5 natuurgebieden die je niet mag missen in Peru, Bolivia en Ecuador

Het continent Zuid Amerika staat bekend om haar indrukwekkende natuur en bijzondere cultuur. In Peru, Bolivia en Ecuador is daar ook alles van te merken. In deze Latijns Amerikaanse landen vind je namelijk uitgestrekte vlaktes, een levendige onderwaterwereld en groene regenwouden. Om je te inspireren voor een reis naar een van deze drie reisbestemmingen hebben wij vandaag een aantal tips voor je op een rij gezet. Vijf natuurgebieden die je tijdens een reis naar Peru, Bolivia en Ecuador eigenlijk niet mag missen.

1. Salar de Uyuni in Bolivia

reizen naar de zoutvlakte van Uyuni Bolivia

De op een na grootste zoutvlakte van de wereld vind je in Bolivia, genaamd Salar de Uyuni. Met een grootte van meer dan 10.000 vierkante kilometer is dit een meer dan bijzonder gebied om te zijn. Vooral wanneer er veel regenval is geweest lijkt dit gebied surrealistisch. Salar de Uyuni transformeert zich dan tot een soort spiegel waarin de mooiste weerspiegelingen zijn te zien.

2. El Oriente, het regenwoud van Ecuador

Je kent ze misschien wel van foto’s, die felgekleurde groene kikkers. Deze bijzondere beestjes vind je volop in El Oriente in Ecuador. Maar niet alleen deze en andere dieren maken een tocht naar dit regenwoud zo bijzonder. Je vindt er namelijk ook grote watervallen en wanneer je hier bent lijkt het veelal alsof je alleen op de wereld bent.

3. De Inca Trail naar Machu Picchu in Peru

De Inca Trail die loopt van Cuzco naar Machu Picchu is een van de hoogtepunten van Peru. De officiële tocht naar de verborgen Inca stad is zwaar, maar het uitzicht op deze bijzondere ruïnes maakt de meerdaagse tour uiteindelijk meer dan waard. Wie niet van wandelen houdt, kan gelukkig ook een verkorte excursie boeken.

4. Galapagos eilanden van Ecuador

Reizen naar de Galapagos eilanden Ecuador

Wie ooit naar de Galapagos eilanden wilt, moet er eigenlijk zo snel mogelijk naartoe. Bij de Galapagos eilanden vind je een zeer bijzondere onderwaterwereld. Zo kun je er perfect duiken of snorkelen en zie je er vele dieren. Vanwege het diverse ecosysteem dat je er vindt, pleiten wetenschappers er echter voor dat delen voor het toerisme afgesloten worden. Op deze manier willen zij dit bijzondere gebied beschermen.

5. Amazone in Bolivia

Piranha’s vissen, op zoek gaan naar anaconda’s of apen en zwemmen met roze dolfijnen. De echte natuurliefhebber of dierenvriend kan in de Amazone zijn hart ophalen. Wanneer je in Bolivia bent is het aan te raden om een meerdaagse tour te boeken naar dit bijzondere gebied. Maak er wandeltochten en geniet tijdens een boottocht van de bijzondere omgeving.  


Inschrijven voor de nieuwsbrief