Bouwsteen cultuur en natuur: Santa Cruz en de jezuïetenmissies 4 dagen, 3 nachten

Reis door de ongerepte laaglanden van Oost Bolivia

v.a. 735

U start deze bouwsteen in Santa Cruz. Dit gebied in de laaglanden van het oosten van Bolivia kreeg, na twee eeuwen in de vergetelheid te zijn geraakt, in 1986 weer meer aandacht toen de film ‘The Mission’ uitkwam. 
De jezuïetenmissies liggen in de regio Chiquitanos, in het oosten van Bolivia. Tussen 1691 en 1760 zijn in deze regio prachtige jezuïetenorden gebouwd. Deze jezuïetenmissies zijn uniek omdat zij de enige posten zijn in Zuid-Amerika die niet zijn vernietigd nadat de Jezuïeten waren verdreven uit de Spaanse koloniën. De tijd in deze regio lijkt stil gestaan te hebben. De oorspronkelijke bevolking bewerkt het hout nog steeds met technieken die de Jezuïeten hen geleerd hebben en waarmee ze hun eigen kunst (onder andere beelden en muziekinstrumenten) maken. In de kerkjes zijn verschillende elementen te vinden van de oorspronkelijke bewoners uit de regio. 
De kerkjes werden lange tijd verwaarloosd en dreigden volledig te vervallen. In 1957 besloot de Zwitserse jezuïetenmissionaris Feliz Plattner dat hier iets aan moest gebeuren. Hans Roth, een Zwitserse architect, werd ingeschakeld en deze raakte zo gefascineerd dat hij zich tot zijn dood in 1999 met veel overgave toelegde op de restauratie van in totaal 7 kerkjes. De jezuïetenmissies in dit gebied zijn in 1990 door de UNESCO uitgeroepen tot Wereld Cultureel Erfgoed.

Tijdens deze bouwsteen bezoekt u de verschillende schitterende kerken en missieposten, musea en mooie tuinen. U overnacht onderweg in mooie hotels in één van de dorpjes.

Bolivia reis, jezuietenkerk santa ana  Bolivia reis, altaar van jezuietenkerk san javier Bolivia reis, jongen op ezelBolivia reis, twee nieuwsgierige koeien op een dam Bolivia reis, jezuietenkerk san miguel Bolivia reis, cowboy op paard in oost bolivia


Hoe stelt u uw Bolivia reis samen?

Lees verder...

Uw Bolivia reis offerte aanvragen

Lees verder...