Hieronder vindt u reviews en reisverslagen van reizigers die met Tura-Travel op reis zijn geweest.


7 juli 2018

Na goed overleg en met eigen inbreng, heeft Donald een gevarieerd reisplan opgesteld door Peru en Bolivia.
De organisatie was goed geregeld. Hotels prima voor elkaar en perfect gelegen.
Bij een eventueel probleem konden we snel contact opnemen met Orlando, die dan onmiddellijk actie ondernam. Heel plezierig.
De natuur en cultuur zijn natuurlijk indrukwekkend!
De groeps- en individuele tours werden begeleid door deskundige gidsen.
Tura -Travel heeft ervoor gezorgd dat we kunnen terugkijken op een geweldige reis!!

Tinie en Jaap (Vries)


11 juni 2018

In de periode april-mei 2018 hebben we vier weken door Peru en Bolivia gereisd. Op basis van de dingen die we zeker wilde zien en de tijd die we beschikbaar hadden heeft Tura-Travel een prachtige rondreis samengesteld. Een druk programma, maar door de strakke organisatie (hotels, transfers, busreizen en vluchten) en de uitgekiende rustmomenten goed vol te houden. Voor aanvang van de reis werden we uitstekend geïnformeerd met onder andere paklijsten en een reisschema met vouchers. Tijdens de reis verliep alles gesmeerd, zodat we ons nergens zorgen over hebben hoeven te maken en zo optimaal van onze vakantie hebben kunnen genieten.

Peru en Bolivia hebben van alles te bieden, prachtige natuur, geschiedenis en cultuur, heerlijk eten en een fantastische bevolking. Onze rondreis bevatte al deze elementen en we kijken er dan ook met veel voldoening op terug. Voor ons waren de Ballestaseilanden, de zoutvlakte van Uyuni en natuurlijk Machu Picchu hoogtepunten van onze reis. Maar vooral het bezoek aan het regenwoud heeft echt grote indruk op ons gemaakt, we zouden hier zeker nog eens voor terug willen en dan veel langer gaan dan de drie dagen die we er nu waren.

Wat we zeker ook nog willen noemen is de cursus chocolade maken bij Chaqchao in Arequipa. In ruim twee uur wordt het hele proces van cacaoboon tot chocolade met groot enthousiasme uitgelegd, en als cursist moet je ook zeker de handen uit de mouwen steken.

Esther en Joost (Oostvoorne)


10 mei 2018

We droomden er al jaren van om de natuur te verkennen in de Galapagos Eilanden, maar we waren allebei wat bang om een lange tijd op een boot door te brengen. Na een heel goede ervaring met Tura-Travel voor een gepersonalizeerde reis naar Peru in 2014, namen we terug kontakt op met Donald om een voorstel te doen voor een Galapagos reis die zo weinig mogelijk varen inhield.
Donald was zeer kreatief met het voorstel en stelde een prive programma voor dat ons toeliet om drie eilanden te bezoeken, met (avontuurlijk... een piloot met maximum 7 passagiers) vliegtuigtransport tussen de eilanden. Op elk eiland verbleven we in een zeer mooi hotel vlak aan de mooie stranden. De bediening was voortreffelijk en heel vriendelijk. De natuurgidsen voor de verschillende uitstappen, op land en op het water, waren zeer goed en hielpen ons met het identificeren van talrijke lokale vogels en andere dieren en planten en gaven uitgebreide uitleg over de unieke kenmerken van deze archipel. Met de uitzondering van een klein misverstand in Santa Cruz was de logistiek voortreffelijk georganizeerd en stonden chauffeurs en gidsen steeds op tijd op ons te wachten.
De reis bevatte ook een dag in Guayaquil als vertrekpunt naar de Galapagos Eilanden en een dag in Quito na ons verblijf op de eilanden en vooraleer we terug naar huis vertrokken. Beide steden zijn een bezoek erg waard en ook daar hadden we prima hotels en verliep alles mooi op wieltjes.
We zullen nog lang genieten van de mooie herinneringen van deze unieke reis.

Luc en Therese (Berwyn, USA)


4 mei 2018

In 2018 gingen we na vele jaren dit al van plan te zijn naar Ecuador en de Galapagos. Op tijd beginnen met voorbereiden was een must om de juiste cruiseboot en route te kunnen boeken. Via internet naar aanleiding van vele goede reviews bij Tura Travel uitgekomen. Donald heeft ons zeer goed geholpen met het uitzoeken van de verschillende onderdelen van onze reis. Hij heeft verschillende opties voor cruiseboten toegelicht en uiteindelijk hebben wij voor de San Jose gekozen vanwege de grote kamers, ruime algemene ruimtes én precies de route die wij in gedachten hadden. Uiteindelijk is de San Jose ons zeer goed bevallen met vriendelijke bemanning, goed eten en een zeer enthousiaste gids (‘Pedro’). Zwemmen tussen de zeeleeuwen, een andere keer met zeeschildpadden en daarna nog een keer met pinguins waren alle bijzondere ervaringen. We hebben een paar dagen op Santa Cruz toegevoegd om ook de grote schildpadden daar te bekijken. Voor de 2 weken voorafgaand aan Galapagos hebben we samen met Donald een landprogramma voor Ecuador samengesteld. De grote vulkanen bezoeken was een duidelijk startpunt. Fietsen vanaf de Chimborazo-vulkaan naar beneden, een suggestie van Donald, was ook een bijzondere ervaring. Wij wilden ook een lokale markt bezoeken en Donald raadde die in Guamote aan. Dat bleek een zeer goede suggestie: wij waren de enige bezoekers daar tussen alle lokale mensen in traditionele kleding én het vee. Erg leuke ervaring, ook al waren wij zelf misschien meer de bezienswaardigheid voor hen in plaats van andersom. Uiteindelijk hebben we zoveel verschillende dingen gezien, gedaan en ervaren dat het wel 3 verschillende vakanties in 1 leken. Vervoer tussen alle onderdelen was prima geregeld en telkens stond er weer iemand met een naambordje klaar om ons op te halen en zonder rompslomp naar ons hotel of andere volgende bestemming te brengen. We hebben het Donald niet makkelijk gemaakt met vele vragen en alternatieven, maar hij heeft geduldig alles aan ons voorgelegd en met ons afgestemd. Overall prima verzorgd en aan te raden.

Carola en Martijn (Delfgauw)


22 maart 2018

Review Bolivia. Prachtige en wisselende landschappen en vergezichten. Veel gezien op gebied van natuur, cultuur (heksenmarkten) en zelfs avontuur. Goed georganiseerd en passend bij de interesse op enkele puntjes na. En dan bedoel ik de rieteilandjes en de pech dat we op die mooie weg naar Uyuni geen mogelijkheid hebben gehad om dit fotografisch vast te leggen. Dat was jammer. De pech die we verder hebben gehad maakte de reis alleen maar meer avontuurlijk. Al met al een geweldige vakantie in een ontzettend mooi land, vooral met de skôn foto's genieten we nog na en beseffen pas wat en hoeveel we hebben gezien. Wilma en Piet jullie ook bedankt voor de onvergetelijke en mooie tijd in Bolivia.

Ludovicus en Johanna (Vlierden)


11 november 2017

Wij waren, afgezien van de Cariben, nog nooit in zuid Amerika geweest en wilden in de zomer van 2017 met zijn vieren eens een echte reis maken. Na onderling overleg besloten we dat het 3 weken in Peru en Bolivia zouden worden. Vervolgens zochten we zo hier en daar eens hoe je het moet aanpakken en vonden we direct bij ons in de buurt Tura-Travel.
Het eerste persoonlijke contact met Donald was al direct heel plezierig en vertrouwenwekkend. Donald legde uit dat hij veel ervaring en een goed netwerk ter plekke had en zodoende een reis, specifiek voor ons gemaakt, kon aanbieden. Daarnaast had hij talloze goede tips en adviezen, wat heel nuttig was voor ons als onervaren zuid Amerika reizigers. De weken na onze kennismaking kwam langzaamaan ons reisschema, van dag tot dag voorbereid, tot stand. Alleen de vlucht naar en van Lima moesten we zelf kopen.
Onze reis startte op 13 Juli en op 4 Augustus waren we weer terug. Donald zei vooraf al dat het geen reis voor luie mensen zou worden en dat klopte helemaal. Wij hebben enorm veel gezien van een deel van Peru en Bolivia waarbij elke dag een hoogtepunt op zichzelf was. Overal waar we, soms na een flinke reis, aankwamen werden we keurig opgewacht en naar ons onderkomen gebracht. De hotels waren stuk voor stuk verschillend maar altijd dik in orde. Bij vertrek naar een volgend reisdoel stond steevast op tijd iemand klaar om ons naar busstation of vliegveld te brengen. Tussentijds werden tijdig de nodige tickets en vouchers gegeven. We leerden al snel om geheel te vertrouwen op wat een perfecte en toch complexe organisatie moest zijn.
Dankzij Tura-Travel hebben wij een prachtige en intensieve reis gemaakt met onvergetelijke ervaringen in Peru en Bolivia.
Donald, dank je hartelijk!

Annemarie, Eva, Julia en Hans (de Bilt)


7 november 2017

10 september zijn wij vertrokken voor onze rondreis van 3,5 week door Bolivia. In samenspraak met Tura hebben wij een gevarieerde reis samengesteld. Wij vinden het leuk om cultuur, natuur, en actief bezig zijn af te wisselen, en dat is met behulp van Tura prima gelukt. Wij bezochten verschillende steden en Nationale Parken, maar hebben ook een trekking van drie dagen gedaan, alles volledig ingevuld volgens onze wensen.

Het absolute hoogtepunt van deze reis was de drie daagse tocht door de Salar de Uyuni.

De organisatie was prima voor elkaar en de gekozen hotelletjes waren stuk voor stuk heel erg leuk en prima gelegen! Wij hebben genoten van onze reis door Bolivia.

Ineke, Petra en Mieke (Oudkarspel)


4 november 2017

17 september jl. was het dan zover, onze rondreis van drie weken met onze vrienden door Peru was een feit.

De voorbereidingen van onze reis werd ons zo makkelijk gemaakt door het contact met Donald
Niets was dan ook teveel voor hem, we wisselden meerdere malen van hotels, haalden bestemmingen eruit, maar ook weer nieuwe bestemmingen erin, wilde meer weten over bepaalde plaatsen en/of gebieden, hebben zelfs op het laatste moment onze hele reis omgegooid.
Je zou kunnen zeggen….we waren van die klanten waarvan een ander zou zeggen “ik zie ze liever gaan dan komen”😝
Maar Donald stond ons altijd weer te woord met zoveel geduld, dacht met ons mee en gaf ons adviezen en informatie waar we echt iets mee konden, belde of mailde ons altijd dezelfde dag nog terug.
Echt zo blij met deze man !!!!!

En dan nu onze reis, wat een geweldig land is Peru, dit land heeft echt alles; cultuur, natuur, wildlife, relaxte strand bestemmingen…… noem het maar op en Peru heeft het.
Aan deze reis klopte ook alles, transfers waren altijd goed geregeld, er stond altijd iemand ons op te wachten na een vlucht, onze excursies ter plaatse waren allemaal perfect geregeld met zeer ervaren gidsen die goed Engels spraken. en als kers op de taart werden we ook nog eens in Cusco getrakteerd door Orlando van Tura Travel op een heerlijk etentje .

En als we een cijfer moeten geven aan Peru (lees Tura Travel) dan geven wij ze een dikke 10 !!!!

Ron, Martin, Sonja en Norma (Dordrecht)


10 oktober 2017

Met bemiddeling van Tura Travel voor een rondreis door Peru en Bolivia hebben we een fantastische vakantie van 3,5 week gehad! De geschiedenis, de natuur en cultuur is interessant, verbazingwekkend mooi en kleurrijk. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam; respect voor de mensen die daar wonen. Met de stapel vouchers voor hotels, trein- en bustickets hielden we dagelijks bij wat we de volgende dag gingen doen en of we zelf nog iets moesten regelen. Dat ging perfect!
De afspraken met hotels en het vervoer met touringcars, trein of binnenlandse vluchten was goed geregeld en verzorgd. In één woord samengevat: het was een reis om nooit te vergeten geworden.
Hartelijk dank Tura Travel voor deze onvergetelijke ervaringen!
Een speciaal woord van dank voor Donald. Door jouw bemiddeling en persoonlijke investering in het ons wegwijs maken in deze rondreis, hebben wij deze actieve en indrukwekkende reis met plezier ervaren!

Matty en Arie (Leidschendam)


29 augustus 2017

We hebben een geweldige veelzijdige rondreis (cultuur, natuur, strand) gemaakt door Peru, van Lima naar het noorden, Truijllo, Chiclayo tot aan de strandbestemming Mancora vlakbij Ecuador.

Daarna naar het zuiden Paracas, Ica en Nasca met de huurauto. Deze weer ingeleverd in Lima en door naar de Andes, de heilige vallei, Machu Picchu en Cusco.

Als afsluiter zijn de naar het Tambopata Research Center in het regenwoud geweest.

Alles was tot in de puntjes geregeld 10+. De goed engels sprekende gidsen en (spaanstalige) chauffeurs waren er allemaal voor tijd.

Een volgende keer weten we jullie weer te vinden.

Ron en Esther (Heesch)


15 juli 2017

Wij hebben een fantastische reis door Peru en Bolivia gemaakt met Tura.
Tura werkt met zeer betrouwbare partijen in die landen. Hoewel wij met zijn tweeën reisden waren de paar uitstapjes met kleine groepen best leuk.

Andreas en Margreet (Amsterdam)


9 juli 2017

Zoals in 2013 beloofd; een volgende keer boeken we weer bij Tura Travel. Ook nu weer alles prima geregeld. Leuke hotels en ook ter plaatse steeds weer een prima service.

De informatie vooraf is prima en er wordt veel rekening gehouden met je persoonlijke wensen, echt maatwerk dus. Reden genoeg om ook een volgende keer weer bij hen te boeken.

Yvonne en Pieter (Amsterdam)


20 juni 2017

Wat een fantastisch reis hebben we gehad in Peru!
Onze persoonlijke wensen zijn prima omgezet naar een goed georganiseerde, interessante maatwerk reis. We hebben enorm genoten! Tura Travel heeft het goed voor elkaar!

Marjolijn en Pieter (Amsterdam)

 


2 februari 2017

Afgelopen week zijn wij teruggekomen van een onvergetelijk mooie vakantie door Ecuador.
We zijn gestart in de Amazone, Juma Lodge, in de Cuyabeno. Het was een mooie ervaring om 4 dagen met een kano door het regenwoud te trekken. De crew van de lodge was erg vriendelijk en zeer behulpzaam en het eten was super. Op Oudejaarsavond is er extra veel aandacht besteed aan het diner en de aankleding daarvan.
Hierna zijn we naar de Galapagos Eilanden gevlogen en zijn aan boord gegaan van M/S San Jose voor een cruise langs vele eilanden in het oostelijk deel van de eilandengroep. Wat een paradijs!! Telkens als we weer met een zodiac aan wal waren gebracht, werden we weer verrast. Elk eiland is anders en allemaal zijn ze magnifiek. Kost wat, maar het is onvergetelijk!

Terug op het vaste land hebben we het landarrangement voortgezet door de ”Road of the Volcanos” op te gaan. Van de Cotopaxi, in de sneeuw beklommen tot 4863 meter, naar het Quilotoa meer, waar we zijn afgedaald naar het kratermeer, met haar vele kleuren. Van hieruit door naar het mooi project “Inti Sisa” in Guamote. Mooi om te zien hoe hier aandacht wordt geschonken aan kinderen en moeders!! De treinreis op de duivelsneus in Alausi en de wandelingen in Cajas NP maakte het geheel zeer afwisselend, wat dit land zo interessant maakt. Al deze verplaatsingen hebben we gedaan met telkens een nieuwe chauffeur uit de regio. Ze waren altijd op tijd, reden veilig en hadden veel kennis van hun stukje Ecuador! We hebben afgesloten met een paar dagen “niets doen” in Puerto Lopez. Super plaatsje aan de kust, waar vervoer met de mototaxi (TukTuk) plaats vindt.

Het was een schitterende vakantie in een prachtig land. Dat een vakantie voor 100% aan je wensen voldoet, begint bij de voorbereidingen. Vanaf het begin is er persoonlijk contact geweest met Donald en zijn team. Hij heeft goed aangevoeld wat wij wilden en dat omgezet in een prachtige reis. Vragen werden altijd snel en accuraat beantwoord. Zelfs wijzigingen die wij wilden tijdens de reis werden snel via de mail bevestigd en geregeld. Dit alles heeft onze vakantie onvergetelijk gemaakt.

SUPER BEDANKT!!!

Rita en Henri (Ede)


5 januari 2017

Op het einde van het jaar kwamen nogmaals de herinneringen van onze vakantie in september, naar Ecuador en de Galapagos eilanden naar boven, die we in overleg met Tura Travel hebben samengesteld. We zijn heel blij dat we voor hen hebben gekozen. We konden met hen onze reis helemaal zelf invullen zoals we wilden. Zij gaven daarnaast nog de nodige tips en adviezen wat de reis onvergetelijk heeft gemaakt. Wat hebben we genoten en was alles prima geregeld. Via Quito hebben privé chauffeurs ons door een groot gedeelte van Ecuador gereden. Ondermeer naar Otavalo, de Cotopaxi, Banos, Guamote, Cuenca en Guyaquil. Vele mooie dingen gezien en genoten van de mensen die daar leven. Een hoogtepunt waren de dagen in Guamote. Daar verbleven we een paar nachten in Inti Sisa. Via Eva (beheerder Inti Sisa) had Donald bezoeken geregeld aan een schooltje in de bergen en aan de lokale bevolking daar. Voor Eva was verder niets te veel. Zelfs nu hebben we nog steeds contact met haar. Na 2 weken Ecuador zijn we 7 dagen naar de Galapagos eilanden geweest. Ook daar was alles prima geregeld. Het klopte allemaal zoals vooraf besproken met Donald. We hebben er vele dieren gezien waaronder pinguïns, zeeschildpadden, gewone schildpadden, zeeleeuwen, witpunt rif haaien, bluefeet boobies, pelikanen, leguanen enz. Uiteindelijk is het een fantastische reis geworden die ons altijd zal bijblijven.

Erik, Ton, Lia en Mieke (Tilburg)


8 november 2016

Tura Travel heeft voor ons een prachtige reis door Bolivia en Peru samengesteld, met louter hoogtepunten. Het was een geweldige ervaring. We komen zeker nog eens terug in Peru en gaan dan ook zeker weer met Tura Travel in zee!

Afra en Paul (Lelystad)


8 oktober 2016

Tura Travel heeft samen met ons een geweldige reis samengesteld. En die geweldige reis is er ook gekomen. Heel afwisselend; van regenwoud naar wereldstad, naar hoogste vulkaan naar Incatempel, van lokale markt naar Galapagos-eilanden. Vooral voor vogelliefhebbers een paradijs. Vriendelijke mensen in Ecuador en ze weten zeker wat op tijd komen is. Al met al een reis om nooit te vergeten.

Jerry en medereizigers (Sliedrecht)


16 september 2016

Wij hebben heel erg genoten van onze rondreis door Bolivia en Peru. De hoogte punten waren voor ons de driedaagse jeeptocht bij Salar de Uyuni, death road en de trekkingen (Takesi en Salkanty). De Takesi trekking hebben wij als zeer bijzonder ervaren. Van 4650 meter in twee dagen dalen naar 2000 meter. De veranderingen die daardoor zichtbaar waren in de flora en fauna, het ontmoeten van de lokale bevolking die zeer primitief leeft en prachtige zonsondergang en zonsopkomst was echt fantastisch! In overleg met Donald hebben wij de reis samengesteld. Hij heeft ons vooraf goed geadviseerd en ook tijdens onze reis werden wij goed geholpen met onze vragen!

Mark en Jolise (Dordrecht)


16 september 2016

Wij hebben gekozen voor de rondreis Peru & Bolivia 1. Fantastische rondreis, waarin prachtige landschappen en natuur wordt ervaren in combinatie met steden. Het is een vol programma, omdat ook de nodige afstanden moeten worden overbrugd. Ondanks dat, hebben we het niet ervaren als een vol programma, maar als een reis met de juiste balans, samenstelling en ontspannenheid.

De rondreis is goed georganiseerd, met persoonlijke aandacht van Donald bij de voorbereiding van de reis, als met Orlando tijdens de reis mochten er vragen zijn. Altijd snel antwoord en behulpzaam. Bij 1 van de transfers liep het even mis, maar hierop heeft Tura-Travel erg goed gereageerd. Daarin zie je terug dat ze met je betrokken zijn en er alles aan doen om jou een goede vakantie te bezorgen.

Tijdens de reis hebben we ervaren dat Tura-Travel gaat voor kwaliteit. Dit hebben we sowieso ervaren bij de driedaagse Uyuni trip, waar veel aanbieders zijn die flink verschillen in prijs en kwaliteit. Tura-Travel kiest voor goed en betrouwbare partners. I.p.v. een nachtbusreis van La Paz naar Uyuni en terug, hebben wij gekozen voor een vliegreis. Dit is zeker aan te bevelen.
Ook hebben wij de 1-daagse Incatrail toegevoegd aan de rondreis; zeker doen! Het is pittige tocht om te lopen, maar zeker de moeite waard; de uitzichten en uiteraard de aankomst bij de Sun Gate bij Machu Picchu. Je komt hier aan het einde van de middag aan en dan is Machu Picchu vrijwel leeg met bezoekers. Heerlijk om alvast rustig rond te lopen en foto’s te maken, voordat de volgende ochtend wordt teruggegaan voor een rondleiding met gids. Door de Incatrail beleef je (ons inziens) de Machu Picchu toch om een andere manier. Doen.
De hotels zijn altijd goed qua ligging, dat is prettig bij een bezoek aan de steden.

Gewoon een goede organisatie!

Marieke en Henk (Bussum)


30 augustus 2016

Bij Tura Travel een trekking, bezoek MachuPicchu en een aantal dagen Jungle gereserveerd. Was prima voor elkaar. Hotelovernachtingen, transfers en de reisonderdelen zelf, waren keurig geregeld. De communicatie met Donald vooraf was prettig. Vragen werden snel en adequaat beantwoord. Bij een volgende gelegenheid zullen we zeker weer bij Tura Travel boeken.

Frank en Renée (Tilburg)


29 augustus 2016

We hebben met 7 mensen, 4 volwassenen en 3 pubers, zelf een rondreis in elkaar gezet door Bolivia en Peru met internet als uitgangspunt. Donald heeft voor elke bouwsteen die we wilden hebben, ook als het niet standaard bij Tura Travel te boeken was, een hele mooie oplossing gezocht en alles geregeld (vervoer, verblijf en waar nodig excursies). Ook gaf hij duidelijk aan waar we beter ter plaatste konden beslissen waar de voorkeur naar uitging omdat regelen dan erg eenvoudig was. De reis “op papier” was zo geweldig dat we ons niet konden voorstellen dat de werkelijkheid het papier kon benaderen maar niets was minder waar. De heerlijke start in Samaipata, een zeer mooie inca-trail wandeling met een privé-strandje aan de rivier voor de lunch, prachtige tocht met jeeps bij Salar de Uyuni, een hotel naast het centrale plein van La Paz, een fantastische 2-daagse tocht op het Titicacameer en een hele bijzondere overnachting op weg naar Aguas Caliente. Vrijwel alles was perfect geregeld en bij “problemen” werden deze vlot en goed opgelost.
Bovendien, in vergelijking met andere “bouwsteen reisorganisaties” een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Marie-Louise (Maarssen)


22 augustus 2016

Onze reis door Peru was geweldig, in alle opzichten. Hoogtepunten waren voor ons Machu Picchu en het verblijf in het regenwoud. Heel bijzonder, schitterende lodge ook waar we logeerden: Refugio Amazonas, midden in de natuur, onderdeel van de natuur. Ook Arequipa is eigenlijk niet te missen. Titicaca zouden wij volgende keer overslaan, beetje saai en erg toeristisch. De reis was op maat samengesteld in nauw (en veelvuldig) overleg met Donald, heel prettig contact. Ter plekke was alles perfect geregeld. Transfer stond steeds overal weer keurig klaar, goed vervoer, goede gidsen en goede hotels.

Familie Paardekooper (Hilversum)


11 juli 2016

Geweldige reis gehad naar Peru en Bolivia. Hoogtepunten voor ons waren de colca canyon, moutainbiketrip op de death road in Bolivia, de incatrail en het regenwoud. Het was een intensieve reis maar had gelukkig ook de nodige relaxmomenten in zich. Met de hulp van tura travel is het een succes geworden!

Albert en Gerdine (Amersfoort)


6 juli 2016

De reis naar Peru en Bolivia was heel mooi en bijzonder afwisselend. De landschappen zijn onbeschrijflijk. Het Inca cultureel erfgoed is meer dan indrukwekkend. Het reispakket voldeed aan onze verwachting en was niet te zwaar. Een aanrader voor wie een stukje Zuid-Amerika wil zien. Het doet ons al verlangen naar Chili en Argentinië.

Hilde en Eric (Lommel, België)


 

20 juni 2016

Onbezorgde vakantie op de Galapagos, mede dankzij Tura Travel!

Hieronder de evaluatie van de 8-daagse bootreis op de Galaven:

Overnachtingen = 9
Onze hut was prima in orde. Alles wat je nodig had, was er en functioneerde: douche met warm water! En de hele dag elektriciteit (belangrijk voor het opladen van camera’s). Bijzonder punt: het bed (matrimonial) was lang genoeg voor ons.

Eten = 10
Boven verwachting! We beseffen dat alles wat je te eten krijgt, van ver moet komen, voor de gehele reis op de boot bewaard moet worden en dat de ruimte om het klaar te maken beperkt is. Dit gegeven is het een hele prestatie om elke dag een volledig verzorgd ontbijt, lunch en diner te presenteren voor 20 mensen waarbij de samenstelling van de maaltijden iedere dag van de weer anders was.

Gids = 10
Onze ‘hoofdgids’ had een zeer goed kennisniveau van alles wat er te zien was, niet alleen van de flora en fauna, maar ook van de geschiedenis van de eilanden. Hij had goed contact met de gasten aan boord. Kon ook lastige zaken, zoals de discipline over tijdstip van excursies, schoon schoeisel met een zekere luchtigheid overbrengen. Was altijd vrolijk.

Excursies = 10
De locatie van de excursies werd voor het grootste deel bepaald door de autoriteit die toegang tot de eilanden regelt. De invulling van de excursies was voor rekening van de gidsen. Heel plezierig punt was dat we zeer uitgebreid tijd hadden om de eilanden te bezoeken: geen gehaast. Zo hebben we bijvoorbeeld op Española zeker anderhalf uur een groep blauwvoetgenten kunnen observeren en fotograferen. Ook snorkelexcursies waren goed begeleid. De gids was een ervaren divemaster en lette goed op de groep. Hij wist ook veel van de onderwaterwereld. Ook hier: geen gehaast. Je mocht zelf bepalen wanneer je uit het water kwam. Op open water werd je na een seintje opgepikt door de kleine motorboot.

Totaal oordeel boot = 10
De opzet van de bootreis is volgens het vakantie-model zoals toeristen uit met name de Angelsaksische wereld (VS, Canada, Australië) gewend zijn en verwachten: de gast is koning!

Yvonne en Jan Jaap (Nieuwegein)


14 juni 2016

Onze reis door Peru was weer een mooi avontuur. Peru, een veelzijdig land met verschillende soorten landschappen, flora en fauna. Wij hebben genoten van de vogels en zeeleeuwen bij de Belastas eilanden, de condor in Colca Canyon, en het berglandschap met vulkanen.
Hoogtepunt was toch wel Machu Picchu, mede door de prachtige reis er naar toe met de panorama trein. Peru is rijk aan cultuur en het eten was er prima.
Wij hebben tijdens de reis wel wat persoonlijke hulp nodig gehad van Orlando, maar door zijn hulp hebben wij geen verdere hinder ondervonden in ons reissschema. Erg fijn dat er op iedere locatie een aanspreekpunt is die tevens de Engelse als Spaanse taal beheerst.
Alles was goed geregeld, en na elke transfer stond (indien nodig) iemand ons op te wachten om naar het hotel te rijden. Wij kijken tevreden terug op een schitterende reis door Peru.

Sunita en Richard (Rotterdam)


13 juni 2016

Afgelopen mei hebben we met ons gezin een prachtige reis door Peru gemaakt! We hadden ook bijzonder veel geluk met het weer, elke dag mooie zonneschijn. Ons reisschema was Lima-Heilige Vallei-Machu Picchu-Cusco-Tambopata Amazone in 13 dagen. Wat hebben we veel gezien en gedaan en mede door de goede gidsen hebben we een mooi inzicht gekregen in de historie, cultuur, natuur en de mensen. Ter afsluiting zijn we naar de Amazone geweest, Tambopata en dat was onvergetelijk. We hebben enorm genoten, dit onderdeel is een absolute aanrader!
Onze reis was zeer geslaagd en we zijn bijzonder tevreden over Tura Travel. Nadat ik hen vond op internet had ik gebeld en er was meteen goed contact met Donald. Heel fijn om met een klein bureau te werken, Donald was altijd bereikbaar en heeft met goede adviezen en tips gezorgd voor een mooi reisschema naar onze wensen. In Peru zelf was alles door Orlando van Tura Travel ook tip top geregeld, de gidsen, alle transfers, tickets, boekingen, alles lag klaar of was geregeld bij elk betreffende locatie. We werden ook persoonlijk ontvangen door Orlando bij Lima airport en hij was ook weer aanwezig bij ons vertrek. Tijdens de reis was Orlando per whatsapp altijd bereikbaar maar ook telefonisch indien nodig. Kortom, Tura Travel heeft er voor gezorgd dat we een mooie onbezorgde reis hebben gehad!

Nathalie, Bart en kinderen (Wassenaar)


24 mei 2016

Wij waren op zoek naar een reis voor Boliva die precies naar onze maatstaven opgebouwd kon worden. Bij Tura Travel hadden we het idee dat we echt bij een kleinschalige specialist terecht waren gekomen en dat is ook gebleken. Er was eigenlijk helemaal niets aan te merken op dat wat er geboekt en geregeld was. Hotels waren sfeerfol, transfers picobello geregeld etc. etc. Echt een (letterlijk&figuurlijk) adembenemende reis en we kunnen Tura Travel dan ook van harte aanbevelen. Top!

Dorine en Peter (Hillegom)


14 mei 2016

In mei 2016 gingen mijn zoon en ik naar Ecuador en de Galapagos eilanden. Ondanks dat we limited time hadden en een cruise dus lastig zou worden, bood het eilandhoppen ons een prima alternatief. Na 3 dagen Quito waar we de evenaar (met een local bus, unieke ervaring) en de Cotopaxi (downhill mountain biking) bezochten, vlogen we naar de Galapagos Eilanden. Via soepele transfers (bus-auto-speedboot) kwamen we op het eiland Isabela aan. Qua fauna en flora een unieke locatie. De hike naar de krater van Sierra Negra en vulkaan El Chico deed me denken aan Mordor uit de Lord of the Rings films. Tijdens de twee snorkeltrips zagen we zeeschildpadden, heel veel roggen (in alle soorten en maten), pinguïns, zeeleeuwen, witpunt rif haaien en heel veel kleurrijke vissen. De wandeling door de wetlands met gids Ricardo bracht ons wadend door de mangrove en zee vlak bij de bluefeet boobies, pelikanen en nog meer zeeleeuwen en pinguïns. Ook zagen we diverse schildpadden, iguana’s en prachtige cactussen. Jammer dat we maar 3 dagen de tijd hadden, Isabela is zo relaxed. Daarna een vroege boot trip (met dolfijnen) terug naar Santa Cruz waar we de echte grote schildpad jongens bezochten. W’ll be back!

Huub (Horst)


10 mei 2016

Zowel voor als tijdens de reis zijn we uitstekend begeleid door Donald en Orlando. Mede dankzij jullie hebben we onvergetelijke vakantie in Peru gehad. Bedankt!

Christel en Roel (Alphen aan den Rijn)


26 februari 2016

Wij, ouder echtpaar van rond de 70, hebben een heerlijke reis gemaakt naar Peru en de Galapagos in februari 2016.
Na wat rondstruinen op internet Tura Travel gevonden. Wat ons erg aansprak was het zelf kunnen organiseren van de reis met behulp van de kennis en ervaring van Tura Travel.
Donald Koskamp was hierbij een uitstekende gids die vanachter zijn bureau ons de mogelijkheden liet proeven van Peru en de Galapagos. Samen hebben we de reis ingedeeld en het klopte van A tot Z. We werden overal keurig opgehaald, hotels waren goed en de gidsen die we troffen (op één na) waren uitstekend.
De reis heeft volledig voldaan aan onze wensen en het contact met Tura Travel was steeds uiterst correct en plezierig.

Eli (Cuijk)


15 februari 2016

De Jamu Lodge was qua comfort eigenlijk precies goed, het is even wennen als je binnenstapt, toch even back to basic, maar uiteindelijk is het alles wat je nodig hebt. We waren vooral met de gemotoriseerde kano op stap en twee keer een wandeling. Je ziet enorm veel en de omgeving is fantastisch! Ook het ’s avonds zwemmen was erg leuk en vanaf het eilandje kon je aan de andere kant van de lagune de kaaimannen zien. Het eten was elke keer goed geregeld en lekker. De ‘vrije’ uurtjes kon je relaxen in de hangmatten. Het waren mooie dagen!

Linda en Leendert (Rozenburg)


2 februari 2016

In het jaar dat we beiden 70 worden, wilden we met mijn jongere zusje 3 weken naar Ecuador. Gelukkig kwam ik via internet Donald van Tura-Travel op het spoor. Na een bezoekje bij hem en veel goede raad was de grote lijn al gauw duidelijk. Eigenlijk werden het 5 totaal verschillende vakanties en een mix van wat hij regelde en wat we beter zelf konden doen. Een klein weekje in oud Quito in een prima hotel was genieten van historie, kerken, markten, musea, terrasjes en vooral mensen. De excursie van 2 nachten/3 dagen Bellavista Cloudforest Lodge was uniek, met een super gids wiens ogen we mochten lenen: vogels, planten, insecten, ongelooflijk. Daarna hadden we ( al in NL geregeld) een huurauto en zaten we in een prachtig gelegen zomerhuis (via Airbnb) ten zuiden van Otavalo. Veel te zien en te beleven, vooral markten, klederdrachten en weer open trotse mensen. De reis met de TREN Ecuador van 4 dagen was gewoon waanzinnig (zie website), alles in overtreffende trap en een super manier om het land en de mensen te zien. We eindigden met 2 dagen in Guayaquil, het “Rotterdam” van Ecuador, met weer een zeer goede gids (ze heten daar blijkbaar allemaal Jenny) en historisch hotel geregeld via Donald. Kortom een super actieve vakantie met onvergetelijke momenten, Donald bedankt.

Jan (Utrecht)


28 januari 2016

Een mooie reis in Ecuador gemaakt met als hoofddoel het beklimmen van de Chimborazo-vulkaan. Een schitterende ervaring!

Cees (Doornspijk)
 


30 november 2015

Dit was de eerste reis ooit die we van te voren door een bureau lieten organiseren. Normaal gesproken maken we reizen op de bonnefooi, van een zomervakantie van 3 weken tot een wereldreis van een half jaar. Het was dus een gok, maar door alle zorg en aandacht die Donald vooraf aan ons besteedde hadden we er veel vertrouwen in. Zelfs toen we onze reisplannen voor de helft omgooiden was dat geen probleem.
Na vier weken Peru en Bolivia kunnen we zeggen: we hebben er geen moment spijt van gehad. Wat een heerlijk gevoel als alles geregeld is, als je je niet druk hoeft te maken over taxi’s en de juiste prijs voor je hotel. We hadden dit zelf niet zo goed kunnen regelen, dan hadden we veel minder kunnen doen in de vier weken die we hadden. Dankjewel Donald en Orlando voor de onvergetelijke ervaring!

Pim en Wendy (Amstelveen)


23 november 2015

Onze reis in het zuiden van Peru was een geweldige ervaring: prachtige landschappen, veel cultuur, mooie steden, lekker eten en aardige mensen. Tura Travel heeft dit prima geregeld voor ons. Donald was flexibel, had goede suggesties maar stond ook open voor onze eigen ideeën. Tijdens de reis was alle prima geregeld: alles op tijd en zoals afgesproken. Een aanrader!

Frank en Stephanie (Den Bosch)


5 november 2015

Wij, echtpaar van rond de 70 jaar oud, wilden een rustige trekking maken door de Colca-vallei van 6 dagen. Uiteindelijk was Tura-Travel de enige organisatie die dit voor ons kon regelen. Na enkele dagen akklimatiseren in Arequipa op 2400 m hoogte, startten we onze trekking met gids Sandra en een auto met chauffeur. Na de fraaie autotocht van Arequipa naar Chivay (lama’s, vecuna’s, alpaca’s en uitzicht op rokende vulkanen) , maakten we onze eerste wandeling vanaf Coporaque naar rotsgraven uit de pre-Incatijd en enkele opgegraven Inca-woningen. Na de overnachting in Chivay maakten we een wandeling naar een gereconstrueerd Inca-dorp en werden we in Yanky weer opgehaald door de auto met chauffeur, waarna we overnachtten in Pinchollo. ‘s Avonds een blik op de condors. De volgende dag een mooie wandeling door de (droge) velden en via een lagune met watervogels terug naar de autoweg. Na de overnachting in Cabanaconde de “klassieke” Colca-trekking, vanaf 3300 m hoogte 1000 m naar beneden, overnacht in San Juan, een dag door de vallei, overnachting in Oasis, en de volgende dag weer 1000 m naar boven (wat bagage op een muildier). We hebben genoten, mede dankzij de zorgzame vrouwelijke gids van 24 jaar die uit Coporaque kwam en Engels had gestudeerd en een rustige vriendelijke chauffeur.

Rob en Wilma (Bennebroek) 


30 september 2015

Onze eerste keer in Zuid-Amerika, 3 weken rondtrekken door Ecuador. Een ontzettend veelzijdig land, van amazone tot hoge vulkanen met gletsjers en kustgebieden en dat alles in een relatief klein land. Tura Travel heeft de reis samen met een lokale reisaanbieder prima georganiseerd. De 20 Ecuadoriaanse minuten waar we rekening mee moesten houden, zijn helemaal niet voorgekomen!

Op advies van Donald hebben we Guamote, en daarmee de indianenmarkt, opgenomen in ons reisschema. Dit was een hele puzzel, maar we zijn blij dat we dit toch hebben gedaan. Wat een geweldige ervaring!

Tim en Suzanne (Amersfoort)


30 september 2015

Donald van Tura Travel heeft in goed overleg een prachtige rondreis door Peru van louter hoogtepunten samengesteld. De keuze voor Tura Travel was voornamelijk door de flexibiliteit rondom de invulling van de Amazone excursies (we hebben twee verschillende delen van de Amazone bezocht).

Paulo en Astrid (Lelystad)


28 september 2015

Het is de eerste keer dat we onze reis niet volledig zelf hadden gepland en voorbereid. Na wat vergelijken zijn we uiteindelijk met Tura Travel in zee gegaan. We hebben hen gekozen omdat ze heel snel reageerden op onze vragen, ook zelf proactief telefonisch contact opnamen met ons en ons een route konden voorleggen die volledig volgens onze wensen was.

Ter plaatse in Peru stelden we vast dat alles heel goed geregeld was. Via Whatsapp konden we Orlando (de lokale reisagent) vlot bereiken bij eventuele vragen, wat een extra gemoedsrust gaf.

We hebben een prachtige reis beleefd. Door de praktische zaken te laten regelen door Tura Travel, hadden we tijdens de reis geen zorgen en konden we volop genieten. We zijn zeer ontspannen teruggekomen van reis. Ik raad hen zeker aan bij vrienden en familie.

Koen en Kevin (Gent, België)


21 september 2015

We enjoyed our trip to Peru very much, it was very well organized by Tura Travel. The highlights of the trip for us were Machu Picchu, flying above the Nasca lines, Cusco and the story of the frozen mummy, Juanita (Arequipa). The people in Peru are very friendly and welcoming. The hotels were comfortable and the food we tried everywhere was delicious. It was very interesting to learn about how people live in Peru, whether it was in a city, villages or on Lake Titicaca. We had a homestay on Lake Titicaca, Amantani Island, where our host was very welcoming. We would recommend Tura Travel to anyone who would like to visit Peru.

Eniko and Jim (Den Haag)


7 september 2015:

We hebben een mooie, veelzijdige reis gehad die tot in de puntjes en goed was georganiseerd. We hebben veel gezien en veel beleefd. Het was een individuele reis met diverse (meerdaagse) excursies in internationaal groepsverband. Deze combinatie was een schot in de roos! De grote verschillen in landschappen, zoals woestijn, de Andes en de jungle maken het een ervaring die we nooit zullen vergeten. We kunnen iedereen aanraden om met Tura Travel te reizen. Goed georganiseerd, goede hotels en een super prijs-kwaliteit verhouding.

Geer en Marja (Weert)


24 augustus 2015:

We hebben een prachtige reis door Peru en Bolivia achter de rug en dat was zeker mede dankzij Tura-Travel!
Ondanks het feit dat we relatief dicht op de vertrekdatum Tura-Travel hebben benaderd voor het samenstellen en lokaal organiseren van een reis door Peru, was alles bespreekbaar. De door ons gewenste aanpassingen op de ‘Peru-Bolivia gecombineerd’ bouwsteen werden steeds gelijk door Donald opgepakt. Hij gaf advies waar nodig of gewenst en dacht steeds mee. Geen gedoe of onduidelijkheid maar flexibel en snel.
Orlando wachtte ons bij aankomst in Lima op en was gedurende onze reis steeds bereikbaar wat een veilige en prettige gedachte was. Alles was lokaal goed geregeld, vervoer/excursies en hotels, waarbij het door ons gewenste individuele karakter van de reis overeind bleef.
Peru is voor ons een land met alleen maar hoogtepunten. Wat een overdonderende natuur en ongekende culturele geschiedenis. Het reisschema was soms pittig maar we zouden werkelijk niets van wat we hebben gedaan, hebben willen missen. Een onvergetelijke reis! Wij willen alleen nog maar terug - heel veel dank Donald en Orlando! Tura-Travel is voor ons een goede en betrouwbare keuze gebleken -

Miranda en Yvette (Amsterdam)


10 augustus 2015:

Wij hebben ondanks alle tegenslagen een top reis gehad. Met als hoogtepunt de Uyuni trekking. We hebben al heel wat van de wereld gezien maar vonden dit toch echt het mooiste wat we ooit hebben gezien. Wat een geweldig landschap.

Jeroen en Patricia (Heemskerk)
 


1 juni 2015:

Prima georganiseerde reis door Tura-Travel. We hadden zelf een route voorgesteld en deze is prima vastgelegd en geregeld.
Goede hotels en transfers waren allemaal op tijd.
Uiteraard was Machu Picchu het hoogtepunt en we raden iedereen dan ook aan om er een volledige dag door te brengen.
De mist langzaam zien optrekken is echt magisch.

Marc, Beatrice, Christel en Geert (Gierle, 
België)


4 mei 2015:

Het is al weer even geleden dat we een mooie reis maakten naar Peru, namelijk in oktober 2014.
Voor deze reis hadden we van te voren op internet gezocht naar een kleinschalige, specialistische reisorganisatie, met reizen op maat en een persoonlijke benadering. Na een bezoek aan Tura-Travel in Utrecht, waar we veel informatie kregen van Donald, viel onze keuze op deze reisorganisatie; het voelde goed. Per mail bespraken we de reis verder in detail.
In Lima (Peru) aangekomen, maakten we kennis met Orlando, die onze reis in Peru geregeld heeft. Hij was ook onze contactpersoon tijdens de hele rondreis. Ons bleek dat Orlando alles prima georganiseerd had; overal stonden de taxi’s klaar, en ook bijvoorbeeld hotels, bustickets, excursies, waren goed geregeld.
Tijdens de reis bemerkten we dat Orlando ons “volgde” door regelmatig met chauffeurs en hotelrecepties te bellen, en zo controleerde hij of we inderdaad vertrokken of aangekomen waren. Dat gaf ons echt een gevoel van veiligheid.
De indrukken die we tijdens deze drie-weekse reis opdeden waren geweldig. Wat een mooie combinatie van prachtige natuur en cultuur. En de bevolking in hun veelkleurige kleding is heel vriendelijk. Vooral Arequipa en Cusco zijn sfeervolle steden, met heel mooie koloniale gebouwen. En over de Inca-cultuur blijf je je verbazen. Het was heel bijzonder.
We konden goed merken dat we na Arequipa steeds op hoogtes boven de 3000 meter bleven, want we kregen minder zuurstof en werden sneller moe.
Door het samenspel van Donald bij de voorbereiding en Orlando bij de uitvoering is deze reis naar Peru voor ons een groot succes geworden.
Dank voor jullie inzet! Tura-Travel is een goede keuze.

Familie Oostebrink (Velp)


5 februari 2015:

Met z’n tweeën hebben we op de valreep van 2014 3 weken in Peru gereisd. Wij zijn 2 broers die vaker met z'n tweeën op vakantie gaan. Na een paar dagen in Cusco en een bezoek aan Machu Picchu zijn we naar het regenwoud van Tambopata gevlogen. De dagen in het regenwoud waren voor ons het hoogtepunt. We zijn er bijna een week geweest en hebben er o.a. de kerstdagen doorgebracht. In het regenwoud hebben we verschillende activiteiten ondernomen. We hebben onder andere gevist en zijn samen met onze gids 2 dagen met tenten dieper het regenwoud ingetrokken. Dit was één groot avontuur. De laatste paar dagen hebben we doorgebracht in een hotel aan het strand bij het plaatsje Máncora, in het noorden van Peru. Dit was een prima afsluiting van de reis. Het enige minpunt van de reis waren de transfers in Cusco die niet altijd even gesmeerd liepen. Verder hebben een we een goede reis in Peru gehad en was de reis goed georganiseerd.

Aad en Evert (Veenendaal en Palma de Mallorca, Spanje)


31 januari 2015:

My daughter and I spent twenty-six days touring Peru, and we enjoyed our time there so much that it was difficult to leave! We booked our tour through a travel company here in Canada. For the northern portion of our travels, our travel agent felt it would be best if we traveled with a guide as it is not part of the usual tourist route. She was planning to travel with us herself but it didn't work out for her to do so. She asked Orlando, of Tura-Travel, if he would be able to accompany us. We traveled for almost a week with Orlando and found him to be very professional in the way he treated us, while also being friendly and easy to work with. He taught us a lot about Peru while we traveled. He took care of the tickets and travel arrangements for us. He also helped us find food that my daughter was able to eat as she has serious allergies to peanuts and dairy. We really appreciated that! We had some issues with my daughter's camera - part of it left behind on a bus! Orlando spent a lot of time trying to track it down, and when it wasn't found, trying to locate replacements for us. We felt that he went far above the level of service that we would have expected and he treated us as friends rather than merely as clients.

In a rather ironic twist, my daughter recently had another camera episode, this time on a train in Holland. And Donald, the Tura-Travel rep in Holland, was the one to help her to try and locate missing items! We thank both Orlando and Donald for the kind things they have done for us! And we hope to visit Peru again!

Joan and Stephany (Vancouver, BC, Canada)


9 december 2014:

Alweer mijn derde fantastische reis naar het mooie Zuid-Amerika. Aangetrokken door de vriendelijke cultuur, mooie natuur en het verrukkelijk eten. Geinsprireerd door de oude beschavingen, in het bijzonder de Inca’s. Wonderbaarlijk hoe deze beschavingen zulke indrukwekkende bouwwerken als Macchu Picchu kunnen maken. Terwijl wij met onze huidige technologie dat nog steeds niet kunnen nabootsen. Tijdens mijn eerste reis heb ik de Inca Trail gelopen waardoor ik een groot stuk van Cusco had gemist, dus terug om naast Macchu Picchu meer van het Inca tijdperk te mogen zien en ervaren. Ik raakte steeds meer gefasineerd door de Inca’s die duizende jaren geleden zo dicht bij de natuur leefde en meesterlijk intelligent waren. In Peru bevinden zich de hoogstaande bouwwerken waar de Inca’s als laatste leefde. Maar naar vermoedens begon het tijdperk in Bolivia en zo ging mijn derde reis naar Bovilia om te zien waar het allemaal begon.

De reis werd door Tura Travel speciaal samen gesteld naar mijn behoeftes, in de volgorde zoals de Inca’s ook hun reis hadden gemaakt. Dit keer ging ik het avontuur helemaal alleen aan. Ik heb me nooit onveilig of alleen gevoeld. Alles was in tip top geregeld. In het begin was het best spannend helemaal alleen naar de andere kant van de wereld, maar al snel kon ik dat gevoel loslaten en van mijn wel verdiende vakantie genieten. Taxi’s waren altijd iets te vroeg, de hotels hadden goed ontbijt, waren schoon en lagen altijd op plekken zodat ik in de vrije uurtjes alleen de stad kon verkennen. Ook in Bolivia zijn de mensen uiterst vriendelijk en behulpzaam. Ondanks dat deze twee landen naast elkaar liggen, zijn zo heel erg verschillend van elkaar. Vertrouwd maar toch zo anders en weer helemaal de moeite waard.

Orlando en Donald, dank jullie wel voor het organiseren van weer een hele mooie reis. Voor de derde keer maken jullie mijn reizigersdroom waar en er zullen zeker nog velen komen.

Britt (Zeewolde)


25 september 2014:

Wij wilden het straatkinderen project Niños in Cusco en het dovenproject Gelijke kansen in Cajamarca bezoeken. Hier omheen heeft Tura Travel in overleg met ons een fantastische reis georganiseerd waarbij vele bezienswaardigheden zijn bezocht en activiteiten zijn gedaan. Een compagnon van Tura Travel in Lima maakte het helemaal gemakkelijk om onvoorziene situaties direct ter plaatse te kunnen regelen en heel fijn om mee te touren door de stad. Een geweldige en onvergetelijke ervaring!

Arina, Chris, Dianne, Janet en Jorian (Nieuwegein)


23 september 2014:

Bolivia en Peru een echte aanrader, dank voor al het meedenk werk, we hebben er van genoten en zijn een (levens) ervaring rijker.

Renata en Nicole (Swifterbant)


8 augustus 2014:

We zijn terug gekeerd uit Peru en we hebben een fantastische vakantie gehad!

Allereerst willen we Tura-Travel en Orlando van het kantoor in Lima bedanken voor de hulp en de zorg die jullie hebben geboden bij het ziek worden van mijn moeder.
Het was heel fijn om te weten en te merken dat we er niet alleen voor stonden en dat we mensen hadden op wie we terug konden vallen met vragen en dillema's. Maar bovenal de zorg en de persoonlijke aandacht hebben we als heel prettig ervaren.

Eerder gaf ik aan dat de Incatrail het hoogtepunt van de reis had moeten worden en dat dat het niet werd. Reden: Tampobata was het hoogtepunt en een betere afsluiting van de vakantie hadden we ons niet kunnen wensen! Wat een prachtige plek! De natuur, het verblijf, het eten, de aandacht, de kennis, ... Alles was op en top. Zet deze excursie bovenaan je lijst op de website. Dit mag niet overgeslagen worden!

Al met al kijken we terug op een prachtige drie en halve week.
We willen je bedanken voor je hulp, informatie, meedenken en organiseren.

Groetjes, Rita en Judith (Naarden)


23 juli 2014:

Groetjes vanaf de Salar de Uyuni!

Heleen, Charlotte, Thomas en Piet (Zottegem, België)

 


15 juli 2014:

We hebben echt een schitterende reis gehad! We wisten dat het avontuurlijk zou worden. Het was af en toe ook knap inspannend door het programma dat we hadden samengesteld (trekking door de Colca Canyon, de Inca trail en de tocht over de zoutmeren bij Uyuni). Nu weer thuis zijn komen al onze ervaringen samen in het grote geheel van een onvergetelijke, enerverende reis. Het gevoel van de overwinning op ons zelf dat we het originele Inca trail hebben gelopen is heel positief, daar kunnen we jaren op teren! We hebben zeker de intentie om terug te keren naar Zuid Amerika.

Nogmaals dank voor de prettige manier van samenwerking bij de voorbereiding. De vrijheid die je ons liet om onze eigen reis samen te stellen aan de hand van jouw voorbeelden, ervaringen en adviezen hebben we zeer op prijs gesteld. We hebben ons tijdens de reis geen enkele keer onveilig gevoeld. Mede omdat we in noodgevallen altijd een telefoonnummer achter de hand hadden dat we konden bellen. Gelukkig hadden we dat niet nodig. Al heeft het in Potosi, toen onze koffers uitbleven, niet veel gescheeld. Complimenten aan de dame (Giselle) van het reisbureautje! Achteraf heeft ze het gewoon prima geregeld.

Harry en Astrid (Bathmen)


14 mei 2014:

Onze ervaring met Tura Travel was zeer positief. Zowel gedurende de voorbereiding van onze gepersonaliseerde reis naar Peru, als gedurende ons verblijf in Peru zelf, verliep de communicatie met Tura Travel zeer vlot met heel korte reactietijd en heel vriendelijke en correcte service.
De reis naar het land van de Inca’s was zeer mooi en Machu Picchu was UNIEK.

Luc en Thérèse (Berwyn, USA)
 

 

 

 

 


24 april 2014:

Onze reis naar Peru en Bolivia is voor ons perfect geregeld en begeleid door Tura Travel. Nadat wij samen met de vrienden waarmee wij de reis gingen maken een reisplan hadden uitgewerkt hebben wij dit besproken met de mensen van Tura Travel. De suggesties van Donald leidden tot een aantal aanpassingen die onze reis nog mooier hebben gemaakt.

De vele onvergetelijke indrukken die wij opdeden in de 6 weken dat onze reis duurde zullen ons altijd bijblijven. Prachtige steden, landschappen en excursies volgden elkaar in hoog tempo op. De hoogtepunten, te veel om op te noemen, voldeden vrijwel alle volledig aan onze verwachtingen. Het was een reis die met de bekende reisorganisaties veelal in 3 weken wordt volbracht. Wij hebben ervaren dat de verdubbeling van de reistijd ons de rust opleverde om nog meer van de beide landen, de mensen en de enorme hoeveelheid indrukken te genieten.

Foto’s zouden wij graag toevoegen, maar ja welke. We hebben er zo veel en de een is nog mooier dan de ander.