Korte lijnen <span>...<span>

Korte lijnen ...

In september 2018 hebben wij de (individuele) rondreis door het zuiden van Peru gedaan, die we –op basis van hun voorbeeldreis- samen met Tura Travel hebben samengesteld. Het is een hele drukke, indrukwekkende en schitterende reis geworden. Ons is opnieuw het grote voordeel van het dealen met een kleinere reisorganisatie gebleken: de lijnen zijn kort, zowel bij het afspreken/boeken van de reis als de aandacht die aan ons in Peru is besteed. Tura Travel geeft je de indruk dat het een kleine familie is die alles voor je organiseert en, letterlijk, is dat ook bijna zo. In Nederland hebben we zaken gedaan met Donald Koskamp. Op ons verzoek (het kan ook prima via de website) hebben we de reis bij hem thuis samengesteld. In Peru, momenteel vanuit Cusco, heeft Orlando Vasquez de zorg voor een goede uitvoering van de reis in handen en hebben wij ook hem ontmoet. Zijn zus heeft ons in Lima vervoerd. Kortom, je voelt je speciaal als je zaken doet met Tura Travel. Alles is prima georganiseerd, transfers verlopen op tijd en als het een keer tegen zit dan is er via de telefoon of WhatsApp direct contact met Orlando mogelijk en worden oplossingen gevonden. Korte lijnen….zo handig tijdens je vakantie!

Wij hebben de reis gedaan op basis van ‘comfort’ (je kunt tegen een meerprijs ook kiezen voor een ‘luxe’ uitvoering). De hotels waren prima: middenklassers, eigen sanitair, schoon en comfortabel. Bij de meeste hotels is het ontbijt prima in orde. Soms alleen brood en jam, maar dat is voor een keer ook prima. Als je door Peru reist moet je er aan wennen dat je soms voor dag en dauw op pad moet. Dat zijn ze in de meeste hotels ook wel gewend. Daar waar een vroeg vertrek aan de orde was, werd zonder problemen een ontbijt-to-go voorbereid die ‘s ochtends bij het vertrek voor ons, netjes ingepakt, klaar stond. Effe overleggen met de receptie….het doet wonderen! De tweepersoonsbedden zijn niet groot. Als je thuis ruim formaat gewend bent, dan vraagt dat in Peru enige inschikkelijkheid….

Wat heeft het meeste indruk gemaakt in Peru? Dat is bijna niet te zeggen. We hebben in drie weken Peru zoveel gezien en meegemaakt. Het bezoek aan de Ballestas-eilanden, de vlucht boven de Nasca-lijnen, Arequipa, de Condors in de Colca-canyon, de rieteilanden op het Titicacameer, Cusco, de (in ons geval 1-daagse) Incatrail en het bezoek aan Machu Picchu. Het is allemaal even geweldig en schitterend. Peru es una nacion muy bonita y agradable! Ga er vooral naar toe en geef Tura Travel de kans om je een aanbod te doen. Je zult er geen spijt van krijgen!