat. U gaat aan boord van de gemotoriseerde kano en maakt een mooie boottocht van ongeveer 2 uur over de rivier de Cuyabeno.
Halverwege de middag komt u aan bij de lodge. De prachtige zonsondergang maakt u mee in de kano op het meer naast de lodge.

Dag 2  
Na het ontbijt maakt u samen met uw gids een wandeling in het primair regenwoud bij de lodge. De wandeling over het zogenaamde ‘Palma Roja’ pad duurt ongeveer 4 uur. Onderweg komt u een grote verscheidenheid aan flora en fauna tegen. U ziet onder andere de ceibo-boom, de grootste boom in het regenwoud. Uw gids vertelt u meer over het wildleven en medicinale planten die u onderweg tegenkomt. Na de lunch maakt u een boottocht over het meer. Het is mogelijk een duik te nemen in het meer. Bij het meer komen verschillende soorten vogels voor en met een beetje gelukt komt u ook de roze rivierdolfijn tegen. De prachtige zonsondergang maakt u wederom mee op het meer.

Dag 3  
Na het ontbijt vertrekt u voor de dagexcursie naar Puerto Bolivar, een dorpje van de Siona-gemeenschap. De Siona-gemeenschap is de grootste etnische groep mensen van het reservaat. U krijgt uitleg over hun traditionele manier van leven en krijgt uitleg hoe cassave wordt bereid, een lokaal gerecht gemaakt van yucca. U brengt ook een bezoek aan de shaman van het dorp. Na het diner is het mogelijk mee te gaan met een nachtelijke activiteit, namelijk al varend op zoek gaan naar kaaimannen die zich bij de rivierbank ophouden.

Dag 4  
U maakt samen met uw gids een wandeling in een ander gedeelte van het regenwoud. In de middag gaat u vogelspotten en maakt u een bootexcursie verder het regenwoud in, op zoek naar meer wildleven.

Dag 5  
U staat vroeg op en maakt nog voor het ontbijt een vogelexcursie. Ook gaat u nog op zoek naar glimpen van de roze rivierdolfijn.Na het ontbijt vertrekt u weer met de gemotoriseerde kano’s naar de ingang van het reservaat. Op de terugweg heeft u nog een laatste mogelijkheid dieren als apen en misschien zelfs anaconda’s te zien. Bij de ingang van het reservaat vertrekt u met de bus terug naar het vliegveld van Lago Agrio.


Let op: De reisbeschrijving dient als voorbeeld hoe het verblijf in het regenwoud er uit kan zien. Hier kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.


Ecuador reis, tropische regenwoud, Siona lodge in het regenwoud van ecuador Ecuador reis, tropische regenwoud, slaapkamer in de Siona lodge in het regenwoud van ecuador Ecuador reis, tropische regenwoud, badkamer in de siona lodge in het regenwoud van ecuador
Foto's accommodatie Siona Lodge


Het regenwoud van Ecuador

Lees verder...

Hoe stelt u uw Ecuador reis samen?

Lees verder...

Uw Ecuador reis offerte aanvragen

Lees verder...