Hieronder vindt u reviews en reisverslagen van reizigers die met Tura-Travel op reis zijn geweest.


17 oktober 2018

In september 2018 hebben wij de (individuele) rondreis door het zuiden van Peru gedaan, die we –op basis van hun voorbeeldreis- samen met Tura Travel hebben samengesteld. Het is een hele drukke, indrukwekkende en schitterende reis geworden. Ons is opnieuw het grote voordeel van het dealen met een kleinere reisorganisatie gebleken: de lijnen zijn kort, zowel bij het afspreken/boeken van de reis als de aandacht die aan ons in Peru is besteed. Tura Travel geeft je de indruk dat het een kleine familie is die alles voor je organiseert en, letterlijk, is dat ook bijna zo. In Nederland hebben we zaken gedaan met Donald Koskamp. Op ons verzoek (het kan ook prima via de website) hebben we de reis bij hem thuis samengesteld. In Peru, momenteel vanuit Cusco, heeft Orlando Vasquez de zorg voor een goede uitvoering van de reis in handen en hebben wij ook hem ontmoet. Zijn zus heeft ons in Lima vervoerd. Kortom, je voelt je speciaal als je zaken doet met Tura Travel. Alles is prima georganiseerd, transfers verlopen op tijd en als het een keer tegen zit dan is er via de telefoon of WhatsApp direct contact met Orlando mogelijk en worden oplossingen gevonden. Korte lijnen....zo handig tijdens je vakantie!

Wij hebben de reis gedaan op basis van ‘comfort’ (je kunt tegen een meerprijs ook kiezen voor een ‘luxe’ uitvoering). De hotels waren prima: middenklassers, eigen sanitair, schoon en comfortabel. Bij de meeste hotels is het ontbijt prima in orde. Soms alleen brood en jam, maar dat is voor een keer ook prima. Als je door Peru reist moet je er aan wennen dat je soms voor dag en dauw op pad moet. Dat zijn ze in de meeste hotels ook wel gewend. Daar waar een vroeg vertrek aan de orde was, werd zonder problemen een ontbijt-to-go voorbereid die ‘s ochtends bij het vertrek voor ons, netjes ingepakt, klaar stond. Effe overleggen met de receptie....het doet wonderen! De tweepersoonsbedden zijn niet groot. Als je thuis ruim formaat gewend bent, dan vraagt dat in Peru enige inschikkelijkheid....

Wat heeft het meeste indruk gemaakt in Peru? Dat is bijna niet te zeggen. We hebben in drie weken Peru zoveel gezien en meegemaakt. Het bezoek aan de Ballestas-eilanden, de vlucht boven de Nasca-lijnen, Arequipa, de Condors in de Colca-canyon, de rieteilanden op het Titicacameer, Cusco, de (in ons geval 1-daagse) Incatrail en het bezoek aan Machu Picchu. Het is allemaal even geweldig en schitterend. Peru es una nacion muy bonita y agradable! Ga er vooral naar toe en geef Tura Travel de kans om je een aanbod te doen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Bep en Johan (Barneveld)


16 oktober 2018

Wat een fantastische reis hebben wij gemaakt door het prachtige, bijzondere Peru.

Alles tot in de puntjes verzorgt door Donald en Orlando.

In Nederland een aantal keer contact gehad met Donald, die ons veel goede adviezen kon geven over o.a. kleding , geldadviezen enz.

Orlando wilde ons graag ontmoeten, terwijl we al zeer tevreden waren en niks te klagen hadden, maar zeker leuk om hem toch even te spreken in Cusco.

Goede hotels en altijd in het centrum en geschikt voor 3 personen.

Ook het vervoer in Peru was goed geregeld en wat een comfortable bussen heb je daar.

Een hoogtepunt noemen vind ik lastig, want eigenlijk bestond onze reis alleen maar uit hoogtepunten.

Ik kan wel iedereen aanraden om boven de nasca-lijnen te gaan vliegen, we ondervonden dat veel mensen het te duur vonden, dat is misschien wel zo, maar dit moet je gewoon gezien hebben.

Wij vonden dat de gidsen heel goed Engels spraken.

Kortom een geweldige reis, ons nooit onveilig gevoeld met al die lieve mensen daar.

Klaas Jan, Ingrid en Dominique Beek (Alkmaar)


 15 oktober 2018

Reis naar de Galapagos eilanden en Peru

Ik ben heel blij dat we onze reis naar de Galapagoseilanden en Peru door Tura-Travel heb laten organiseren. Er zijn heel veel reisbureaus die reizen naar Zuid-Amerika aanbieden en natuurlijk kan ik niet vergelijken, maar vanaf het begin voelde het goed bij Tura. Toen Donald voorstelde om een keer bij hem langs te komen om samen de reisplannen door te nemen ben ik daar graag op ingegaan. We hebben daarna nog regelmatig mailcontact gehad, waarbij op al mijn vragen uitgebreide en duidelijke antwoorden kwamen.
Het is geweldig prettig en geeft veel rust dat je ervan op aan kan dat alle afspraken kloppen: tickets waren op tijd in het hotel, we werden op tijd opgehaald of weggebracht. Natuurlijk verandert er wel eens iets in de afgesproken tijden, maar dat werd goed gecommuniceerd. Verder is het fijn dat er ter plaatse altijd iemand van Tura-Travel bereikbaar is: Samantha in Lima en Orlando in Cusco.
Ook de onderdelen die door andere reisorganisaties werden verzorgd waren goed georganiseerd. Een deel van de reis maakte ik samen met mijn zoon en daar was bij het reserveren van de kamers goed rekening mee gehouden, we hoefden nergens in een tweepersoonsbed ;-). De door Tura gereserveerde hostals waren keurig, eenvoudig maar schoon en vooral de locaties waren heel goed gekozen: de Plaza des Armas was altijd op korte loopafstand en in de directe omgeving waren altijd één of meer uitstekende restaurants te vinden.
Het was een onvergetelijke reis met een mooie combinatie van natuur (Galapagos en Manu) en cultuur (Peru). Met dank aan Donald, Orlando en Samantha.

Gijs (Nieuwegein)


10 oktober 2018

Wat een geweldige reis en wat is Peru een fantastisch mooi land! Het land heeft zoveel verschillende landschappen, van steden, bergen tot jungle en niet te vergeten ontzettend kleurrijk. Wij hebben een rondreis gemaakt van 25 dagen en dit is een van onze mooiste reizen tot nu toe geweest. Wij hebben bouwstenen bij Tura Travel geboekt en sommige onderdelen zelf geregeld. Wij hebben de bouwsteen Tambopata Research center geboekt (5 dagen). Dit was echt een mooie start. Wij raden aan om zelfs nog wat langer te blijven, je doet er 2 dagen over om bij het research center te komen en er is gewoon heel veel te doen en te zien, wij hadden het geluk om de Jaguar te zien. Dit is een hele kleine kans dus ga hier zeker niet van uit.

Daarnaast zijn we naar Manu national park gegaan (9 dagen) dit hadden we ook via Tura-Travel geboekt en dit was ook mooi. Het enige wat wij vonden dat het tijdens de trip enorm veel reizen is, in de omschrijving komt het over of ze het combineren met excursies en dit is soms ook wel maar het is vooral reizen. Natuurlijk heb je een reisdag om er te komen en de laatste dag om weer te vertrekken. Maar tussentijd heb je ook een paar keer met 9 uur varen te maken. Dat vonden wij lang. Ook de kwaliteit van gidsen in vergelijking met Tambopata was een stuk minder. Wij zouden aanraden als je Tambopata bezoekt en je wilt naar Manu om alleen de Cloudforest te bezoeken hier ben je in de 9 daagse trip alleen de eerste nacht, maar hier hebben wij in een korte tijd heel veel gezien (o.a. vogels & apen). Tijdens onze reizen hebben we enkele hotels en nog een trip naar de Colca Canyon geboekt (is ook echt een aanrader, wel toeristisch).

Onze ervaring met Tura Travel is erg goed! Tijdens de voorbereidingen heeft Donald ons goed geadviseerd en veel informatie verschaft. Ook het navragen voor specifieke vogelsoorten in bepaalde regio's was geen probleem. De reisbeschrijvingen zijn uitstekend verzorgd en wat een super fijn gevoel geeft is dat je met Orlando contact kunt opnemen tijdens je reis. Orlando werkt vanuit Peru voor Tura Travel en wij hebben af en toe app contact gehad (ook omdat wij onderdelen zelf hadden georganiseerd) en alles word voor je geregeld. Dit was echt perfect! Wij willen Tura Travel nogmaals bedanken voor de goede zorgen en bij onze volgende trip naar Zuid Amerika horen jullie weer van ons!

Gerrit & Inge (Bergharen)


5 september 2018

De mooiste reis ever. Elke dag was een highlight. De reis was goed opgebouwd rekening houdende met de hoogte.
Peru is een fantastisch kleurrijk land met vriendelijke mensen.
In Cusco konden we de eerste nacht niet in het Eureka hotel maar Orlando kwam persoonlijk het probleem uitleggen en was uiterst vriendelijk.
Ook de jungle in Puerto Maldonado was een fantastische ervaring, goede gids.
Bolivia en la Paz had ik niet willen missen. Kortom heel hartelijk bedankt voor de goede planning en begeleiding tijdens onze reis in Peru!!!

Hanneke en Ruud (Glane)


1 september 2018

Peru is een fantastisch land. Wat een variatie aan indrukken. Peru heeft zo ongeveer alles wat je je als reiziger kunt wensen. Van dat 'alles' hebben we optimaal kunnen genieten dankzij de organisatie van Tura-travel. Het was tot in de puntjes geregeld. De voorbereiding en het samen nadenken over de invulling van de reis heeft een reis opgeleverd die perfect was voor ons. De kennis van het land die Donald heeft is daarbij uiteraard heel waardevol. Fijne hotels, mooie excursies, fantastische gidsen. Ook de kleine dingen zijn niet aan de aandacht ontsnapt. De transfers waren altijd top, tickets lagen altijd op de afgesproken plaats klaar en een extra bonus is de agent in Peru zelf. Erg fijn om bij vragen direct contact te hebben. Tura-travel zullen we iedereen aanraden die er aan denkt een reis naar Peru te maken die volledig op je eigen wensen is afgestemd.

Gabriel en Lenny (Eindhoven)


29 augustus 2018

In Juni met tura travel naar het tambopata research center geweest. Donald heeft alles goed geregeld en transport vanuit Puerto Maldonado verliep vlekkeloos. Een mooie ervaring met verscheidene dieren zoals papagaaien, parkieten, apen, krokodillen, insecten, schilpadden en vele mooie gekleurde vogelsoorten. Ook was de flora mooi om te zien en weer heel anders dan in andere bossen in Peru. De accommodaties zorgen ondanks de luxe toch voor eenheid met de natuur. Mooie ervaringen om nooit te vergeten.

Ramón (Ridderkerk)


22 augustus 2018

Wij hebben van 13 juli tot 14 augustus onze vakantie doorgebracht in Peru.
De reis hebben wij samen met Tura-travel samengesteld.
Over en weer zijn er reisvoorstellen geweest die uiteindelijk tot deze superreis zijn uitgegroeid.
Alles wat wij wilden doen, inclusief de overnachtingen, binnenlandse reizen (vlucht, bus en trein) en entrees zijn vanuit Nederland door Tura-travel geregeld.
En het was ook helemaal geregeld.
Bijna alles klopte en als er iets niet helemaal in de haak was werd dat door Orlando in Peru meteen geregeld.
Zo hadden we een treinticket die ons halverwege onze bestemming bracht, Orlando gebeld en op die bestemming stond bij aankomst een chauffeur te wachten die ons netjes bij het hotel op de eindbestemming afleverde, TOP.
De bezienswaardigheden die wij hebben aangedaan waren indrukwekkend met als ( natuurliefhebbers) klap op de vuurpijl de walvistocht in Mancora en het zwemmen met zeeleeuwen bij Los Palominos (Lima).
Achteraf zijn ook 5 weken gewoon tekort met zoveel bezienswaardigheden.
Zuid Peru is prachtig maar Noord-Peru is even zo fraai en veeeeeeeeeeeel minder toeristen.
Wij liepen vaak als enige buitelanders in een dorp of over de markt.
Al met al een reis om nooit meer te vergeten en dat dankzij een hele goede voorbereiding met Donald van Tura- travel hier in Nederland en de goede zorgen van Orlando in Peru.
Top en dank jullie wel voor deze onvergetelijke ervaring.

Ron en Wilma (Zoetermeer)


19 augustus 2018

Op 19 juli 2018 zijn we vertrokken voor een 28 daagse rondreis Peru, Bolivia en Chili, wat we gedeeltelijk zelf regelden. 

De 16 daagse rondreis Bolivia lieten we door Tura travel organiseren die we via het internet ontdekt hadden. Een echt goeie en correcte ervaring met Tura travel gehad. De professionele uitstraling was er in ieder geval!
Fijn contact gehad met Donald en voor onze reis al onze vragen kunnen stellen en mogelijkheden kunnen toetsen.

De reis zelf is perfect verlopen. Aardige mensen, super toffe gidsen, goeie pick-up service, prima accomodaties (zouden we zelf ook gekozen hebben) en een buitengewoon mooi land met verrassend veel variatie!

Ons Tura travel hoogtepunten waren La Paz (met bike tocht Death Road), Madidi nationaal park, vanuit Cochabamba het Nationaal park Toro Toro, via Potosi naar de zoutvlakte van Uyuni doorrijdend naar San pedro de Atacama Chili.
Voor ons is Tura travel dan ook een aanrader voor eenieder die georganiseerd zorgeloos dergelijke reis wil maken en toch alle vrijdheid heeft.

De afspraken met hotels en het vervoer met bus, trein, 4x4 of binnenlandse vluchten waren tot in detail geregeld.

Zelfs tijdens de reis bleef het contact met Donald die ons op de hoogte bracht van mogelijke programma wijziging wegens tijdelijke sluiting van de grens Bolivia-Chili door sneeuwstorm.

In één woord samengevat: het was een actieve en indrukwekkende reis om nooit te vergeten.
Hartelijk dank Donald/Tura Travel team voor deze onvergetelijke ervaringen!

Bart & Hilde (Deerlijk, Belgie)


17 augustus 2018

Onze wens was om naar de Galapagos eilanden te gaan zonder dat we zaten te wachten op een verdere rondreis door Ecuador. Omdat je met "bouwsten" gebruik kan maken van de expertise van Tura-travel tezamen met de eigen inbreng hebben we onze droomvakantie kunnen samenstellen zonder concessies te doen: Tura heeft alle excursies en transporten geregeld en zelf hebben we de internationale vluchten en hotels uitgezocht. Alles wat via Tura liep of onder hun controle was, was tot in de puntjes verzorgd. Dat begint al vooraf met het toesturen van de reisbescheiden incl. gedetailleerd overzicht van wie/wat/ waar en hoe laat. Prive chauffeurs die voor transport zorgden (van/naar hotels en vliegveld) waren altijd punctueel en behulpzaam. Voor gidsen die waren ingezet gold hetzelfde. Op de Galapagos hadden we een catamaran tour geregeld voor 8 dagen op de Nemo I.

Het programma van de Nemo was exact conform hetgeen van tevoren was medegedeeld zodat we alles gezien en gedaan hebben wat we wilde. De crew was goed, het eten was buitengewoon (in ogenschouw nemend dat de kok een kleine kombuis had voor de 14 passagiers en de bemanning). Na 8 dagen was de variatie van het eten wel beperkt geworden maar je werd uitermate goed verzorgt. De gids die we hadden was ook uitstekend en het gehele programma was goed te doen ook als je geen getraind zwemmer of loper bent. Jammer was dat de rest van de bemanning weinig tot geen Engels sprak (of dat wij geen Spaans sprak wellicht). We hebben veel gezien en gedaan maar als je eens geen zin had om mee te gaan was dat geen probleem. De wetsuits en andere snorkel spullen waren niet al te best (zo was mijn wetsuit veel te groot) maar over het algemeen hadden de passagiers daar weinig problemen mee (groter probleem was dat je extra moest betalen voor de wetsuits). Nemo I is niet de nieuwste of meest luxueuze boot van de vloot, maar de op de routes die gevaren worden (4, 5 of 8 dagen) is het prima uit te houden zonder dat je tegen de limiteringen van de boot aanloopt (ruimte gebrek). Wees erop bedacht dat de crew ($10-12/dag) en gids ($5-7/dag) tips in cash verwachten aan het eind van de reis. Omdat alles in cash gaat (ook voor drinken buiten koffie/thee/water, dit is gratis) dien je een behoorlijke buffer een cash geld bij te hebben.

Pluspunten:
- Leuk programma met veel verschillende eilanden
- Goede en leuke crew
- Engelstalige gids met veel kennis
- Goed (en veel eten)
- Met de catamaran en de Zodiac kan je overal goed en snel komen

Negatief:
- Wetsuit tegen betaling te huren ($5/dag)
- Hutten zijn klein en lawaaierig (wel wordt gewoon elke dag je bed opgemaakt)
- Crew spreekt geen/nauwelijks Engels

Michael en Remco (Almere)


15 augustus 2018

Omdat we in 2018 iets te vieren hadden en iets anders wilden dan een traditioneel feest, besloten we na wat overleg om een reis te maken door Zuid-Anerika samen met onze 2 kinderen en hun vriend en vriendin. Via de vakantiebeurs kwam onze dochter in contact met Tura travel en vanaf het eerste moment hadden we daar een goed gevoel bij. Hoewel we bij verschillende maatschappijen informatie hadden opgevraagd, was al snel de keuze voor Tura duidelijk. Duidelijke informatie, accurate follow-up en een betrokkenheid en flexibiliteit die ons bijzonder aansprak. Wij zijn op 11 Augustus terug gekomen van een 3-weekse reis door Peru waar we allemaal bijzonder van hebben genoten. Niets dan lof voor de wijze waarop de reis is voorbereid en uitgevoerd door Tura, alles prima geregeld, afspraken, transfers, excursies, goed engels sprekende gidsen die passie hebben voor hun vak en als vragen of onduidelijkheden waren tijdens de reis werden die snel beantwoord of daar waar nodig werd er naar oplossingen gezocht. Zowel de voorbereidende gesprekken met Donald alsook de ontmoeting met Orlando in Peru tijdens de reis hebben wij als bijzonder prettig en positief eervaren. Wij hebben bijzonder genoten van de reis en kijken er met een goed gevoel op terug. Hartelijk dank aan Tura Travel, Donald en team voor de geweldige ervaring !

Gerard, Marian, Anouk, Niek, Hugo en Merlijn (Wijhe)


7 juli 2018

Na goed overleg en met eigen inbreng, heeft Donald een gevarieerd reisplan opgesteld door Peru en Bolivia.
De organisatie was goed geregeld. Hotels prima voor elkaar en perfect gelegen.
Bij een eventueel probleem konden we snel contact opnemen met Orlando, die dan onmiddellijk actie ondernam. Heel plezierig.
De natuur en cultuur zijn natuurlijk indrukwekkend!
De groeps- en individuele tours werden begeleid door deskundige gidsen.
Tura -Travel heeft ervoor gezorgd dat we kunnen terugkijken op een geweldige reis!!

Tinie en Jaap (Vries)


11 juni 2018

In de periode april-mei 2018 hebben we vier weken door Peru en Bolivia gereisd. Op basis van de dingen die we zeker wilde zien en de tijd die we beschikbaar hadden heeft Tura-Travel een prachtige rondreis samengesteld. Een druk programma, maar door de strakke organisatie (hotels, transfers, busreizen en vluchten) en de uitgekiende rustmomenten goed vol te houden. Voor aanvang van de reis werden we uitstekend geïnformeerd met onder andere paklijsten en een reisschema met vouchers. Tijdens de reis verliep alles gesmeerd, zodat we ons nergens zorgen over hebben hoeven te maken en zo optimaal van onze vakantie hebben kunnen genieten.

Peru en Bolivia hebben van alles te bieden, prachtige natuur, geschiedenis en cultuur, heerlijk eten en een fantastische bevolking. Onze rondreis bevatte al deze elementen en we kijken er dan ook met veel voldoening op terug. Voor ons waren de Ballestaseilanden, de zoutvlakte van Uyuni en natuurlijk Machu Picchu hoogtepunten van onze reis. Maar vooral het bezoek aan het regenwoud heeft echt grote indruk op ons gemaakt, we zouden hier zeker nog eens voor terug willen en dan veel langer gaan dan de drie dagen die we er nu waren.

Wat we zeker ook nog willen noemen is de cursus chocolade maken bij Chaqchao in Arequipa. In ruim twee uur wordt het hele proces van cacaoboon tot chocolade met groot enthousiasme uitgelegd, en als cursist moet je ook zeker de handen uit de mouwen steken.

Esther en Joost (Oostvoorne)


10 mei 2018

We droomden er al jaren van om de natuur te verkennen in de Galapagos Eilanden, maar we waren allebei wat bang om een lange tijd op een boot door te brengen. Na een heel goede ervaring met Tura-Travel voor een gepersonalizeerde reis naar Peru in 2014, namen we terug kontakt op met Donald om een voorstel te doen voor een Galapagos reis die zo weinig mogelijk varen inhield.
Donald was zeer kreatief met het voorstel en stelde een prive programma voor dat ons toeliet om drie eilanden te bezoeken, met (avontuurlijk... een piloot met maximum 7 passagiers) vliegtuigtransport tussen de eilanden. Op elk eiland verbleven we in een zeer mooi hotel vlak aan de mooie stranden. De bediening was voortreffelijk en heel vriendelijk. De natuurgidsen voor de verschillende uitstappen, op land en op het water, waren zeer goed en hielpen ons met het identificeren van talrijke lokale vogels en andere dieren en planten en gaven uitgebreide uitleg over de unieke kenmerken van deze archipel. Met de uitzondering van een klein misverstand in Santa Cruz was de logistiek voortreffelijk georganizeerd en stonden chauffeurs en gidsen steeds op tijd op ons te wachten.
De reis bevatte ook een dag in Guayaquil als vertrekpunt naar de Galapagos Eilanden en een dag in Quito na ons verblijf op de eilanden en vooraleer we terug naar huis vertrokken. Beide steden zijn een bezoek erg waard en ook daar hadden we prima hotels en verliep alles mooi op wieltjes.
We zullen nog lang genieten van de mooie herinneringen van deze unieke reis.

Luc en Therese (Berwyn, USA)


4 mei 2018

In 2018 gingen we na vele jaren dit al van plan te zijn naar Ecuador en de Galapagos. Op tijd beginnen met voorbereiden was een must om de juiste cruiseboot en route te kunnen boeken. Via internet naar aanleiding van vele goede reviews bij Tura Travel uitgekomen. Donald heeft ons zeer goed geholpen met het uitzoeken van de verschillende onderdelen van onze reis. Hij heeft verschillende opties voor cruiseboten toegelicht en uiteindelijk hebben wij voor de San Jose gekozen vanwege de grote kamers, ruime algemene ruimtes én precies de route die wij in gedachten hadden. Uiteindelijk is de San Jose ons zeer goed bevallen met vriendelijke bemanning, goed eten en een zeer enthousiaste gids (‘Pedro’). Zwemmen tussen de zeeleeuwen, een andere keer met zeeschildpadden en daarna nog een keer met pinguins waren alle bijzondere ervaringen. We hebben een paar dagen op Santa Cruz toegevoegd om ook de grote schildpadden daar te bekijken. Voor de 2 weken voorafgaand aan Galapagos hebben we samen met Donald een landprogramma voor Ecuador samengesteld. De grote vulkanen bezoeken was een duidelijk startpunt. Fietsen vanaf de Chimborazo-vulkaan naar beneden, een suggestie van Donald, was ook een bijzondere ervaring. Wij wilden ook een lokale markt bezoeken en Donald raadde die in Guamote aan. Dat bleek een zeer goede suggestie: wij waren de enige bezoekers daar tussen alle lokale mensen in traditionele kleding én het vee. Erg leuke ervaring, ook al waren wij zelf misschien meer de bezienswaardigheid voor hen in plaats van andersom. Uiteindelijk hebben we zoveel verschillende dingen gezien, gedaan en ervaren dat het wel 3 verschillende vakanties in 1 leken. Vervoer tussen alle onderdelen was prima geregeld en telkens stond er weer iemand met een naambordje klaar om ons op te halen en zonder rompslomp naar ons hotel of andere volgende bestemming te brengen. We hebben het Donald niet makkelijk gemaakt met vele vragen en alternatieven, maar hij heeft geduldig alles aan ons voorgelegd en met ons afgestemd. Overall prima verzorgd en aan te raden.

Carola en Martijn (Delfgauw)


22 maart 2018

Review Bolivia. Prachtige en wisselende landschappen en vergezichten. Veel gezien op gebied van natuur, cultuur (heksenmarkten) en zelfs avontuur. Goed georganiseerd en passend bij de interesse op enkele puntjes na. En dan bedoel ik de rieteilandjes en de pech dat we op die mooie weg naar Uyuni geen mogelijkheid hebben gehad om dit fotografisch vast te leggen. Dat was jammer. De pech die we verder hebben gehad maakte de reis alleen maar meer avontuurlijk. Al met al een geweldige vakantie in een ontzettend mooi land, vooral met de skôn foto's genieten we nog na en beseffen pas wat en hoeveel we hebben gezien. Wilma en Piet jullie ook bedankt voor de onvergetelijke en mooie tijd in Bolivia.

Ludovicus en Johanna (Vlierden)


11 november 2017

Wij waren, afgezien van de Cariben, nog nooit in zuid Amerika geweest en wilden in de zomer van 2017 met zijn vieren eens een echte reis maken. Na onderling overleg besloten we dat het 3 weken in Peru en Bolivia zouden worden. Vervolgens zochten we zo hier en daar eens hoe je het moet aanpakken en vonden we direct bij ons in de buurt Tura-Travel.
Het eerste persoonlijke contact met Donald was al direct heel plezierig en vertrouwenwekkend. Donald legde uit dat hij veel ervaring en een goed netwerk ter plekke had en zodoende een reis, specifiek voor ons gemaakt, kon aanbieden. Daarnaast had hij talloze goede tips en adviezen, wat heel nuttig was voor ons als onervaren zuid Amerika reizigers. De weken na onze kennismaking kwam langzaamaan ons reisschema, van dag tot dag voorbereid, tot stand. Alleen de vlucht naar en van Lima moesten we zelf kopen.
Onze reis startte op 13 Juli en op 4 Augustus waren we weer terug. Donald zei vooraf al dat het geen reis voor luie mensen zou worden en dat klopte helemaal. Wij hebben enorm veel gezien van een deel van Peru en Bolivia waarbij elke dag een hoogtepunt op zichzelf was. Overal waar we, soms na een flinke reis, aankwamen werden we keurig opgewacht en naar ons onderkomen gebracht. De hotels waren stuk voor stuk verschillend maar altijd dik in orde. Bij vertrek naar een volgend reisdoel stond steevast op tijd iemand klaar om ons naar busstation of vliegveld te brengen. Tussentijds werden tijdig de nodige tickets en vouchers gegeven. We leerden al snel om geheel te vertrouwen op wat een perfecte en toch complexe organisatie moest zijn.
Dankzij Tura-Travel hebben wij een prachtige en intensieve reis gemaakt met onvergetelijke ervaringen in Peru en Bolivia.
Donald, dank je hartelijk!

Annemarie, Eva, Julia en Hans (de Bilt)


7 november 2017

10 september zijn wij vertrokken voor onze rondreis van 3,5 week door Bolivia. In samenspraak met Tura hebben wij een gevarieerde reis samengesteld. Wij vinden het leuk om cultuur, natuur, en actief bezig zijn af te wisselen, en dat is met behulp van Tura prima gelukt. Wij bezochten verschillende steden en Nationale Parken, maar hebben ook een trekking van drie dagen gedaan, alles volledig ingevuld volgens onze wensen.

Het absolute hoogtepunt van deze reis was de drie daagse tocht door de Salar de Uyuni.

De organisatie was prima voor elkaar en de gekozen hotelletjes waren stuk voor stuk heel erg leuk en prima gelegen! Wij hebben genoten van onze reis door Bolivia.

Ineke, Petra en Mieke (Oudkarspel)


4 november 2017

17 september jl. was het dan zover, onze rondreis van drie weken met onze vrienden door Peru was een feit.

De voorbereidingen van onze reis werd ons zo makkelijk gemaakt door het contact met Donald
Niets was dan ook teveel voor hem, we wisselden meerdere malen van hotels, haalden bestemmingen eruit, maar ook weer nieuwe bestemmingen erin, wilde meer weten over bepaalde plaatsen en/of gebieden, hebben zelfs op het laatste moment onze hele reis omgegooid.
Je zou kunnen zeggen….we waren van die klanten waarvan een ander zou zeggen “ik zie ze liever gaan dan komen”????
Maar Donald stond ons altijd weer te woord met zoveel geduld, dacht met ons mee en gaf ons adviezen en informatie waar we echt iets mee konden, belde of mailde ons altijd dezelfde dag nog terug.
Echt zo blij met deze man !!!!!

En dan nu onze reis, wat een geweldig land is Peru, dit land heeft echt alles; cultuur, natuur, wildlife, relaxte strand bestemmingen…… noem het maar op en Peru heeft het.
Aan deze reis klopte ook alles, transfers waren altijd goed geregeld, er stond altijd iemand ons op te wachten na een vlucht, onze excursies ter plaatse waren allemaal perfect geregeld met zeer ervaren gidsen die goed Engels spraken. en als kers op de taart werden we ook nog eens in Cusco getrakteerd door Orlando van Tura Travel op een heerlijk etentje .

En als we een cijfer moeten geven aan Peru (lees Tura Travel) dan geven wij ze een dikke 10 !!!!

Ron, Martin, Sonja en Norma (Dordrecht)


10 oktober 2017

Met bemiddeling van Tura Travel voor een rondreis door Peru en Bolivia hebben we een fantastische vakantie van 3,5 week gehad! De geschiedenis, de natuur en cultuur is interessant, verbazingwekkend mooi en kleurrijk. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam; respect voor de mensen die daar wonen. Met de stapel vouchers voor hotels, trein- en bustickets hielden we dagelijks bij wat we de volgende dag gingen doen en of we zelf nog iets moesten regelen. Dat ging perfect!
De afspraken met hotels en het vervoer met touringcars, trein of binnenlandse vluchten was goed geregeld en verzorgd. In één woord samengevat: het was een reis om nooit te vergeten geworden.
Hartelijk dank Tura Travel voor deze onvergetelijke ervaringen!
Een speciaal woord van dank voor Donald. Door jouw bemiddeling en persoonlijke investering in het ons wegwijs maken in deze rondreis, hebben wij deze actieve en indrukwekkende reis met plezier ervaren!

Matty en Arie (Leidschendam)


29 augustus 2017

We hebben een geweldige veelzijdige rondreis (cultuur, natuur, strand) gemaakt door Peru, van Lima naar het noorden, Truijllo, Chiclayo tot aan de strandbestemming Mancora vlakbij Ecuador.

Daarna naar het zuiden Paracas, Ica en Nasca met de huurauto. Deze weer ingeleverd in Lima en door naar de Andes, de heilige vallei, Machu Picchu en Cusco.

Als afsluiter zijn de naar het Tambopata Research Center in het regenwoud geweest.

Alles was tot in de puntjes geregeld 10+. De goed engels sprekende gidsen en (spaanstalige) chauffeurs waren er allemaal voor tijd.

Een volgende keer weten we jullie weer te vinden.

Ron en Esther (Heesch)


15 juli 2017

Wij hebben een fantastische reis door Peru en Bolivia gemaakt met Tura.
Tura werkt met zeer betrouwbare partijen in die landen. Hoewel wij met zijn tweeën reisden waren de paar uitstapjes met kleine groepen best leuk.

Andreas en Margreet (Amsterdam)


9 juli 2017

Zoals in 2013 beloofd; een volgende keer boeken we weer bij Tura Travel. Ook nu weer alles prima geregeld. Leuke hotels en ook ter plaatse steeds weer een prima service.

De informatie vooraf is prima en er wordt veel rekening gehouden met je persoonlijke wensen, echt maatwerk dus. Reden genoeg om ook een volgende keer weer bij hen te boeken.

Yvonne en Pieter (Amsterdam)


20 juni 2017

Wat een fantastisch reis hebben we gehad in Peru!
Onze persoonlijke wensen zijn prima omgezet naar een goed georganiseerde, interessante maatwerk reis. We hebben enorm genoten! Tura Travel heeft het goed voor elkaar!

Marjolijn en Pieter (Amsterdam)

 


2 februari 2017

Afgelopen week zijn wij teruggekomen van een onvergetelijk mooie vakantie door Ecuador.
We zijn gestart in de Amazone, Juma Lodge, in de Cuyabeno. Het was een mooie ervaring om 4 dagen met een kano door het regenwoud te trekken. De crew van de lodge was erg vriendelijk en zeer behulpzaam en het eten was super. Op Oudejaarsavond is er extra veel aandacht besteed aan het diner en de aankleding daarvan.
Hierna zijn we naar de Galapagos Eilanden gevlogen en zijn aan boord gegaan van M/S San Jose voor een cruise langs vele eilanden in het oostelijk deel van de eilandengroep. Wat een paradijs!! Telkens als we weer met een zodiac aan wal waren gebracht, werden we weer verrast. Elk eiland is anders en allemaal zijn ze magnifiek. Kost wat, maar het is onvergetelijk!

Terug op het vaste land hebben we het landarrangement voortgezet door de ”Road of the Volcanos” op te gaan. Van de Cotopaxi, in de sneeuw beklommen tot 4863 meter, naar het Quilotoa meer, waar we zijn afgedaald naar het kratermeer, met haar vele kleuren. Van hieruit door naar het mooi project “Inti Sisa” in Guamote. Mooi om te zien hoe hier aandacht wordt geschonken aan kinderen en moeders!! De treinreis op de duivelsneus in Alausi en de wandelingen in Cajas NP maakte het geheel zeer afwisselend, wat dit land zo interessant maakt. Al deze verplaatsingen hebben we gedaan met telkens een nieuwe chauffeur uit de regio. Ze waren altijd op tijd, reden veilig en hadden veel kennis van hun stukje Ecuador! We hebben afgesloten met een paar dagen “niets doen” in Puerto Lopez. Super plaatsje aan de kust, waar vervoer met de mototaxi (TukTuk) plaats vindt.

Het was een schitterende vakantie in een prachtig land. Dat een vakantie voor 100% aan je wensen voldoet, begint bij de voorbereidingen. Vanaf het begin is er persoonlijk contact geweest met Donald en zijn team. Hij heeft goed aangevoeld wat wij wilden en dat omgezet in een prachtige reis. Vragen werden altijd snel en accuraat beantwoord. Zelfs wijzigingen die wij wilden tijdens de reis werden snel via de mail bevestigd en geregeld. Dit alles heeft onze vakantie onvergetelijk gemaakt.

SUPER BEDANKT!!!

Rita en Henri (Ede)


5 januari 2017

Op het einde van het jaar kwamen nogmaals de herinneringen van onze vakantie in september, naar Ecuador en de Galapagos eilanden naar boven, die we in overleg met Tura Travel hebben samengesteld. We zijn heel blij dat we voor hen hebben gekozen. We konden met hen onze reis helemaal zelf invullen zoals we wilden. Zij gaven daarnaast nog de nodige tips en adviezen wat de reis onvergetelijk heeft gemaakt. Wat hebben we genoten en was alles prima geregeld. Via Quito hebben privé chauffeurs ons door een groot gedeelte van Ecuador gereden. Ondermeer naar Otavalo, de Cotopaxi, Banos, Guamote, Cuenca en Guyaquil. Vele mooie dingen gezien en genoten van de mensen die daar leven. Een hoogtepunt waren de dagen in Guamote. Daar verbleven we een paar nachten in Inti Sisa. Via Eva (beheerder Inti Sisa) had Donald bezoeken geregeld aan een schooltje in de bergen en aan de lokale bevolking daar. Voor Eva was verder niets te veel. Zelfs nu hebben we nog steeds contact met haar. Na 2 weken Ecuador zijn we 7 dagen naar de Galapagos eilanden geweest. Ook daar was alles prima geregeld. Het klopte allemaal zoals vooraf besproken met Donald. We hebben er vele dieren gezien waaronder pinguïns, zeeschildpadden, gewone schildpadden, zeeleeuwen, witpunt rif haaien, bluefeet boobies, pelikanen, leguanen enz. Uiteindelijk is het een fantastische reis geworden die ons altijd zal bijblijven.

Erik, Ton, Lia en Mieke (Tilburg)


8 november 2016

Tura Travel heeft voor ons een prachtige reis door Bolivia en Peru samengesteld, met louter hoogtepunten. Het was een geweldige ervaring. We komen zeker nog eens terug in Peru en gaan dan ook zeker weer met Tura Travel in zee!

Afra en Paul (Lelystad)


8 oktober 2016

Tura Travel heeft samen met ons een geweldige reis samengesteld. En die geweldige reis is er ook gekomen. Heel afwisselend; van regenwoud naar wereldstad, naar hoogste vulkaan naar Incatempel, van lokale markt naar Galapagos-eilanden. Vooral voor vogelliefhebbers een paradijs. Vriendelijke mensen in Ecuador en ze weten zeker wat op tijd komen is. Al met al een reis om nooit te vergeten.

Jerry en medereizigers (Sliedrecht)


16 september 2016

Wij hebben heel erg genoten van onze rondreis door Bolivia en Peru. De hoogte punten waren voor ons de driedaagse jeeptocht bij Salar de Uyuni, death road en de trekkingen (Takesi en Salkanty). De Takesi trekking hebben wij als zeer bijzonder ervaren. Van 4650 meter in twee dagen dalen naar 2000 meter. De veranderingen die daardoor zichtbaar waren in de flora en fauna, het ontmoeten van de lokale bevolking die zeer primitief leeft en prachtige zonsondergang en zonsopkomst was echt fantastisch! In overleg met Donald hebben wij de reis samengesteld. Hij heeft ons vooraf goed geadviseerd en ook tijdens onze reis werden wij goed geholpen met onze vragen!

Mark en Jolise (Dordrecht)


16 september 2016

Wij hebben gekozen voor de rondreis Peru & Bolivia 1. Fantastische rondreis, waarin prachtige landschappen en natuur wordt ervaren in combinatie met steden. Het is een vol programma, omdat ook de nodige afstanden moeten worden overbrugd. Ondanks dat, hebben we het niet ervaren als een vol programma, maar als een reis met de juiste balans, samenstelling en ontspannenheid.

De rondreis is goed georganiseerd, met persoonlijke aandacht van Donald bij de voorbereiding van de reis, als met Orlando tijdens de reis mochten er vragen zijn. Altijd snel antwoord en behulpzaam. Bij 1 van de transfers liep het even mis, maar hierop heeft Tura-Travel erg goed gereageerd. Daarin zie je terug dat ze met je betrokken zijn en er alles aan doen om jou een goede vakantie te bezorgen.

Tijdens de reis hebben we ervaren dat Tura-Travel gaat voor kwaliteit. Dit hebben we sowieso ervaren bij de driedaagse Uyuni trip, waar veel aanbieders zijn die flink verschillen in prijs en kwaliteit. Tura-Travel kiest voor goed en betrouwbare partners. I.p.v. een nachtbusreis van La Paz naar Uyuni en terug, hebben wij gekozen voor een vliegreis. Dit is zeker aan te bevelen.
Ook hebben wij de 1-daagse Incatrail toegevoegd aan de rondreis; zeker doen! Het is pittige tocht om te lopen, maar zeker de moeite waard; de uitzichten en uiteraard de aankomst bij de Sun Gate bij Machu Picchu. Je komt hier aan het einde van de middag aan en dan is Machu Picchu vrijwel leeg met bezoekers. Heerlijk om alvast rustig rond te lopen en foto’s te maken, voordat de volgende ochtend wordt teruggegaan voor een rondleiding met gids. Door de Incatrail beleef je (ons inziens) de Machu Picchu toch om een andere manier. Doen.
De hotels zijn altijd goed qua ligging, dat is prettig bij een bezoek aan de steden.

Gewoon een goede organisatie!

Marieke en Henk (Bussum)


30 augustus 2016

Bij Tura Travel een trekking, bezoek MachuPicchu en een aantal dagen Jungle gereserveerd. Was prima voor elkaar. Hotelovernachtingen, transfers en de reisonderdelen zelf, waren keurig geregeld. De communicatie met Donald vooraf was prettig. Vragen werden snel en adequaat beantwoord. Bij een volgende gelegenheid zullen we zeker weer bij Tura Travel boeken.

Frank en Renée (Tilburg)


29 augustus 2016

We hebben met 7 mensen, 4 volwassenen en 3 pubers, zelf een rondreis in elkaar gezet door Bolivia en Peru met internet als uitgangspunt. Donald heeft voor elke bouwsteen die we wilden hebben, ook als het niet standaard bij Tura Travel te boeken was, een hele mooie oplossing gezocht en alles geregeld (vervoer, verblijf en waar nodig excursies). Ook gaf hij duidelijk aan waar we beter ter plaatste konden beslissen waar de voorkeur naar uitging omdat regelen dan erg eenvoudig was. De reis “op papier” was zo geweldig dat we ons niet konden voorstellen dat de werkelijkheid het papier kon benaderen maar niets was minder waar. De heerlijke start in Samaipata, een zeer mooie inca-trail wandeling met een privé-strandje aan de rivier voor de lunch, prachtige tocht met jeeps bij Salar de Uyuni, een hotel naast het centrale plein van La Paz, een fantastische 2-daagse tocht op het Titicacameer en een hele bijzondere overnachting op weg naar Aguas Caliente. Vrijwel alles was perfect geregeld en bij “problemen” werden deze vlot en goed opgelost.
Bovendien, in vergelijking met andere “bouwsteen reisorganisaties” een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Marie-Louise (Maarssen)


22 augustus 2016

Onze reis door Peru was geweldig, in alle opzichten. Hoogtepunten waren voor ons Machu Picchu en het verblijf in het regenwoud. Heel bijzonder, schitterende lodge ook waar we logeerden: Refugio Amazonas, midden in de natuur, onderdeel van de natuur. Ook Arequipa is eigenlijk niet te missen. Titicaca zouden wij volgende keer overslaan, beetje saai en erg toeristisch. De reis was op maat samengesteld in nauw (en veelvuldig) overleg met Donald, heel prettig contact. Ter plekke was alles perfect geregeld. Transfer stond steeds overal weer keurig klaar, goed vervoer, goede gidsen en goede hotels.

Familie Paardekooper (Hilversum)


11 juli 2016

Geweldige reis gehad naar Peru en Bolivia. Hoogtepunten voor ons waren de colca canyon, moutainbiketrip op de death road in Bolivia, de incatrail en het regenwoud. Het was een intensieve reis maar had gelukkig ook de nodige relaxmomenten in zich. Met de hulp van tura travel is het een succes geworden!

Albert en Gerdine (Amersfoort)


6 juli 2016

De reis naar Peru en Bolivia was heel mooi en bijzonder afwisselend. De landschappen zijn onbeschrijflijk. Het Inca cultureel erfgoed is meer dan indrukwekkend. Het reispakket voldeed aan onze verwachting en was niet te zwaar. Een aanrader voor wie een stukje Zuid-Amerika wil zien. Het doet ons al verlangen naar Chili en Argentinië.

Hilde en Eric (Lommel, België)


 

20 juni 2016

Onbezorgde vakantie op de Galapagos, mede dankzij Tura Travel!

Hieronder de evaluatie van de 8-daagse bootreis op de Galaven:

Overnachtingen = 9
Onze hut was prima in orde. Alles wat je nodig had, was er en functioneerde: douche met warm water! En de hele dag elektriciteit (belangrijk voor het opladen van camera’s). Bijzonder punt: het bed (matrimonial) was lang genoeg voor ons.

Eten = 10
Boven verwachting! We beseffen dat alles wat je te eten krijgt, van ver moet komen, voor de gehele reis op de boot bewaard moet worden en dat de ruimte om het klaar te maken beperkt is. Dit gegeven is het een hele prestatie om elke dag een volledig verzorgd ontbijt, lunch en diner te presenteren voor 20 mensen waarbij de samenstelling van de maaltijden iedere dag van de weer anders was.

Gids = 10
Onze ‘hoofdgids’ had een zeer goed kennisniveau van alles wat er te zien was, niet alleen van de flora en fauna, maar ook van de geschiedenis van de eilanden. Hij had goed contact met de gasten aan boord. Kon ook lastige zaken, zoals de discipline over tijdstip van excursies, schoon schoeisel met een zekere luchtigheid overbrengen. Was altijd vrolijk.

Excursies = 10
De locatie van de excursies werd voor het grootste deel bepaald door de autoriteit die toegang tot de eilanden regelt. De invulling van de excursies was voor rekening van de gidsen. Heel plezierig punt was dat we zeer uitgebreid tijd hadden om de eilanden te bezoeken: geen gehaast. Zo hebben we bijvoorbeeld op Española zeker anderhalf uur een groep blauwvoetgenten kunnen observeren en fotograferen. Ook snorkelexcursies waren goed begeleid. De gids was een ervaren divemaster en lette goed op de groep. Hij wist ook veel van de onderwaterwereld. Ook hier: geen gehaast. Je mocht zelf bepalen wanneer je uit het water kwam. Op open water werd je na een seintje opgepikt door de kleine motorboot.

Totaal oordeel boot = 10
De opzet van de bootreis is volgens het vakantie-model zoals toeristen uit met name de Angelsaksische wereld (VS, Canada, Australië) gewend zijn en verwachten: de gast is koning!

Yvonne en Jan Jaap (Nieuwegein)


14 juni 2016

Onze reis door Peru was weer een mooi avontuur. Peru, een veelzijdig land met verschillende soorten landschappen, flora en fauna. Wij hebben genoten van de vogels en zeeleeuwen bij de Belastas eilanden, de condor in Colca Canyon, en het berglandschap met vulkanen.
Hoogtepunt was toch wel Machu Picchu, mede door de prachtige reis er naar toe met de panorama trein. Peru is rijk aan cultuur en het eten was er prima.
Wij hebben tijdens de reis wel wat persoonlijke hulp nodig gehad van Orlando, maar door zijn hulp hebben wij geen verdere hinder ondervonden in ons reissschema. Erg fijn dat er op iedere locatie een aanspreekpunt is die tevens de Engelse als Spaanse taal beheerst.
Alles was goed geregeld, en na elke transfer stond (indien nodig) iemand ons op te wachten om naar het hotel te rijden. Wij kijken tevreden terug op een schitterende reis door Peru.

Sunita en Richard (Rotterdam)


13 juni 2016

Afgelopen mei hebben we met ons gezin een prachtige reis door Peru gemaakt! We hadden ook bijzonder veel geluk met het weer, elke dag mooie zonneschijn. Ons reisschema was Lima-Heilige Vallei-Machu Picchu-Cusco-Tambopata Amazone in 13 dagen. Wat hebben we veel gezien en gedaan en mede door de goede gidsen hebben we een mooi inzicht gekregen in de historie, cultuur, natuur en de mensen. Ter afsluiting zijn we naar de Amazone geweest, Tambopata en dat was onvergetelijk. We hebben enorm genoten, dit onderdeel is een absolute aanrader!
Onze reis was zeer geslaagd en we zijn bijzonder tevreden over Tura Travel. Nadat ik hen vond op internet had ik gebeld en er was meteen goed contact met Donald. Heel fijn om met een klein bureau te werken, Donald was altijd bereikbaar en heeft met goede adviezen en tips gezorgd voor een mooi reisschema naar onze wensen. In Peru zelf was alles door Orlando van Tura Travel ook tip top geregeld, de gidsen, alle transfers, tickets, boekingen, alles lag klaar of was geregeld bij elk betreffende locatie. We werden ook persoonlijk ontvangen door Orlando bij Lima airport en hij was ook weer aanwezig bij ons vertrek. Tijdens de reis was Orlando per whatsapp altijd bereikbaar maar ook telefonisch indien nodig. Kortom, Tura Travel heeft er voor gezorgd dat we een mooie onbezorgde reis hebben gehad!

Nathalie, Bart en kinderen (Wassenaar)


24 mei 2016

Wij waren op zoek naar een reis voor Boliva die precies naar onze maatstaven opgebouwd kon worden. Bij Tura Travel hadden we het idee dat we echt bij een kleinschalige specialist terecht waren gekomen en dat is ook gebleken. Er was eigenlijk helemaal niets aan te merken op dat wat er geboekt en geregeld was. Hotels waren sfeerfol, transfers picobello geregeld etc. etc. Echt een (letterlijk&figuurlijk) adembenemende reis en we kunnen Tura Travel dan ook van harte aanbevelen. Top!

Dorine en Peter (Hillegom)


14 mei 2016

In mei 2016 gingen mijn zoon en ik naar Ecuador en de Galapagos eilanden. Ondanks dat we limited time hadden en een cruise dus lastig zou worden, bood het eilandhoppen ons een prima alternatief. Na 3 dagen Quito waar we de evenaar (met een local bus, unieke ervaring) en de Cotopaxi (downhill mountain biking) bezochten, vlogen we naar de Galapagos Eilanden. Via soepele transfers (bus-auto-speedboot) kwamen we op het eiland Isabela aan. Qua fauna en flora een unieke locatie. De hike naar de krater van Sierra Negra en vulkaan El Chico deed me denken aan Mordor uit de Lord of the Rings films. Tijdens de twee snorkeltrips zagen we zeeschildpadden, heel veel roggen (in alle soorten en maten), pinguïns, zeeleeuwen, witpunt rif haaien en heel veel kleurrijke vissen. De wandeling door de wetlands met gids Ricardo bracht ons wadend door de mangrove en zee vlak bij de bluefeet boobies, pelikanen en nog meer zeeleeuwen en pinguïns. Ook zagen we diverse schildpadden, iguana’s en prachtige cactussen. Jammer dat we maar 3 dagen de tijd hadden, Isabela is zo relaxed. Daarna een vroege boot trip (met dolfijnen) terug naar Santa Cruz waar we de echte grote schildpad jongens bezochten. W’ll be back!

Huub (Horst)


10 mei 2016

Zowel voor als tijdens de reis zijn we uitstekend begeleid door Donald en Orlando. Mede dankzij jullie hebben we onvergetelijke vakantie in Peru gehad. Bedankt!

Christel en Roel (Alphen aan den Rijn)


26 februari 2016

Wij, ouder echtpaar van rond de 70, hebben een heerlijke reis gemaakt naar Peru en de Galapagos in februari 2016.
Na wat rondstruinen op internet Tura Travel gevonden. Wat ons erg aansprak was het zelf kunnen organiseren van de reis met behulp van de kennis en ervaring van Tura Travel.
Donald Koskamp was hierbij een uitstekende gids die vanachter zijn bureau ons de mogelijkheden liet proeven van Peru en de Galapagos. Samen hebben we de reis ingedeeld en het klopte van A tot Z. We werden overal keurig opgehaald, hotels waren goed en de gidsen die we troffen (op één na) waren uitstekend.
De reis heeft volledig voldaan aan onze wensen en het contact met Tura Travel was steeds uiterst correct en plezierig.

Eli (Cuijk)


15 februari 2016

De Jamu Lodge was qua comfort eigenlijk precies goed, het is even wennen als je binnenstapt, toch even back to basic, maar uiteindelijk is het alles wat je nodig hebt. We waren vooral met de gemotoriseerde kano op stap en twee keer een wandeling. Je ziet enorm veel en de omgeving is fantastisch! Ook het ’s avonds zwemmen was erg leuk en vanaf het eilandje kon je aan de andere kant van de lagune de kaaimannen zien. Het eten was elke keer goed geregeld en lekker. De ‘vrije’ uurtjes kon je relaxen in de hangmatten. Het waren mooie dagen!

Linda en Leendert (Rozenburg)


2 februari 2016

In het jaar dat we beiden 70 worden, wilden we met mijn jongere zusje 3 weken naar Ecuador. Gelukkig kwam ik via internet Donald van Tura-Travel op het spoor. Na een bezoekje bij hem en veel goede raad was de grote lijn al gauw duidelijk. Eigenlijk werden het 5 totaal verschillende vakanties en een mix van wat hij regelde en wat we beter zelf konden doen. Een klein weekje in oud Quito in een prima hotel was genieten van historie, kerken, markten, musea, terrasjes en vooral mensen. De excursie van 2 nachten/3 dagen Bellavista Cloudforest Lodge was uniek, met een super gids wiens ogen we mochten lenen: vogels, planten, insecten, ongelooflijk. Daarna hadden we ( al in NL geregeld) een huurauto en zaten we in een prachtig gelegen zomerhuis (via Airbnb) ten zuiden van Otavalo. Veel te zien en te beleven, vooral markten, klederdrachten en weer open trotse mensen. De reis met de TREN Ecuador van 4 dagen was gewoon waanzinnig (zie website), alles in overtreffende trap en een super manier om het land en de mensen te zien. We eindigden met 2 dagen in Guayaquil, het “Rotterdam” van Ecuador, met weer een zeer goede gids (ze heten daar blijkbaar allemaal Jenny) en historisch hotel geregeld via Donald. Kortom een super actieve vakantie met onvergetelijke momenten, Donald bedankt.

Jan (Utrecht)


28 januari 2016

Een mooie reis in Ecuador gemaakt met als hoofddoel het beklimmen van de Chimborazo-vulkaan. Een schitterende ervaring!

Cees (Doornspijk)
 


30 november 2015

Dit was de eerste reis ooit die we van te voren door een bureau lieten organiseren. Normaal gesproken maken we reizen op de bonnefooi, van een zomervakantie van 3 weken tot een wereldreis van een half jaar. Het was dus een gok, maar door alle zorg en aandacht die Donald vooraf aan ons besteedde hadden we er veel vertrouwen in. Zelfs toen we onze reisplannen voor de helft omgooiden was dat geen probleem.
Na vier weken Peru en Bolivia kunnen we zeggen: we hebben er geen moment spijt van gehad. Wat een heerlijk gevoel als alles geregeld is, als je je niet druk hoeft te maken over taxi’s en de juiste prijs voor je hotel. We hadden dit zelf niet zo goed kunnen regelen, dan hadden we veel minder kunnen doen in de vier weken die we hadden. Dankjewel Donald en Orlando voor de onvergetelijke ervaring!

Pim en Wendy (Amstelveen)


23 november 2015

Onze reis in het zuiden van Peru was een geweldige ervaring: prachtige landschappen, veel cultuur, mooie steden, lekker eten en aardige mensen. Tura Travel heeft dit prima geregeld voor ons. Donald was flexibel, had goede suggesties maar stond ook open voor onze eigen ideeën. Tijdens de reis was alle prima geregeld: alles op tijd en zoals afgesproken. Een aanrader!

Frank en Stephanie (Den Bosch)


5 november 2015

Wij, echtpaar van rond de 70 jaar oud, wilden een rustige trekking maken door de Colca-vallei van 6 dagen. Uiteindelijk was Tura-Travel de enige organisatie die dit voor ons kon regelen. Na enkele dagen akklimatiseren in Arequipa op 2400 m hoogte, startten we onze trekking met gids Sandra en een auto met chauffeur. Na de fraaie autotocht van Arequipa naar Chivay (lama’s, vecuna’s, alpaca’s en uitzicht op rokende vulkanen) , maakten we onze eerste wandeling vanaf Coporaque naar rotsgraven uit de pre-Incatijd en enkele opgegraven Inca-woningen. Na de overnachting in Chivay maakten we een wandeling naar een gereconstrueerd Inca-dorp en werden we in Yanky weer opgehaald door de auto met chauffeur, waarna we overnachtten in Pinchollo. ‘s Avonds een blik op de condors. De volgende dag een mooie wandeling door de (droge) velden en via een lagune met watervogels terug naar de autoweg. Na de overnachting in Cabanaconde de “klassieke” Colca-trekking, vanaf 3300 m hoogte 1000 m naar beneden, overnacht in San Juan, een dag door de vallei, overnachting in Oasis, en de volgende dag weer 1000 m naar boven (wat bagage op een muildier). We hebben genoten, mede dankzij de zorgzame vrouwelijke gids van 24 jaar die uit Coporaque kwam en Engels had gestudeerd en een rustige vriendelijke chauffeur.

Rob en Wilma (Bennebroek) 


30 september 2015

Onze eerste keer in Zuid-Amerika, 3 weken rondtrekken door Ecuador. Een ontzettend veelzijdig land, van amazone tot hoge vulkanen met gletsjers en kustgebieden en dat alles in een relatief klein land. Tura Travel heeft de reis samen met een lokale reisaanbieder prima georganiseerd. De 20 Ecuadoriaanse minuten waar we rekening mee moesten houden, zijn helemaal niet voorgekomen!

Op advies van Donald hebben we Guamote, en daarmee de indianenmarkt, opgenomen in ons reisschema. Dit was een hele puzzel, maar we zijn blij dat we dit toch hebben gedaan. Wat een geweldige ervaring!

Tim en Suzanne (Amersfoort)


30 september 2015

Donald van Tura Travel heeft in goed overleg een prachtige rondreis door Peru van louter hoogtepunten samengesteld. De keuze voor Tura Travel was voornamelijk door de flexibiliteit rondom de invulling van de Amazone excursies (we hebben twee verschillende delen van de Amazone bezocht).

Paulo en Astrid (Lelystad)


28 september 2015

Het is de eerste keer dat we onze reis niet volledig zelf hadden gepland en voorbereid. Na wat vergelijken zijn we uiteindelijk met Tura Travel in zee gegaan. We hebben hen gekozen omdat ze heel snel reageerden op onze