Peru een fantastisch mooi land<span>!<span>

Peru een fantastisch mooi land!

Wat een geweldige reis en wat is Peru een fantastisch mooi land! Het land heeft zoveel verschillende landschappen, van steden, bergen tot jungle en niet te vergeten ontzettend kleurrijk. Wij hebben een rondreis gemaakt van 25 dagen en dit is een van onze mooiste reizen tot nu toe geweest. Wij hebben bouwstenen bij Tura Travel geboekt en sommige onderdelen zelf geregeld. Wij hebben de bouwsteen Tambopata Research center geboekt (5 dagen). Dit was echt een mooie start. Wij raden aan om zelfs nog wat langer te blijven, je doet er 2 dagen over om bij het research center te komen en er is gewoon heel veel te doen en te zien, wij hadden het geluk om de Jaguar te zien. Dit is een hele kleine kans dus ga hier zeker niet van uit.

Daarnaast zijn we naar Manu national park gegaan (9 dagen) dit hadden we ook via Tura-Travel geboekt en dit was ook mooi. Het enige wat wij vonden dat het tijdens de trip enorm veel reizen is, in de omschrijving komt het over of ze het combineren met excursies en dit is soms ook wel maar het is vooral reizen. Natuurlijk heb je een reisdag om er te komen en de laatste dag om weer te vertrekken. Maar tussentijd heb je ook een paar keer met 9 uur varen te maken. Dat vonden wij lang. Ook de kwaliteit van gidsen in vergelijking met Tambopata was een stuk minder. Wij zouden aanraden als je Tambopata bezoekt en je wilt naar Manu om alleen de Cloudforest te bezoeken hier ben je in de 9 daagse trip alleen de eerste nacht, maar hier hebben wij in een korte tijd heel veel gezien (o.a. vogels & apen). Tijdens onze reizen hebben we enkele hotels en nog een trip naar de Colca Canyon geboekt (is ook echt een aanrader, wel toeristisch).

Onze ervaring met Tura Travel is erg goed! Tijdens de voorbereidingen heeft Donald ons goed geadviseerd en veel informatie verschaft. Ook het navragen voor specifieke vogelsoorten in bepaalde regio’s was geen probleem. De reisbeschrijvingen zijn uitstekend verzorgd en wat een super fijn gevoel geeft is dat je met Orlando contact kunt opnemen tijdens je reis. Orlando werkt vanuit Peru voor Tura Travel en wij hebben af en toe app contact gehad (ook omdat wij onderdelen zelf hadden georganiseerd) en alles word voor je geregeld. Dit was echt perfect! Wij willen Tura Travel nogmaals bedanken voor de goede zorgen en bij onze volgende trip naar Zuid Amerika horen jullie weer van ons!